Hocam, şuan ki saçların hepimizin hayal ettiği bir saç Dediğin gibi bir çizgi için evet ortalama 1500 greft yeterli olur, daha aza bile halledilebilir. Ama gerçekten çok doğal bir ekim yapılması lazım, yoksa aşırı derecede sırıtabilir, bu tarz ekimler yaptıran kişilerin yaptırdıkları ekim merkezlerini ve doğallığını araştırmalısınız.
Saç ektirmenin mevsimi yok, ekimin ilk zamanları elbette güneş ışınlarında korunmak gerekiyor.
Evet hocam en başta dediğim gibi durumum aslında kötü değil zaten ben kellikten ziyade estetik görünüm için istiyorum ekimi şu aşamada. Kellik için olanı bir 5-6 sene sonra yani 35-36 yaşıma geldiğimde düşüneceğim iyice açılma ve seyrelme başlayınca, kısaca kafa derisi kendini göstermeye başladığında
Mesela babamın saçı norwood 6-7 seviyesinde ve benim yaşımdayken kellik varmış onda, ben yine iyi kurtardım bu yaşa kadar. Amcam da ise 55 yaşında hala saçları var şakaklardaki seyrelme harici. Umarım amcama çekmişimdir
Bir de ilk attığım mesajdaki donör fotosuna bakarsan orda 6-7 bin greft çıkacak kadar rezerv var mı sence? Ordaki saç tellerim ense kökünden vertexe kadar olan kısımda hem sert hem de baya kalın yani elle dokununca hissedebiliyorum. Aynı şekilde kulak üstündeki yan tarafta olan saçlarda da aynı sertlik ve kalınlık mevcut fakat ön ve tepe bölgesindeki saç daha yumuşak ve ince. Benim planım şimdi ön çizgiyi aşağı çekip şakakları doldurarak 1.300-1.500 greft harcamak. 5-6 sene sonra da tepe ve vertex bölgesine açılma olduğu taktirde 4-5 bin greftlik bir ekim daha yaptırıp saç olayını halletmek. Yani toplamda 6.000 civarı bir greft gerekecek uzun vadede, umarım donör alan yeterlidir bunun için. Bir de bu ekimcilere mail ile ulaşmak amma zormuş yahu ne Koray hoca ne HLC ne de Muttalip hocadan bir geri dönüş alamadım henüz, 3-4 gün önce hepsine maille fotoğrafları atmıştım.