Ailede baba tarafında babam dahil çok dökülme yok..ama anne tarafında dayım saçları evet benim şu andakinden kötüydü,aslında ailede saçı bana yakın olan kimseyi görmedim... en yakın babamdı onun da saçları sadece ön tarafı "M" seklindeydi..
Çok sık ekim yapmayı neden riskli görüyorsunuz
Kanallar birbirine çok yakın açılacağından, sağlıklı beslenmesinde sorun olabileceği kabul ediliyor. Tarlada tohumların birbirlerine optimum aralıklarla ekilmemesi halinde iyi mahsul alınamaması gibi. Cm2'ye 45-50 foliküler ünite (greft de diyebilirsiniz, tam aynı değil, ama karşılar) optimal kabul ediliyor. Ama orada kısmen saç varsa (ki sizde var), orta düzeyde ekilerek o bölgede toplamda 55-60'a çıkılabilir. Ama toplamda 45-50 de yeterli. 45-50 yeterli kapatıcılık sağlar, kafa derisi görünmez, stokta da daha çok greft kalır. Günümüzde artık bu kabuller sayesinde, çoğunlukla bu değerler pek aşılmıyor zaten.
Normalde her insanın kafasının her yerinde 80 saç olmaz zaten. Özellikle temporal bölgede çoğu kişide 50-60 falan olur. Ama hiç yanlarım seyrek diye şikayet eden duydunuz mu? Olmaz, hatta orası genelde en kısa kestirilen bölgedir, yine de şikayet eden olmaz. O rakamlar normaldir, yeterince kapatır çünkü. Öyle 90-100 rakamlar her bölgede olağan sanılıyor, ama aslında nadir rakamlar.
Sizde açıklık olan bölge tahminen 60 cm2 desek, cm2 başına 45-50'den oraya 2700-3000 greft ekilebilir. Birçok doktor, başka yerlerde minyatürleşme yoksa (başka yerlerde ileride ekim ihtiyacı olmayacak gibiyse), oradaki saçların tamamının döküleceğini varsayarak (orada mevcutta 0 var sayarak), oraya 2700-3000'ü ekerek oradaki sorunu temelli (gibi) çözebilir. Bazısı da orada zaten saç olduğunu dikkate alarak, donörü ileri dönemlerdeki muhtemel ihtiyaçlar için saklamak üzere oraya 2000 ekebilir. Sizdeki mevcutla beraber toplamda yine 50 olur.