Slocerr burda var olan çizgiyi cm cinsinden öne aldırma miktarından bahsediyoruz ekim alanından değil.bu senin verdiğin örnektede ortalama 4yada 5 mm öne aldırma var ,bak ortalama diyorum ön orta yayı kastedersen belki 6,7 mm çıkabilir ama genel olarak dediğim gibi 4 yada 5 mm dir en fazla.
Öyle bir örnek verdinki beni haklı çıkaracaksın çünkü burda dediğin gibi 350 400 greft değil min 1000 greft var bu konuda kesinlikle bir yanlışın var ,kafadaki deliklerden belli sana tavsiyem dikkatli bak
Sevgili Canqi..
-ben mühendisim + gözümün ölçüsüde ayarıda matematiğimde saç Ekim operasyonlarına ait aşinalığımda ortalamanın üstündedir.
- orta yay dedigin 4-5mm değil minimum 16mm, genişlik ise 11-12 cm gibi.
- sen mm ve cm kavramını karıştırıyor olabilirsin , o bilgilerini bir kontrol et öncelikle , 4mm aşagıya çekmek için 1500 greftlik Ekim yapmak matematik sınırlarını zorlayan bir durum. Bütün hattın 25 cm olduğunu varsaysan ki 17-21 arasıdır, 0,4x25: 10cm2 yapar ki 150greft ortalama Ekim gerektirir. Keser cm2 30-35 greft üzeri çıkabilecek bir teknik ile çalışmaz.
- fotoda Ekim yapılan alanda 1000 greft demişsin , oradada yanılıyorsun, 360-390 arası bir greft idi , ahanda Ekim’de ekilen gredtlerin fotosunuda iletiyorum , boş zamanında yakınlaştırıp sayabilirsin