Arkadaşlar merhaba, 14 Aralık 2018 günü Arenamed’de 4700 greft Ekim yaptırdım. Bu başlığı da hem bu konuda araştırma yapan arkadaşlara fikir vermesi için hem de sizlerle paylaşımda bulunmak için açtım.
Ön saç çizgisini çizen ve kanalları Esra Hanım açtı. Kök alma ve Ekim işlemini ise 3 kişi yaptılar. Ekim esnasında Serkan Aydın gelip kontrol etti. Ekim 10 saat sürdü. Arena’nın donör vukuatları beni çok tedirgin etmişti. Ekimden önce ve Ekim esnasında bunu sıkça dile getirdim. Dikkat etmeye çalıştılar ama süreci hep birlikte göreceğiz.
Ekimim tam 10 saat sürdü. Oysaki kanal açma ve kök alma işlemi 4,5 saatte bitmesine rağmen ekim işlemi çok uzun sürdü. Ekim esnasında çok rahatsız edici pozisyonlarda oluyorsunuz. Anestezi iğneleri çanınızı çok yakıyor ama sonrasında acı hissetmiyorsunuz. Tavsiyem uyumanızdır.
İlk günkü fotolar rahatsız edici olabilir. Başlığı ekimin üzerinden henüz 27 saat geçtikten sonra açıyorum. Dolayısıyla henüz pansumanlar tam anlamıyla kafamdan çıkmadı.dikkat etmeme rağmen şişlik alnıma kadar indi. O yüzden saç çizgisi biraz geride gelebilir henüz. Çünkü şişlik inanılmaz safhada. Normal olan kulaklarım şu anda kepçe
Ayrıca Ekime karar vermeden önce bir kere saçınızı 3 numaraya vurdurun. Gözünüze hoş gelebilir. Ben ekimden önce tıraş yapılınca halimi çok beğendim. Tutmazsa 3 numara kullanırım
siz de deneyin.
Ön tarafa sık bir ekim istedim. Verteks çok önemli değil dedim. Ama oraya da 300 greft kadar koydular.
Fotoğrafları yolluyorum. Süreç boyunca da sürekli yollayacağım.
1. Ve 2. Fotoğraflar Ekim öncesine ait. Ön kısmım tepe kısmına kadar boştu. Fotoda saçım biraz uzun diye net belli olmayabilir ama bildiğiniz kelim yani
3. Fotoğraf Ekim bitişinden bir saat sonrasına ait. Kafamda ilaç olduğu için kırmızı.
4. Fotoğraf ise Ekimden 24 saat sonra donör bölge. Umarım çabuk toparlar.