Hayata güzel bakabilmeyi öğrenmek bir ters orantı tandansına sahip olduğu için zor olan ama bir başarılırsa tadından yenmeyendir. şöyle ki yaşadığımız her olumsuzluk ileriye dönük umutsuzluğu dayatır insana ve de arabesk bir bakış açısı sunar maalesef. ama ben bunu neden yaşıyorum bir yerde yanlış var bakış açımı değiştireyim diyebilirsek, zincirleme negatif yaşanmışlıkların o ortak olan, kendi yanlışımızın farkına varıp değişimi tetikleyebiliriz. zira anlamak, değişimdir. her şey neden benim başıma geliyor diye veryansın edeceğimize, ''yine dene, yine yenil '' deyip yaşamı ıskalamadan yaşanan her acının tecrübeye dönüşmesini ve gelecek aydınlık günleri getirmesini beklemektir, hayata güzel bakabilmeyi öğrenmek !
Tabi bi yandan da şöyle düşünüyorum
hayata güzel bakabilmeyi ögrenmeye çalismak anlamsizdir...hayat iste, yasiyoruz gidiyoruz...bi de bunu ögrenmekle mi ugrasicaz...net bir sekilde iyi olan iyidir ve kötü olan kötü...ayrica herkesin kötüsü, iyisi farklidir...eger üzücü birsey varsa üzülürsün...niye tutup da afrikadaki açlari düsünüp kendini teselli edesin ki yada kanser hastalarını Ayağı bacağı olmayanları ..bunun adi hayata güzel bakmayi ögrenmek diil, acizliktir...mutlu olmak için kendini zorlamak, hayati bosa yasamak ve korkakliktir...
Bu arada Dinodin Adamdır:)