Gönderen Konu: Özgür Nalbant 10 Aralık 2018 - 3455 Greft NW6  (Okunma sayısı 16053 defa)

walkerx

• Full Member
Özgür Nalbant 10 Aralık 2018 - 3455 Greft NW6
« : 16 Aralık 2018, 20:27:18 »
Selam arkadaşlar,

Saç ekimi öncesi süreçte forumdan yeterince faydalandım, destek olma sırası şimdi bende :)

Geçen hafta pazartesi günü Özgür Nalbant tarafından yalnızca ön bölgeler için 3455 greft ekim yapıldı. Norwood 6 paterne sahip olduğum için, açıklık bölge oldukça fazla. Ayrıca saçlarımın ince telli olması ve sarışın olmam gibi dezavantajları da göz önünde bulundurunca, ön çizgi biraz geriye alındı ve 3455 greft ön bölgelere sık bir şekilde ekildi.

Vertex için 2. bir ekim şart tabii ki, eğer kullanacağım xpecia, biotin gibi takviyeler, arka bölgedeki çok ince saç telleri için olumlu sonuç verirse bu ekimi erteleyebilirim, şuan için önceliğim lise yıllarından beri dökülen ön bölgem :)

Yaş 26 bu arada. İk fotoğraf ekim gününe, sonrakiler 4. güne ait.

walkerx

• Full Member
Ynt: Özgür Nalbant 10 Aralık 2018 - 3455 Greft NW6
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2018, 20:32:55 »
Bu fotoğraflar da ekim öncesine ait.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2018, 21:23:28 Gönderen: walkerx »

kelboy

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2018, 20:37:14 »
Çok zor bir ekim ama ekim planlaması güzel olmuş 2. seans düşünüyorsunuz heralde ,doner bölge çok güçlü ikinci seansı bence kaldırır donerdende homojen bir alım yapılmış hayırlısı bakalım iyi bir hocaya kendinizi teslim ermişsiniz sonuç inşallah istediğiniz gibi olur.

radres

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2018, 20:49:23 »
Hocam hayirli olsun ve gecmis olsun
Ekim sonralari ekim yeri de donör de kendiminkine cok benzettim:)
Takviye kullaniyormusun?

Akadian

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2018, 20:57:02 »
Hayırlı olsun dostum. Önümüzdeki sene sonuna kadar paylaşım bekliyoruz senden:)

walkerx

• Full Member
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2018, 21:10:24 »
Çok teşekkürler arkadaşlar, umarım hepimiz için sonuç güzel olur :) En zoru, bir sonuç alana kadar beklemek olucak sanırım.

@kelboy İkinci seans için Özgür hoca 2000-2500 greft daha alınabilir donörden dedi, ama tabi yine de donörün toparlanmış haline bakıp da değerlendirmek daha doğru olur.

@radres Aynen hocam, sizin konuya girince farketmiştim ben de, çok benziyor ekim alanı :) Şimdilik sadece biotin 2.5mg kullanıyorum, 4 hafta sonrasında da minoxile başla demişti Özgür hoca, ancak minoxil yerine xpecia kullanmayı düşünüyorum tekrar görüşeceğim. Finas kullanmıyorum yan etkisinden korktuğum için, hoca da tavsiye etmedi.

@akadian Çok teşekkürler, konuyu resimsiz bırakmayacağım en az 1 sene :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2018, 16:15:27 »
Kardeşim ekimin hayırlı olsun umarım güzel sonuçlanır operasyon görüldüğü üzere temiz düzenli ön cizginde güzel artık hayırlısı diyelim
Global Moderator

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2018, 20:55:02 »
Sarılın olmak bir dezavantaj değil tam tersi avantaj .açık renkli saçlarda kapatıcılık her zaman koyu renkli saçlara göre çok daha iyi olmaktadır bu konuda söylediğinizin tersi geçerli.
Ekiminiz hayırlı olsun bu arada planlama ve çizgi gayet güzel görünüyor.

walkerx

• Full Member
« Yanıtla #8 : 18 Aralık 2018, 00:14:41 »
Kardeşim ekimin hayırlı olsun umarım güzel sonuçlanır operasyon görüldüğü üzere temiz düzenli ön cizginde güzel artık hayırlısı diyelim

Çok teşekkürler Hintell hocam, ön çizgi benim de hoşuma gitti.

walkerx

• Full Member
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2018, 00:16:43 »
Sarılın olmak bir dezavantaj değil tam tersi avantaj .açık renkli saçlarda kapatıcılık her zaman koyu renkli saçlara göre çok daha iyi olmaktadır bu konuda söylediğinizin tersi geçerli.
Ekiminiz hayırlı olsun bu arada planlama ve çizgi gayet güzel görünüyor.

Çok sağolun hocam.

Bahsettiğiniz gibiyse süper, gerçi saçın ten rengine yakın olması daha avantajlı tabi mantıklı olarak. Sadece kızarıklıklardan biraz fazla çekebilirim, cildim de biraz hassas kızarmalara karşı. Şok dökülmeler olup bittikten sonra 1 2 ay sürünürüz ama sonucu iyi olur umarım :)

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2018, 11:03:25 »
Hayırlı olsun. Umarım güzel sonuçlanır. İnce telli saçlarla ekim nasıl olacak bakalım.

walkerx

• Full Member
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2018, 16:22:43 »
@YUNUSEMRE teşekkürler, ben de meraklıyım sonuç için. Sıklık konusunda dezavantaj olacağını düşünüyorum ama eski halinden iyi olacağı bile içimi rahatlatıyor açıkçası.

Şuan 14. gündeyim ve kabukların tamamına yakını gitti sayılır. Şu ana kadar donör bölgedi kaşınmalar haricinde hiç bir sıkıntım olmadı. Kulaklarımda 2. ve 4. günler arası ödemden dolayı şişme olmuştu, bol su içerek ve 45 derecelik açıyla oturarak atlattım bu süreci.

Yarın Özgür Bey'le olan 2. hafta görüşmesinden sonra güncel fotoğrafları yükleyeceğim. Öncesinde kullandığım takviyeler hakkında bilgi vermek ve fikirlerinizi almak isterim.

1. xpecia

8.gün itibariyle kullanmaya başladım, fotoğrafta ilacın içeriğini de görebilirsiniz. Özgür hoca günde 1 tablet kullanmamı önerdi, 6 aydan sonra sonuca göre devam edilecek ya da bırakılacak.

2. Solgar 1mg Biotin

xpecia'ya başlayana kadar 2.5mg kullanıyordum, ancak xpecia 1 tablette zaten 1.25mg olduğu için, beraberinde 1mg Solgar Biotin önerildi.

3. Minoxil Forte

Bu spreyi 4. haftadan itibaren, günde yalnızca 2 fıs olmak şartıyla kullanacağım, biri ekim bölgesine diğeri de donör + vertex alanına. Özgür hoca da pek sıcak bakmıyor bu spreye, ancak sigara kullanımımdan dolayı oluşabilecek etkiyi azaltması için önerdi. Zaten miktar çok az olduğu için, yavaş yavaş bırakınca her hangi bir yan etkisi de olmaz dedi.

karaoğlan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2018, 22:09:37 »
Saç ekiminden sonra minoxil kullanmanın faydaları kesinlikle var ama var olan saçları korumak ve güçlendirmek için kullanıldığında malesef uzun dönemde sonuç intihar oluyor .
Günde iki fısı geçmemekle iyi ediyorsunuz çok fazla kullanıldığında baş ağrısı tansiyon yükselmesi ve kalp çarpıntısı yapabiliyor hatta olay kronikleşip kalıcı hale gelebiliyor dikkatli kullanmakta fayda var.

Trablons

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2018, 23:50:03 »
 Solgar 1000 lik  Biotin olayına gelince  eh işte insan vucudunun ihtiyacı kişiden kişiye değişmek ile birlikte 400 civarı günlük ihtiyacı olduğu söyleniyor.bende 2500 lük biotini 4 e bölüp kullanıyorum 750 yani.fazlası böbreklerden atılıyor ve sivilce yapabiliyor.forumda görmüşsündür solgar 5 binlik kullandım sivilce yaptı diye konuları ,işte o yüzden öyle o olay.

minoxili sigara kullanıyorsan kesin kullan.ama ilk bir ay içinde önerenler var önermeyenler var.ben sigarayı bıraktığım için 1 aydan sonra başladım.ama sigara içiyorsan o damarlarının daraldığını unutma nikotin dolayısı ile ve greftler kanlanamaz ise gelişemeyebilir hatta tutmayabilir.

son edit:xpecia hapının fark yaratacağını düşünmüyorum,kendi görüşümdür.ha çinko zinde tutar,kas ağrılarını azaltır zorlamada vs ama bu tablet yerine saw palmetto kullanabilirsin voonka nın.saf cüce palmiyesi+çinko dur.bu tabletten kat kat fazladır içerikteki palmiye bakımından  .eczacıbaşı ürünüdür içindeki çinkoya ek olarak saw palmetto denilen doğal prosgar benzeri etki gösteren madde var.hatta prosgar 1 tipi keserken saw palmetto hem 1 hem 2 tipi azaltıyor ama ilaç değil bu destek sadece , yan etkisi pek olmaz,çok da kuvvetli olmaz.

extra şampuan olarak kendine bolca prominox al  çünkü minoksil tahriş edecek cildini :)
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 00:09:30 Gönderen: Trablons »

walkerx

• Full Member
« Yanıtla #14 : 24 Aralık 2018, 02:12:52 »
Yorumlar için teşekkürler.

Biotin için 5mg seviyeleri çok fazla evet, benim şuan aldığım toz toplamda 2.25mg yapıyor. Bol bol su içmeye çalışıyorum sivilce vs. yan etki yapmaması için. Oluşma durumunda Solgar'ı kesebilirim.

Xpecia'ya alternatif olarak bahsettiğiniz takviyeyi de araştırayım hocam. Şuanki tek tablette 170mg saw palmetto bulunuyor, daha fazla alınması durumunda Finasterid'teki gibi etki yapabilmesi söz konusu olur mu peki?

Sigarayı maalesef bırakamadım, ama eskiden günde 1 paket kırmızı Marlboro içen ben, ekimin 2 hafta öncesinden itibaren günlük 10-15 adet arası, Karbonmonoksit-Nikotin-Zifir olarak Marlboro'nun 10'da biri değerine sahip başka bir sigara içiyorum :D En azından oluşacak olumsuz etkiler azalır diye umuyorum :D Minoxil de takviye olur, 1. aydan itibaren başlayacağım.

Şampuan önerisi için de teşekkürler, yarın Özgür hoca ile de görüşecektim bu konuyu, cildim çok yağlandığı için Konazol kullanımını da sormayı düşünüyorum.

Facebook Twitter Instagram