Gönderen Konu: EKİMDEN SONRA SEYREK GÖRÜNÜM İÇİN NE YAPILABİLİR ? SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR ?  (Okunma sayısı 46912 defa)

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Genelde 6. ay sonunda saçların yüzde 70 - 80 oranında çıkmış olması beklenir fakat bu kişiden kişiye değişebilir. En az 6 ay sonra doktorunuzdan izin alarak simülasyon yaptırabilirsiniz. Saç simülasyonu saç köklerine zarar vermez çünki kökler daha derindedir ve simülasyonla yerleştirılen pigment boya yüzeye çok yakın yerleştirilir. Buna rağmen biz işlem yapmadan önce doktorunuza danışmanız gerektiğini düşünüyor ve onay aldıktan sonra yapılmasını uygun buluyoruz.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Yazdığımı tam tersten anlamış olmanız çok ilginç :) Yazıyı tekrar okurmusunuz rica etsem. "Berberim hariç" kimse anlamadı yazıyor.

pardon nasıl o şekilde okudum bende şaşırdım şimdi :D

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Estağfurullah önemli değil. Ben cümleleri devrik kullanıyorum herhalde ondandır. 👍

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Aykut bey merhaba, şimdi anladığım kadarıyla, sizin yaptığınız simülasyonun akma veya parlama yapmayacağını ve farklı boya kullandığınızı söylüyorsunuz. Doğru mu anlamışım?

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Yanlış anlamışsınız. Ben yaparken şöyle olur başkası yaparsa böyle olur gibi hiçbirşey söylemeye çalışmadım.
Saç ekiminde fue yöntemi nasıl bütün dünyada belli bir teknikle yapılıyorsa, Saç simülasyonu için de (scalp pigmentation) dünyada uygulanan ve benimde uyguladığım  kalıcı makyaj uzmanlarınca yapılan doğru tekniği anlatmaya çalıştım.
Birileri ortaya çıkıp bu tekniğin ve kullanılan malzemenin dışında kafasına göre birşeyler yapmaya kalkarsa olabileceklerden bahsetmeye çalıştım. Saç ekiminizi radyoloji uzmanı doktara mı yaptırıyorsunuz ? Saç simülasyonunu da cilt altına boya yerleştirmeye yetkisi olan ve ustalık belgesi ile bunu belgelendirmiş Kalıcı makyaj uzmanı teknisyenlere yaptırmanız gerekir. Kalıcı makyaj mesleğinin en çok uygulama yaptığı kişiler kaşı veya saçı ile ilgili problemi olanlardır. (www.aykutozhan.com sayfasında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.)
Anladığım kadarıyla anlattıklarımız çok faydalı olmuş çünki burada "Saç simülasyonunu nereye yaptırırsınız" şeklindeki anket sorumuza "Kuaförde yaptırırım" cevabı yüzde 50 den fazla geldi. 😁
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2019, 21:21:27 Gönderen: Aykut Özhan »

Darkness

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Deneme amaçlı simülasyon yaptırmanın bir yolu varmıdır acaba ? Yani orjinalinine yakın görüntüyü görüp değerlendirebilmek açısından ,malum simülasyon yaptırmanın önündeki en büyük engel acaba nasıl olur yaptırdığımıza pişman olurmuyuz korkuları .
Bu soruyu cevaplarsanız sevinirim aykut bey.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Tabiki yapılabilir küçük bir bölgeye. Sizde bakıp karar verebilirsiniz.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
yaptığınız hastalarınızı foruma yönlendirip bu bölümde paylaşmalarını sağlarsanız aslında çok güzel olur
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Biz sağlık hizmeti vermediğimiz için "hasta" yerine müşteri demeye özellikle dikkat ediyoruz. Söylediğiniz çok mantıklı bunu işlemi bitenlerden rica ederek tecrubelerini paylaşmalarını isteyeceğim. Tabi paylaşıp paylaşmamak kendi kararları ama bana gelenlerden bazıları burayı takip ettiklerini söylediler. İnternetteki forumların hiçbirinde buradaki düzeyli ve bilgilendirici ortamı bulacaklarını sanmıyorum yazarlarsa bende memnun olurum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
haklısınız agız alışkanlıgı forumdan :) bu işlemi yaptıgınız kişiler gelıp paylaşım yaparlar ise bu başlığa örnekler çogalır
Global Moderator

Kenan_kor

• Yeni üye
  • *
Aykut bey saç simülasyonu silme işlemi yapıyormusunuz acaba yapıyorsanız bu konuda detaylı bilgi verebilirmisiniz.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba saç simülasyonu yapmak için kalıcı makyaj ustalık belgesi sahibi olmak gerekiyor, yasalarımız sadece bu belge sahibi uzmanların işlemi yapmasına izin veriyor. Silme işlemi ise lazer ile yapılıyor ve yasal olarak lazer kullanma yetkisi sadece konunun uzmanı olan doktorlara veriliyor. Kısacası doktor dışında kimse silme işlemi yapamaz. Lazer satın alıp bunu yapmaya çalışanlara yada başka şekillerde silme yapabileceğini söyleyenlere itibar etmeyiniz.
Lazer ışınları cilt altındaki boyayı parçalar ve bu micron büyüklüğündeki parçalar vücut tarafından atılır. Kaç seansta biteceği kullanılan boyaya ve yapılan derinliğe göre değişir. Dövme boyası ve makinesi kullanılarak yapıldıysa seans sayısı artar. Organik boya ve bizim kullandığımız hassas kalıcı makyaj cihazları kullanıldıysa rahatça silinebilir. Saç kökleri tenimizin 3-4 mm altında bulunur boya  ise 0.5 mm civarında bir derinliğe yerleştirilir lazerin ayarı buna göre yapılır ve saç kökleri zarar görmez. Zaten organik boya kullanıldıysa beklerseniz  kendi kendine, ömrü bittiğinde silinecektir. Burada yazdığımız yazılarda bu işin kime yaptırılması ve kime yaptırılmaması gerektiğini sürekli anlatmaya çalışıyoruz. Doğru yapılan işlemin, istendiğinde silinmeside kolay olacaktır.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2019, 19:48:14 Gönderen: Aykut Özhan »

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Kenan bey işlemi nerede yaptırdığınız ve neden memmun olmadığınızla ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.

html

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar. Ben saç ekimi yaptırdım çok da memnunum. Sormak istediğim şey saç ekimi yaptırmak yerine saç simülasyonu seçmek de aynı sonucu verir miydi?

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar. Ben saç ekimi yaptırdım çok da memnunum. Sormak istediğim şey saç ekimi yaptırmak yerine saç simülasyonu seçmek de aynı sonucu verir miydi?

nasıl aynı sonucu verecekki adı üzerinde simülasyon yani gözü aldatıp saç varmış izlenimi vermek için yapılan bir uygulama .

Facebook Twitter Instagram