Merhaba arkadaşlar,
Saç ekiminden sonrada gerek doktorların önerisi ile gerekse de kişiler kalan saçlarını korumak amaçlı tedaviler uyguluyor. Genelde Minoxidil ve Finasteride tercih ediliyor. Bu ilaçların devam zorunluluğu ve özellikle Finasteride'nin yaptığı olumsuz yan etkiler kişileri korkutuyor.
Bu iki ilaca alternatif olarak kullanılan bir losyon var, bu da Miracle losyon..Saçlarını korumak ya da saç kalitenizi artırmak için herhangi bir ilaç kullanmak istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Miracle losyonu düzenli olarak kullanırsanız eğer, dökülmeyi durdurmanın ötesinde yeni saç çıkışları da görebilirsiniz. Düzenli kullanmasanız da ara sıra kullanmanızda olumlu etki yapacaktır. Son 2-3 aydır kendim de bu losyondan yaptım ve ara sıra kullanıyorum. Düzenli kullanıldığında çok olumlu sonuçlar göreceğinizi düşünüyorum. Bu konuda miracle losyonu düzenli olarak kullananları saç forumlarında araştırabilirsiniz.
Özel mesajlar geliyor ve bu losyonun nasıl yapıldığı merak ediliyor, miracle losyon nasıl yapılır size anlatayım.
Öncelikle aşağıdaki malzemeleri eczaneden satın almanız gerekiyor, hepsi eczanede var. Sadece Elseve Arginine Direnç Sprey'i büyük marketlerden satın alacaksınız. Migrosta var.
1 kutu aldactone( 1,5 kutu veya 2 kutu koyanda var, araştırıp karar veriniz)
1 kutu diane
1 kutu dekort ampul
1 adet Elseve Arginine direnç spreyi(200 ML)
Önemli NOT: Elseve Arginine 200 ml direnç sprey satın alınacak, şampuan değil..Bu konuda karışıklık olmasın.
İlaç yapımı ise şöyle, 200 ML olan Elseve Spreyin yarısı 100 ml değerinde bir sprey 100lük bir cam şişeye veya ilaç kutusuna dökülür. Ardından ampul kırılır. Diane ve aldactone hapın tamamı ise şişenin içerisine atılır. 5-6 saatlik bir beklemenin ardından haplar erir. Bu sürenin sonunda bir tülbent yardımı ile ilacı süzüyorsunuz. Hap kırımın ardından oluşan kalıntılar tülbentte kalıyor ve sıvısını ilaç olarak kullanıyorsunuz. Yapımı da son derece basittir.
Yapımına dair videoları, youtube üzerinde de bulabilirsiniz.
Özellikle saçlarınız yağlıysa, yağ sorununa karşı müthiş etki sağlıyor, saçlarınız kuru ve dolgun bir görünüme kavuşuyor. Yağ sorunu konusunda çok etkili. Düzenli kullanırsanız dökülmeye karşı da çok iyi geliyor. Çevremden kullanan kişiler var etkisi gerçekten gayet iyi..İlaç alternatifi arayanlar, google üzerinde forum sitelerinde miracle losyon kullananların tecrübelerine baksın ve yeterli araştırmanın ardından yapmaya karar versin..
Herkese iyi forumlar..