10 tane saç ekim merkezine konsultasyon fotoğrafları attım İki sene önce. Saçlarım seyrekti ve kenarları hafif belli olmayacak şekilde açılmaya başladı tabi yaş ilerledikçe. Çoğu abartılı greft sayısı ve saçma ekim ücretleri ile yanıt verdiler. Arasında sadece Asmed(Koray Erdogan) ve AHD clinic (Hakan Doganay) bana dürüst cevap verip güvenimi kazandılar. Sayın Doğanaya başvurduğumda bana beklemem gerektiğini söylediler. Aradan iki sene geçti ve ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım ve ekonomik durumum yüzünden AHD yani sayın Doğanayı tercih ettim ve ekimi yaptırmak için Antalyaya gittim. Benimkisi zaten sıklaştırma ekimi olduğu için aslında çok fazla para harcamak istemedim. Ciddi bir seyrelme durumum yoktu ama kafama takıldığı için yinede ektirmek istedim. Aslında beni en çok şaşırtan durum 2500 greftin lazım olmasıydı (vertex 1000 greft + hairline 1500 greft) ama onu zaten whatsapp aracı ile konuştum. Saçımın ince olmasından kaynaklanan bir durum olmalıdır diye düşündüm.
Prosedürler şu şekilde
Gün 1 -Şöför sizi aldıktan sonra Anadolu Hastenesinde bir odaya yerleştiriliyorsunuz. Kayıt işlemleri yapılıyor. Hastane odasında Banyo, wc, tv mevcut. Sabah kahvaltı ve Akşam yemeği veriliyor.
Gün 2 -Ertesi gün sabah 07:00 kan alma işlemi yapılıyor
-Asistanlarından birisi sizi almaya geliyor odanızdan ve sonrasında Sayın Doğanay ile bir ön görüşme yapılıyor. Burda sorular soruluyor. Ailede saç dökülmesi, meslek vs.
-Konuşma sonunda kalem ile hairline çizmemi söyledi ve tam olarak ne istediğimi.
-Fotoğraflarınız çekiliyor ve topik, alkol, sigara kullanıp kullanmadığınız soruluyor asistan tarafından
Greft çıkarma operasyonu başlıyor. Bende tam yaklaşık 2.5 saat sürdü yanlış hatırlamıyorsam. Toplam 4 asistan ve hemşire katılıyor.
-Yüz üstü pozisyonda son derece rahatsız edici bir şekilde yatmanız lazım. Anlınız baya ağrıyor bu operasyonda.
-Anastezi iğneleri yapılıyor.
-Greft çıkarma yani extraction iki hemşire/asistan tarafından yapılıyor.
-Greft sayımınıda iki kişi yapıyor.
Oda hazırlanıyor ve bu esnada yemek veriliyor. Yaklaşık 20 dakika sonra ekim operasyonu yapılacak. Tam olarak 6 kişi katıldı
- Anastezi iğneleri yapılıyor.
- Başta Hakan bey kendisi katıldı ve ön tarafın ekimini yaptı. Sonrasında asistanları yerleştiriyor greftleri. Benim en çok merak ettiğim şey asistanların bu konuda bilgisi
ne kadar ve öyle herkesin yapabileceği birşey olmadığını biliyorum FUE tekniğin yani eğitim ve yetkileri hakkında tereddütlerim vardı açıkcası. Sonuçta saç ekimi bu. Ben aslında
Hakan beyin ekim boyunca kendisinin yapacağını sanıyordum. Bu konuda gerçekten hayal kırıklığına uğradım biraz. Yerli yabancı fiyatı ile alakası yok yabancı forumlardada çoğu kişi bu durumdan şikayetci.
Greftler 2 asistan tarafından yerleştirildi bundan eminim. Peş peşe takıyorlardı.
Bazi yerlerde anastezinin işe yaramadığını bile hissediyordum.
- Hakan bey kendisi ekim bittiğinde geldi ve kafama baktı ve tamam olduğunu söyledi. Fotoğraflar ekim sonrasında tekrar çekildi ve odama çıkarıldım. Sargı bezi ile bağlanıyor kafanız.
Çok ciddi bir ağrı vardı kafamda ekim sonrası.
Gün 3 = Saç yıkama şekli gösteriliyor ve ödeme yapıyorsunuz. Bepanthol losyon (günlük saç yıkaması için), Proscar ( finastrid), Biotin 5000MG, ve bir ay sonra Minoxidil kullanmanız öneriliyor
Gün 4 = Çıkış işlemleri
Genel Düşüncem : Sonuç hakkında birşey söyleyemem şimdilik ama Hakan beyin ekim operasyonun büyük kısmını neden asistanlarına yaptırdığına dair kafamda soru işaretleri var. Bu kişilerin FUE konusunda eğitimi var mı yokmu orası meçhul gerçekten. Bu konu hakkında yabancı forumlarda Türkiyede işciliğin ucuz olması ve bir günde birden fazla müşteri olmasından dolayı olduğu söyleniyor. Artık bizim Türkiyede makul fiyatlar yüzünden kaliteden özün veriliyorsa bilemem orasını. İlk başta Hakan beyin implantıra greftleri yerleştiren bir bayan hemşireye 'şunu iyi batır suya kızım' diye kızdığını duydum. Ekim esnasında aletlerin bitanesinde sorun çıktı sanırım 'hay senin gibi' diye bir dialog vardı. Çok stresli bir ortam varmış gibi hissetim açıkcası. Bu normal birşeymi arkadaşlar sizce ? Mesela birisi şimdi örneğin Koray Erdoğana gitse ekimin asistanlar tarafından yapılma ihtimali var mıdır?
---
Beni rahatsız eden ufak şeylerde vardı tabi
-Hastanede kaldığım odanın kilidininin olmaması
-Camların açılmaması
---