Merhaba arkadaşlar,
Aesthetic Hair Trans (Özel Etiler Hastanesi) Center’da 01.11.2018 tarihinde 11,5 saat süren
saç ekimimin bugün itibarı ile 17nci gününüe girmiş bulunuyorum. Elimden geldiğince gelişmeleri sizinle paylaşmaya çalışacağım, tecrübeli arkadaşlardan da öneri, bilgi almaya çalışacağım. İlk günden itibaren yaşadıklarımı özetlemek gerekirse operasyon hakkında ön bilgim olmadan saat 08:30 da operasyon yerinde oldum. Beklentilerin ötesinde yaklaşık 1500 greft fazladan alınması, aşırı kanama olması bana yaklaşık extra 4 saate maloldu. Lokal anestezinin acıları ve yatış pozisyonumdan dolayı telefon, kitap veya tv ile vakit geçirememek ön görmediğim ve beni oldukça zorlayan maddeler oldu. Asıl beni bekleyen çok zorlandığım konu ilk 7 gün yatış pozisyonum oldu, gerçekten ilk 7 gün uykuda özveride bulunmanız gerekiyor! 2 günlük ödem travmasından sonra bunun basit ve kafaya takılmayacak bir vücut tepkisi olduğunu gördüm. 10ncu gün kabukların alınmasından sonra doğal hayatınıza tamamen dönüş yapmış oluyorsunuz. Bugün itibarı ile elimi ekim alanında gezdirince saç telleri geldiğini görüyorum, bunun adı da sanırım şok dökülme. Bunlar benim ilk 17 gün için düşünen arkadaşlara iletebileceğim özet bilgiler. Sonrasında süreci anlatmaya inşallah devam edeceğim. Benim ise tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim sorular var, yorum yaparsanız çok sevinirim;
1- Sizce ekim kalitesi nasıl görünüyor? Yorumlar genelde yakın çevremden olunca profesyonel yorumları duymak isterim
2- Ekim alanının özellikle kabuklar alındıktan sonra seyrek gözükmesi beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı. Şok dökülme sonrası aylar sonra oturmuş olan saçlar daha sık ve dolgun görünür mü sizce? Yoksa bu görüntüden fazlasını beklememelimiyim?
3- 17 gün geçmesine rağmen halen yastığa başımı koyduğumda donör alanda hissizlik yaşıyorum, bu normal mi?
4- herhangi bir takviye (vitamin, minoxil, vb) ihtiyacım olacak mı? Ne zaman başlamalıyım?
Şimdiden teşekkür ediyorum, umarım herkes umduğu saçlarına kazasız belasız kavuşur