Gönderen Konu: Serkan Aygın 3830 greft DHİ ekim - 20.12.2018  (Okunma sayısı 76302 defa)

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Serkan Aygın 3830 greft DHİ ekim - 20.12.2018
« Yanıtla #60 : 03 Ocak 2019, 18:58:09 »
Arkadaşlar hoca xpecia veya priorin önerdi. Ben xpecia'dan yana tercihimi kullandım. 15.gündeyim. 18 günden sonra başlarsın dediler. Fakat bir çok arkadaş ekimden hemen sonra başlamış. Bu hap sonuçta bir bitkisel destek ve vitamin hapı. Bunun doğru bir zamanı var mı? Başlasak sorun olur mu? Ayrıca ekstra biyotin kullanmaya gerek var mı?

Abi merhaba xpecia içerik olarak gıda takviyesi oldugundan herhangi bir zamanda başlamanın mahsuru yok. Içerisinde biotin orani günlük vucud ihtiyacını karşılıyor zaten. Gerçi ekstra bir rahatsızlığınız yoksa besinlerle zaten gerekli vitamin değerleri sağlanıyor.

Eien

• Sr. Member
« Yanıtla #61 : 03 Ocak 2019, 19:00:26 »
Abi merhaba xpecia içerik olarak gıda takviyesi oldugundan herhangi bir zamanda başlamanın mahsuru yok. Içerisinde biotin orani günlük vucud ihtiyacını karşılıyor zaten. Gerçi ekstra bir rahatsızlığınız yoksa besinlerle zaten gerekli vitamin değerleri sağlanıyor.

Eyvallah kardeşim. Sağolasın.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 03 Ocak 2019, 19:10:38 »
Rica ederim abi daha önce 6 ay düzenli kullandım ve minyaturize olmayan saçlarımda bir miktar  kalite artışı olmuştu. Faydasız bir ilaç değil tabi mucize beklememek de gerek.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #63 : 04 Ocak 2019, 13:53:33 »
Rica ederim abi daha önce 6 ay düzenli kullandım ve minyaturize olmayan saçlarımda bir miktar  kalite artışı olmuştu. Faydasız bir ilaç değil tabi mucize beklememek de gerek.
Finasterid siz mi kullandın sen robi? 6 ay
Global Moderator

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #64 : 07 Ocak 2019, 22:39:04 »
Selamlar Eien kardeş,

ekimin hoşuma gitti, umarım sonuçda dilediğin gibi olur. Bende bu araları nerede ektirsem diye araştırmaktayım. Saç durumum senin ekim öncesine yakın ve bende DHI yöntemi ile ektirmeyi düşünüyorum, tabi bu doktorun tavsiyesine göre değişebilir.
Bugün whatsapp üzeri resimlerimi gönderdim ve ortalama fiyat sordum (Almanya dan katılıyorum bu ara)
Bana direkt olarak 1650€ otel transferler dahil diye bi fiyat verdiler. Bunun üzerüne birde üçak bileti eklersek yaklaşık 2000€ yapıyor. Şimdi 6000TL nerde 2000€ nerde 🤔
Acaba bizim saç tellerinin arasına altınmı yerleştirecekler diye düşünmekteyim.
Hadi bana 6 değilde 8000tl de, inandırıcı olsun
Artı. Doktor sadece çizimi ve kontrolü yapıyormuş

Eien

• Sr. Member
« Yanıtla #65 : 07 Ocak 2019, 23:19:16 »
Selamlar Eien kardeş,

ekimin hoşuma gitti, umarım sonuçda dilediğin gibi olur. Bende bu araları nerede ektirsem diye araştırmaktayım. Saç durumum senin ekim öncesine yakın ve bende DHI yöntemi ile ektirmeyi düşünüyorum, tabi bu doktorun tavsiyesine göre değişebilir.
Bugün whatsapp üzeri resimlerimi gönderdim ve ortalama fiyat sordum (Almanya dan katılıyorum bu ara)
Bana direkt olarak 1650€ otel transferler dahil diye bi fiyat verdiler. Bunun üzerüne birde üçak bileti eklersek yaklaşık 2000€ yapıyor. Şimdi 6000TL nerde 2000€ nerde 🤔
Acaba bizim saç tellerinin arasına altınmı yerleştirecekler diye düşünmekteyim.
Hadi bana 6 değilde 8000tl de, inandırıcı olsun
Artı. Doktor sadece çizimi ve kontrolü yapıyormuş

Selamlar kardeşim,

Bu klinik özellikle İtalyan, İspanyol vb ülkelerden hastaların ilgi odağında.. Müşterileri genellikle yabancı.. Öyle ki ekim yaptırdığımız gün hastanede operasyona alınacakken bekleme salonundaki insanlar içinde Türk hastaya rastlamadık. Türkiye'deki kliniklerin zannediyorum ki hemen hepsi yurt dışından gelen hastalara yurt içinden gelen hastalara göre farklı fiyat veriyor. Sana da yabancı tarifesi çıkarmışlar. Bunu onlarla görüş... Mutlaka düzeltme yapacaklardır... DHI' ekim bana göre (herkesin fikri başka başka) bana göre bir çok yönden daha avantajlı... Sonucu bilmiyorum, göreceğiz... Doktor çizimi yapıyor evet fakat Türkiye'de bir kaç istisna dışında hangi klinikte operasyonun bütün süreçleri doktorlar tarafından gerçekleştiriliyor ki? Daha önce de ifade ettim, bana göre başarıyı bir anlamda ekipleri belirliyor... Sonuç itibarı ile belirleyici olan da doktorların vizyonu ve ekip üyelerinin deneyimi oluyor. Ben öyle gördüm öyle anladım bu işleri... Soracağın bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım kardeşim. Kararın ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #66 : 08 Ocak 2019, 19:21:42 »
Sağol Allah razı olsun,

bi soru daha sormak istiyorum, micromotor, manuell greft alma konusunda. Bazı yerlerde reklam yapıyorlar manuel fue tekniği uyguluyoruz diye, donör bölgesine daha az zarar verip çabuk iyileşmesini sağlıyormuş.
Serkan aygın clinik le yazışdım, micromotorsuz greft alınmaz diyor. Mikromotor kökün etrafını genişletiyormuş alım yapmak için.
Suan yoğunlaştigim Serkan Aygın clinik ve İnstitur of hair İstanbul

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #67 : 08 Ocak 2019, 19:23:34 »
Sağol Allah razı olsun,

bi soru daha sormak istiyorum, micromotor, manuell greft alma konusunda. Bazı yerlerde reklam yapıyorlar manuel fue tekniği uyguluyoruz diye, donör bölgesine daha az zarar verip çabuk iyileşmesini sağlıyormuş.
Serkan aygın clinik le yazışdım, micromotorsuz greft alınmaz diyor. Mikromotor kökün etrafını genişletiyormuş alım yapmak için.

nasıl alınmazmış mış mıkro motorsuz ? bız nasıl yaptırdık ozaman
Global Moderator

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #68 : 08 Ocak 2019, 19:45:28 »
Sağol Allah razı olsun,

:) FUE-FUT den sonra Maneul punch da mikro motora göre abartılı reklamlarla dezenforme edilmeye çalışılıyor. Yani ekim merkezleri yarın robotik sistemler revaçta olsa saç ekimi robotu dışında ekim yaptırmak manasiz filân diyecekler herhalde...

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #69 : 08 Ocak 2019, 19:48:35 »
Vallah başkan,

Whatsapp üzeri sordum öyle dediler.
Nasıl resim ekleyebilirim? Cvp’larını göstereyim.
Banada biraz matıksız geldi ama acemiyiz işte...

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #70 : 08 Ocak 2019, 19:54:17 »
Vallah başkan,

Whatsapp üzeri sordum öyle dediler.
Nasıl resim ekleyebilirim? Cvp’larını göstereyim.
Banada biraz matıksız geldi ama acemiyiz işte...

dünyanın önde gelen en iyi doktorlarının çoğu manuel alım kullanır mikro motor harici alım yapılamaz demek  bilgisizlik anlamına gelir
Global Moderator

Eien

• Sr. Member
« Yanıtla #71 : 08 Ocak 2019, 20:04:07 »
Sağol Allah razı olsun,

Burada çok deneyimli arkadaşlar var iken benim fikir beyan etmem ne kadar doğru olur bilmem ama sonuçlar üzerinden bakmak lazım diye düşünüyorum. İster Manuel alımla ister mikromotorla alınmış olsun hem donör bölgenin sonraki hali ve toparlama durumu hem de ekim yapılan alanda sağlanan başarıya bakmak gerekir. Fakat bununla da ölçülemez. Çünkü başarı için gerekli parametreler çok değişken... Örneğin ekim yapılan kişinin genetik durumu, saç kalitesi, testesteron seviyesi, hatta yaşam tarzı vesaire gibi bir çok değişken var... Örneğin manuel alımla yapılmış bazı operasyonlarda çok kötü sonuçlar elde edildiğini de gördüm... Şu forumda birbirine benzer bir çok dökülme tipi var... Ve bazıları aynı merkezde aynı yöntemlerle ve belki de aynı ekibe yaptırmış operasyonu. Ama bakıyorsun ki biri harika olmuş öbürü başarısız... Neyle açıklayacağız bunu?

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #72 : 08 Ocak 2019, 20:22:06 »
Burada çok deneyimli arkadaşlar var iken benim fikir beyan etmem ne kadar doğru olur bilmem ama sonuçlar üzerinden bakmak lazım diye düşünüyorum. İster Manuel alımla ister mikromotorla alınmış olsun hem donör bölgenin sonraki hali ve toparlama durumu hem de ekim yapılan alanda sağlanan başarıya bakmak gerekir. Fakat bununla da ölçülemez. Çünkü başarı için gerekli parametreler çok değişken... Örneğin ekim yapılan kişinin genetik durumu, saç kalitesi, testesteron seviyesi, hatta yaşam tarzı vesaire gibi bir çok değişken var... Örneğin manuel alımla yapılmış bazı operasyonlarda çok kötü sonuçlar elde edildiğini de gördüm... Şu forumda birbirine benzer bir çok dökülme tipi var... Ve bazıları aynı merkezde aynı yöntemlerle ve belki de aynı ekibe yaptırmış operasyonu. Ama bakıyorsun ki biri harika olmuş öbürü başarısız... Neyle açıklayacağız bunu?

Hocam affınıza sığınarak yaptığınız  kıyas abes. Manuel punch ile alım-ekim sonucu korelasyonunda sonucu etkileyecek parametreyi belirleyecek isek dönorden greftlerin zedelenmeden alınması hususunda elbette ki manuel punch avantajlı. Zaten manuel punch ile ekim yapan merkezler ekseriyetle cerrahların dönor alımını yaptığı yerler. Ha bu demek değil mikro motor kesinlikle yaptirilmamali vs. Illa ki micro motoru da düşük devir ve gerekli hassasiyette kullanan merkezler mevcud. Bir de ben manuel alım ile dönoru zedelenen kişiye forumlarda pek rastlamadim ama micro örneğine girersek katalog çıkarımı yapabiliriz diye düşünüyorum:)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #73 : 08 Ocak 2019, 20:23:59 »
Mikro motor yada manuel alımında karşılaştırma  değil  karşılaştırılma olur ise manuel her türlü parametrede öne çıkar doğru şekilde kullanılır ise burdaki durum aslında sadece öyle bir teknik yok gibi bir cevap verilmiş. Manuel mikro ya göre çok daha daha yavaş ve hissederek bir alım sağlar insan kuvveti ile daha homojen alımı da mümkün klar tabi her manuel değil doğru punch kullanılmalıdır piyasa punch ları değil. Kısaca her iki tekniğikte günümüzde yaygınca kullanılan tekniklerdir mikro alım daha basit olduğu için genelde tercih edilendir ekim merkezleri tarafımdan manuel alım yapacak elaman yetiştirmek kolay değil.
Global Moderator

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #74 : 08 Ocak 2019, 20:50:30 »
Açıklamalarınız için teşekür ederim arkadaşlar. Anladığım kadarıyla  ve kısaca:
Manuel: usatlık ve yetenek ister, sonuç daha sağlıklı- ücreti ona göre artar
Mikromotor: daha ucuz, asistanlar tarafından da yapılabilir, zedeleme riski daha yüksek - daha ucuz
Ama yinede her iki yöntemde sonuç iyi de olabilir kötüde. Kumar gibi bişeymiş bu saç işi 🙄 hatda rus ruleti gibi, kötü olursa sonuç ikinci sansında yok
Neyse hakkımızda hayırlısı, tekrar sağolun bilgiler için
Herkese bol saçlı günler

Facebook Twitter Instagram