Gönderen Konu: Saç ekimi mi Protez saç mı?  (Okunma sayısı 8640 defa)

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi mi Protez saç mı?
« : 28 Kasım 2018, 09:39:05 »
Merhaba arkadaşlar bu donör ile bu alana saç ekimi mantıklı mı? Yoksa protez saç mı yaptırmalıyım?
Artık şu saçsızlıktan bıktım karar verip bu sorunu çözmem lazım.Teşekkürler.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi mi Protez saç mı?
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2018, 10:07:33 »
ne istediğine bağlı bu sorunun cevabı açıklığın ve donör yapına bakınca alacagın sonuç çok süper bir sonuç olmayacak tatmin etme bakımından hiç bir zaman protez gibi sık saçın olmayacak başarızlık gibi riskleri de olabilir saç ekiminin  tabi protez saçın bıkkınlık veren kullanımı sürekli kafana yapıştırmak zorunda olman doğal olmaması gıbı iğrenç durumu da var

kısaca artılarını eksilerini toplayıp bu duruma sen karar vermelisin iyi bir araştırma yapıp..

sen hangısıne yakınsan gönlünden ne geçiyorsa onu dene
Global Moderator

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2018, 10:14:49 »
Teşekkürler @hintell ben ikisi arasında gidip geliyorum.İkisininde artıları eksileri var o yüzden karar veremedim  :-\

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2018, 10:21:15 »
Teşekkürler @hintell ben ikisi arasında gidip geliyorum.İkisininde artıları eksileri var o yüzden karar veremedim  :-\

tabı konu açıp fıkır almak ile mantıklı hareket etmissiniz ama ben size ekim derim mutlu etmez pişman olursunuz vebali kalır o yüzden bir şey diyemiyorum :)
ama şunu iyi biliyorum protez saç kafanızdaki o saçları dökücek ( zaten dökülecekler de olsun:D) ben kullanmadım nasıl bir duygu kullanmak bilmem ama forumda kullanıp yorum yapan arkadaşlarımızın söylediklerine göre kullanılacak bir şey değil tabi mutlu olan yok mudur vardır elbet o da bir seçim

Global Moderator

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2018, 10:34:47 »
Finasterid ile belki bu ince saçlar güçlenir diyorum ama onada güvenemiyorum.Genç yaşta çektiğimiz çileye bak. 28 yaşındayım 35 görünüyosun diyolar hayatı zehir etti resmen.O yüzden kısa sürede olduğu için protez aklıma yattı sonra olan 3-5 tel dökülecek diye ondanda soğudum ama yinede ekim veya protez dışında çözüm olmadığı için bunlardan birini yapıp bu dertten kurtulmak istiyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2018, 11:56:15 »
Finasterid ile belki bu ince saçlar güçlenir diyorum ama onada güvenemiyorum.Genç yaşta çektiğimiz çileye bak. 28 yaşındayım 35 görünüyosun diyolar hayatı zehir etti resmen.O yüzden kısa sürede olduğu için protez aklıma yattı sonra olan 3-5 tel dökülecek diye ondanda soğudum ama yinede ekim veya protez dışında çözüm olmadığı için bunlardan birini yapıp bu dertten kurtulmak istiyorum.

bence kafa yapın güzel dert etme diyeceğim bunu sen mi söylüyorsun diyeceksin :) haklısın kardeşim ALLAH  sabır versin genç yaşta gerçekten çok zor insanı çok yıpratıyor çok zor bir piskoloji .finasterid konusunda bişey diyemem biliyorsun ben kullanıyorum sorun yaratmadı ama sende yaratmaz anlamına gelmez bır garantisi yok bu hayatta hıc bir şeyın kullanırsan da kafanda kalan saçları güçlendirir donör bölgendeki saçları güçlendirir sende olan etkisi bu olur büyük beklentin olmasın.

dediğim gibi güzelce tart biç ne seni mutlu eder olumlu olumsuz herşeyle yüzleş hayalci olma artık hayırlısını dilemekten başka çare yok
Global Moderator

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2018, 13:44:07 »
Donörün  sağlam ve sık  tek yapman gereken merdiven altı değilde bu işi a dan z ye bir cerrahın  yaptığı operasyon. ..ziyan edicek  saçın  yok...tek atışlık  şansın var...

janeiro_46

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2018, 14:36:46 »
Bence FUT + FUE ile iyi bi sonuc alabilir

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2018, 17:41:42 »
Ben kendimmişim gibi düşünüp öyle yorum yapmak istiyorum.
sonuçta hepimiz benzer psikolojileri yaşıyoruz ve sanki yetmezmiş gibi birde karşındakilerle uğraşıyorsun.

Bence Saç ekimi daha mantıklı neden dersen protez kullansan her 20 gün yada bir ay sürekli bakımı var ve protez yaklaşık 7-8 ay sonra dağılıyor kendi yapıştığı tabanından ayrılıyor ve daha çirkin bir görüntü oluşuyor.
Sürekli Değiştirmen lazım tek kullanımlık diye birşey yok , her ay saç tıraşı bant yenilemesi falan yapman lazım hatta ay değil galiba bantlar daha sık değişiyor
kısacası aylık sabit giderin olacak bunlar için.

Saç ekimine gelecek olursak tüm kafayı bence kapatamazsın, ama dönorden de ön çizgiyi geriden tutarak bir alın çizgisi oluşturabilir ve ortaya kadar ekim olabilir daha sonra bunun sonucuna göre dönorde alınacak greft kalırsa ki bence ikinci ekim manuel olsa daha mantıklı olur ve + olarak sakal kullanırsın vertexi hafif gölgelendirirsin,

Tüm iki ekim sürecin tamamlandıktan sonra saçını uzun tutmak gerekecek ve bunların sonunda birde pigmentassyon yaptırırsın yani saç dövmesi o zaman tamam olur .Tabi benim söyledimlerim için çok iyi araştırmalı ve başka şansının olmadığını düşünerek en tecrübeli yerde ekim yaptırmalısın.

Benimki kendi kişisel fikrim yapılmacak değil öyle sık bir ekim olmaz ama kötüde durmaz bence bu tüm tedavi yani süreci anlattığım bence yaklaşık 2 yıllık bir süreç sabırlı olman ve kararrını kendin vermen gerekecek ben olsam ekim şansımı kullanırdım ama çok çok tecrübeli ellerde.

Karar verdikten sonra eğer ekim yaptırmak istersen ekim merkezi önerisinde bulunabilirim :)
Hayırlısı olsun şimdiden

Radament

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2018, 17:47:10 »
Bence vertexi açık bırakacak şekilde ön tarafa ekim olabilir. Serdar gökremin sevdiği bir dökülmen var. Ama böyle sımsıkı olmaz protez gibi. Protez kabus gibi kardeş sakın bulaşma, illa ikisi arasında kaldıysan ekim tabiki.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2018, 18:42:02 »
Abicim vertexin  açık olması da Yahudi kippası gibi hoş durmuyor  saç ekimin de karartı da olsa orda biraz saç lazım ...

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2018, 18:44:28 »
Abicim vertexin  açık olması da Yahudi kippası gibi hoş durmuyor  saç ekimin de karartı da olsa orda biraz saç lazım ...

Ekim düşünür  2 seans seklin önden ortaya kadar sonra tepeye donör bölgeni en verimli kullanılacak sekil de bir planlama uygun olur diye düşünüyorum. Donörün de kötü degil kaliteli duruyor uzun hali var mı?
Global Moderator

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 29 Kasım 2018, 11:30:50 »
Donörün  sağlam ve sık  tek yapman gereken merdiven altı değilde bu işi a dan z ye bir cerrahın  yaptığı operasyon. ..ziyan edicek  saçın  yok...tek atışlık  şansın var...

Her firmanın iyi kötü ekimlerine denk geldim o yüzden ekim yaptırırsam nerede yaptırabilirim diye çok düşünüyorum. Koray Erdoğan ekime yanaşmadı, Serkan Aydın donörü mahvediyomuş.İkisi dışında yerleri düşünüyorum.

Bence FUT + FUE ile iyi bi sonuc alabilir

FUT biraz zorlu bir süreç deriyi alıyorlarmış felan. Üstelik yapan yer bulmakta mesele.

Ben kendimmişim gibi düşünüp öyle yorum yapmak istiyorum.
sonuçta hepimiz benzer psikolojileri yaşıyoruz ve sanki yetmezmiş gibi birde karşındakilerle uğraşıyorsun.

Bence Saç ekimi daha mantıklı neden dersen protez kullansan her 20 gün yada bir ay sürekli bakımı var ve protez yaklaşık 7-8 ay sonra dağılıyor kendi yapıştığı tabanından ayrılıyor ve daha çirkin bir görüntü oluşuyor.
Sürekli Değiştirmen lazım tek kullanımlık diye birşey yok , her ay saç tıraşı bant yenilemesi falan yapman lazım hatta ay değil galiba bantlar daha sık değişiyor
kısacası aylık sabit giderin olacak bunlar için.

Saç ekimine gelecek olursak tüm kafayı bence kapatamazsın, ama dönorden de ön çizgiyi geriden tutarak bir alın çizgisi oluşturabilir ve ortaya kadar ekim olabilir daha sonra bunun sonucuna göre dönorde alınacak greft kalırsa ki bence ikinci ekim manuel olsa daha mantıklı olur ve + olarak sakal kullanırsın vertexi hafif gölgelendirirsin,

Tüm iki ekim sürecin tamamlandıktan sonra saçını uzun tutmak gerekecek ve bunların sonunda birde pigmentassyon yaptırırsın yani saç dövmesi o zaman tamam olur .Tabi benim söyledimlerim için çok iyi araştırmalı ve başka şansının olmadığını düşünerek en tecrübeli yerde ekim yaptırmalısın.

Benimki kendi kişisel fikrim yapılmacak değil öyle sık bir ekim olmaz ama kötüde durmaz bence bu tüm tedavi yani süreci anlattığım bence yaklaşık 2 yıllık bir süreç sabırlı olman ve kararrını kendin vermen gerekecek ben olsam ekim şansımı kullanırdım ama çok çok tecrübeli ellerde.

Karar verdikten sonra eğer ekim yaptırmak istersen ekim merkezi önerisinde bulunabilirim :)
Hayırlısı olsun şimdiden

Aylık sabit gider dert değil hergün toppikle uğraşmaktan iyidir diye düşündüm ama 7-8 ay ömrü varsa uğraşmaya değmez gibi göründü gözüme.
Saç dövmesi hiç aklıma yatan birşey değil aslında verteks için olsada 2. ekimide yaptırabilirim.Sakaldan alan yerlerde belki birşey olur diyorum ektirirsem.
Ekim merkezini önerirmisin bir bakayım bende

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2018, 11:35:54 »
Bence vertexi açık bırakacak şekilde ön tarafa ekim olabilir. Serdar gökremin sevdiği bir dökülmen var. Ama böyle sımsıkı olmaz protez gibi. Protez kabus gibi kardeş sakın bulaşma, illa ikisi arasında kaldıysan ekim tabiki.

Protez videolarda vs çok güzel görünüyordu.Ekim gibi aylarca beklemeden hemen sonuç veriyor aslında ama herkes iyi değil diyor.Verteks için sakal destekli 2. bir ekimle belki biraz kapatılabilir bence ama o kadar donör var mı pek anlayamıyorum bunu.

Verteks için en kötü ihtimal toppik ile kapatırım. Orası açık iyi görünmüyor bende farkındayım ama yapılacak çok şey var mı emin değilim.

SwoRd

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2018, 11:43:28 »
Ekim düşünür  2 seans seklin önden ortaya kadar sonra tepeye donör bölgeni en verimli kullanılacak sekil de bir planlama uygun olur diye düşünüyorum. Donörün de kötü degil kaliteli duruyor uzun hali var mı?

Dönörden ben pek anlamıyorum o yüzden uygun mu değil mi bilmiyorum.Kısa hali biraz seyrek gibi göründü gözüme ama anlamadığım için çok birşey diyemiyorum. Uzun halinide ekledim şimdi bakarmısın @Hiltell

Facebook Twitter Instagram