Gönderen Konu: EKİMDEN SONRA SEYREK GÖRÜNÜM İÇİN NE YAPILABİLİR ? SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR ?  (Okunma sayısı 46919 defa)

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Evet cilt rengi çok açık olanlarda tamamen saçsız kafada çok dikkatli çalışmak gerekiyor esmer ve koyu ten rengine sahip kişilerde daha doğal sonuçlar alınıyor.  Kafada makine ile 3 numara traşlanmış gibi bir görüntü almak için yanlarda ve arkada uzayan saçlarınızı sürekli bu boyda tutmanız gerekir. Zihninizdeki acaba nasıl olur şeklindeki sorularınızın cevabı için en iyi yöntem kafanızda küçük bir bölgeye deneme atışları yapılmasıdır böylelikle sonuç hakkında fikriniz olacaktır. Kafanızda Soru işaretleri olduğunda yaptırmanızı önermiyorum ıçinize sinerse ondan sonra yaptırın.

Sanırım 3 numara traş derken kafayı kazıtmaktan bahsediyoruz.nedense bu kafayı kazıtarak kullanımı gereken smilasyonlarda kişinin estetik görüntüsü çok olumlu yönde değişmiyor gibi geldi bana yani kazıtılmış değilde hafiften  3 numara yapılmışçasına simülasyon yapıldığı zaman çokmu sırıtır acaba.
Aslında bu soruları kendim için sormuyorum daha çok meraktan .benim için durum farklı çünkü aşırı seyrekleşmiş saçlarım var pigmentasyonla topik etkisi yaratıp durum toparlanabilirmi diye ilgileniyorum yada her gün üç numara traş olup o şekilde kullanmayıda düşünüyorum .benim bu durumumda kafayı kazıtarak kullanılan pigmentasyon örneklerine benzer şekildemi yapmak gerekir yoksa daha kalın görünümlü atışlar yapmakmı gerekir özellikle bunu merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim aykut bey.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Sayın moraless sanırım aramızda bir iletişim sorunu oluştu. Ben "3 numara traşlanmış" diyorum yani 3 mm saç uzunluğundan bahsediyorum. Bu lafımdan nasıl "kafanızı kazıtın" anlamı çıkardığınızı anlayamadım? Herhalde benim hatam anlatamadım özür diliyorum.
Saç simülasyonunu kullanımda doğal görünüm için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Saç simülasyonunun hacmi yoktur bunu unutmamak gerekir yani kafanizda bir bölge saçlı bir bölge saçsız ise tüm kafa simülasyon ile dolduralsa bile saçlı bölge uzamaya devam ederse simülasyonlu kısımda hacim olmadığı ve 3 numara görüntüsü olduğu için fark oluşmaya ve göze doğal görünmemeye başlayacaktır eğer bu şekilde dökülme varsa tüm kafayı eşitlemek gerekir ve uzayan saçları makinayla 3 numara traşlamalısınız.
Eğer genel bir seyreklik tüm bölgelerde varsa örneğin saç ektirmişsiniz ve dipleri seyrek göründüğü için simülasyon yapılacaksa saçları traşlamaya gerek yoktur çünki hacim heryerde eşittir ve dip kısımlar gölgeleneceği için daha yoğun bir görünüm oluşacaktır. İsterseniz at kuyruğu bile yapabilirsiniz hiç sorun değil.
Kişi kafasını usturayla kazıtarakta kullanabilir. Bu kullanım şeklinde simülasyon daha soft ve seyrek uygulanmalıdır çünki 3 numara traşlanmış saç ile kazınmış saç aynı görüntüde değildir.
Biz müşterilerimizden günlük hayatta nasıl kullanacaklarsa o uzunlukta saçla gelmelerini istiyoruz böylece doğala en yakın efekti verme imkanımız oluyor.

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sayın moraless sanırım aramızda bir iletişim sorunu oluştu. Ben "3 numara traşlanmış" diyorum yani 3 mm saç uzunluğundan bahsediyorum. Bu lafımdan nasıl "kafanızı kazıtın" anlamı çıkardığınızı anlayamadım? Herhalde benim hatam anlatamadım özür diliyorum.
Saç simülasyonunu kullanımda doğal görünüm için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Saç simülasyonunun hacmi yoktur bunu unutmamak gerekir yani kafanizda bir bölge saçlı bir bölge saçsız ise tüm kafa simülasyon ile dolduralsa bile saçlı bölge uzamaya devam ederse simülasyonlu kısımda hacim olmadığı ve 3 numara görüntüsü olduğu için fark oluşmaya ve göze doğal görünmemeye başlayacaktır eğer bu şekilde dökülme varsa tüm kafayı eşitlemek gerekir ve uzayan saçları makinayla 3 numara traşlamalısınız.
Eğer genel bir seyreklik tüm bölgelerde varsa örneğin saç ektirmişsiniz ve dipleri seyrek göründüğü için simülasyon yapılacaksa saçları traşlamaya gerek yoktur çünki hacim heryerde eşittir ve dip kısımlar gölgeleneceği için daha yoğun bir görünüm oluşacaktır. İsterseniz at kuyruğu bile yapabilirsiniz hiç sorun değil.
Kişi kafasını usturayla kazıtarakta kullanabilir. Bu kullanım şeklinde simülasyon daha soft ve seyrek uygulanmalıdır çünki 3 numara traşlanmış saç ile kazınmış saç aynı görüntüde değildir.
Biz müşterilerimizden günlük hayatta nasıl kullanacaklarsa o uzunlukta saçla gelmelerini istiyoruz böylece doğala en yakın efekti verme imkanımız oluyor.

yani 3 numaraya ayrı saçı kazıtmaya ayrı pigmentasyonmu yapıyorsunuz aykut bey.benim nette gördüklerim hep kazıtılmış pigmentasyon örnekleri var 3 numara ile kazıtılmış arasındaki farkı bize gösteren elinizde örnek varmıdır acaba görseydik çok iyi olurdu.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Birinci fotograf sifir numara kazıtılmış saça uygulama ikinci resim 3 numara traşlanmış saça uygulama. Yoğunluğu ve iğne kalınlığı birbirinden farklı kullanılarak ćalışılabilir. Yada şöyle söyleyeyim başkalarını bilmem ama ben bu şekilde çalışıyorum çünki görünüm daha doğal oluyor.
Bu arada buraya yüklendiğinde fotoğraf kalitesinin büyük ölçüde azaldığını farkettim instagram sayfamda aynı fotoya bakarsanız farkı göreceksiniz @bien.beautystudio
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2019, 00:23:44 Gönderen: Aykut Özhan »

kelkaldım

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
kazıtılmış saça yapılan uygulama daha doğal gözüküyor sanki ama biz saç ektirenlere yada ektirecek olanlara 3 numara daha iyi gider gibi geldi .doğallık olarak kazıtılmış olan saça yapılan uygulama daha iyi görünüyor ama her gün saçı kazıtmak zenginlerin ünlülerin işi gibi  :)bir gün kazıtmasan insan içine çıkılmaz heralde.3 numara olsa en azından kısa sürede evde traş olma imkanı olur yanlışmı  düşünüyorum

Hüsyn06

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Banada ikinci resimdeki şahsınki çok güzel gelmedi yapay duruyor yada resimden kaynaklanıyor anlamadım.

Roninn3

• Hero Member
Banada ikinci resimdeki şahsınki çok güzel gelmedi yapay duruyor yada resimden kaynaklanıyor anlamadım.

+1

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Arkadaşlar 2. resimdeki benim kafam : ) kadıköy'e yolu düşenler stüdyoma gelip uygulamayı canlı görebilir (tabi randevu almak gerekiyor) Bu fotoğraf işlemden hemen sonra çekilmişti. Buraya yüklendiğinde çözünürlük azalıyor.  Buradaki düşük çözünürlükteki görüntüyü bile yaptırmadan önceki görüntuye tercih ederim. Şimdiye kadar hiç kimse (Berberim hariç ) kafamda bir işlem olduğunu anlamadı. İlk yaptırdığımda bazı yakın arkadaşlarım saç mı ektirdin ?  Bunlar uzayacak mı? gibi sorular sordu sadece :)
Saçlarım yavaş uzuyor 15 günde bir berbere gidip yanları ve arkayı makineyle 1 numara traşlatıyorum. Tepelerim makasla kısaltılıyor.  15 gün sonra 3-4 mm civarı uzadıklarında tekrar kısalttırıyorum.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Beğenmeyenler olmuş ama bu sağ alttaki çok güzel ve doğal duruyor.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Burada hangisi iyi olmuştan ziyade kişinin kullanım tarzına göre nasıl uygulamalar yapılabilir konusu üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Ben kafamı usturayla kazıtmak istemiyorum dolayısıyla 3 numara kullanmaktan başka bir çözümüm yok. Birde dikkat edilmesi gereken önemli nokta saç kılı kalınlığı. Saç telleri ince olan birine kalın iğne ile çalışamazsınız doğal durmaz. Aynı şekilde benim gibi saç telleri kalın olan birinede ince iğne kullanılıp küçük noktalar konulursa buda dolgun görüntü vermeyecektir.
Uygulamada kişinin kullanım şekline göre kararlar verilmeli.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2019, 22:27:52 Gönderen: Aykut Özhan »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Zamanla renk değiştiriyormu kullandığınız boyalar? Yeşil oluyor diyorlar
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Bizim kullandığımız "organik" boyalarda renk değişimi olmaz. Yavaş yavaş kontrastları azalır ve solarak kaybolurlar. Pigment boyalar saç simülasyonunda yani yağ bezlerinin bol bulunduğu saç derisinde kullanılmak üzere hazırlanmış olmalıdır. Benim dikkat ettiğim en önemli konu ise Avrupa birliği sertifikalı üretilmış olmasıdır.
"İnorganik" dövme boyaları ise normal ciltte kullanım için ve ömür boyu kalması amacıyla üretilmiştir ve saç simulasyonunda kullanılmamalıdır. Ayrıca bizim pigmentoloji dediğimiz bir boya ve renk bilimi var. Burada ilk öğretilen şeylerden biri "baskın renk" bilgisidir. Sizin gördüğünüz inorganik boya renkleri aslında birkaç rengin birleşimi ile elde edilir. Örneğin kullanılan renk siyah olsun bu siyahı oluşturmak için birkaç farklı renk  karışımı kullanılır. Bu renklerden biri baskın renktir yani diğer renkler daha hızlı solar ve renk baskın renge döner .Bu renklerden biri mavi ise ve mavi baskın renkse kullanılan siyah inorganik boya (dövme boyası) zamanla maviye dönecektir.
 Yukarıda Tattoocup nickname'li dövmeci bir arkadaş Saç Simülasyonu yaptırmayın noktalar büyuyor demiş doğru söylüyor. Dövme boyası ve makinası ile yapılırsa aynen böyle olur fakat bunun adı "dövme"dir, "saç sımulasyonu" değil. Forumlarda gezerken gördüğüm bir işlemin linkini paylaşıyorum. Dövmeci tarafından uygulanmış bu işlemin sonucunu burada görebilirsiniz.
https://www.sacimindoktoru.com/showthread.php?t=3274&page=3
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2019, 21:33:07 Gönderen: Aykut Özhan »

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar 2. resimdeki benim kafam : ) kadıköy'e yolu düşenler stüdyoma gelip uygulamayı canlı görebilir (tabi randevu almak gerekiyor) Bu fotoğraf işlemden hemen sonra çekilmişti. Buraya yüklendiğinde çözünürlük azalıyor.  Buradaki düşük çözünürlükteki görüntüyü bile yaptırmadan önceki görüntuye tercih ederim. Şimdiye kadar hiç kimse (Berberim hariç ) kafamda bir işlem olduğunu anlamadı. İlk yaptırdığımda bazı yakın arkadaşlarım saç mı ektirdin ?  Bunlar uzayacak mı? gibi sorular sordu sadece :)
Saçlarım yavaş uzuyor 15 günde bir berbere gidip yanları ve arkayı makineyle 1 numara traşlatıyorum. Tepelerim makasla kısaltılıyor.  15 gün sonra 3-4 mm civarı uzadıklarında tekrar kısalttırıyorum.

Berberin dövme olduğunu anlamamış olması çok ilginç :) acaba sizin öncesinde çok saçınız olduğu içinmi anlamadı.kellik derecenizi bilmiyorum ama heralde hiç saçı olmayan birinin hemen anlaşılır yanlışmı düşünüyorum acaba?

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Yazdığımı tam tersten anlamış olmanız çok ilginç :) Yazıyı tekrar okurmusunuz rica etsem. "Berberim hariç" kimse anlamadı yazıyor.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2019, 20:39:37 Gönderen: Aykut Özhan »

aliceali

• Yeni üye
  • *
Hocam 2 ay oldu saç ektireli eğer saçlarım çıkmazsa yada çok az çıkarsa en erken ne zaman saç dövmesi yada simülasyonu yaptırabilirim.

Facebook Twitter Instagram