bilimsel tarafına saygım var tabi bu konunun hakimi araştırmacısı biri ise ama benim takip ettiğim ekimlerde Seboreik Dermatit (Egzama) olan kişiler de hep sorun gözlemledim tabi benden çok ekim süreci takip ettiyse bu hoca bilemem bir iddam da yok ama ben sorun olduğunu düşünüyorum
Hintel hocam ben etmediği konusunda ısrar ediyorum. 3 gün önce de florance nightingel hastanesi’nde cildiye doçentine sordum bunu, aynı yanıtı aldım. Hatta akademik ve mesleki yaşamımda böyle bir sonuçla karşılaşmadım dedi.
Seboreik dermatit yüzünden saç ekim sonucun kötü olmuş diyen doktor yalan söylüyordur. Bakın açık açık diyorum. Malesef her meslekte olduğu gibi doktorlar içinde de hastanın erişemeyeceğini düşündükleri bilgileri kötü sonucun nedeni olarak ortaya sunan doktorlar var. Nasıl olsa hasta keriz ya, araştırmaz ya.. Tıp fakültelerinde bu uzun yıllar araştırılmış bir konu. Stres, hormonel rahatsızlıklar (tiroid, böbrek üstü, karaciğer) ekimin kötü koşullarda yapılması, ekim sonrası hastanın kötü veya eksik bakım uygulaması, bazı deri hastalıkları gibi şeylerin saç ekimi sonuçlarını etkilediği sonucuna varılmış ama şu seboreik dermatitle ilgili hiçbir çalışma sonucu yok. Evet saç döktüğü ile ilgili sonuçlar var ama ekim sonucunu etkilediğine dair yok yok yok