Gönderen Konu: EKİMDEN SONRA SEYREK GÖRÜNÜM İÇİN NE YAPILABİLİR ? SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR ?  (Okunma sayısı 46896 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Insanlar için çok hassas bir konu .bu işi yapanlar bunu çok iyi bilmeli ve oma göre durumu ciddiye almalı. Başarılar .

kesinlikle çok haklısın başarıyı teşfik etmek adına bölüm açıldı beyfendiyi tanımıyoruz ama umarım başarılıdır işin de  ve bu işi başarılı yapanlar artar

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Bu mecrada soruları cevaplayabilme ve insanlara bilgi verip işlemi tanıtabilme adına verdiğiniz fırsat için tekrar teşekkürler.  Uygulamacı seçiminde bazı kriterler var bunlara dikkat edilirse doğru kişinin bulunabileceğini düşünüyorum.

Bunlardan birincisi bu işi yasal olarak yapması ve işyeri açabilmesi için geçerli tek belge olan kalıcı makyaj ustalık belgesine sahip olması gerekiyor.

İkincisi sosyal medyada yapılmış işlerine bakmak hatta mümkünse canlı bir örnek göstermesini istemeniz gerekiyor.

Üçüncüsü ve en önemlisi ise yüzyüze konuşmak ve sorularınıza mantıklı cevaplar almanız gerekiyor. Mesela tek seans işlem yapıp işlemi bitiriyoruz veya  8-10 yıl kafanızdan çıkmaz diyorsa dövme boyası kullandığını anlamanız gerekiyor çünki organik boya uygulaması için en az iki seans gerekir ve maximum 3-4 yıl içinde kafanızı terk eder.

Umarım yakın gelecekte dikkatli ve bilinçli çalışan meslektaşlarımın sayısı artar. İyi yapılan her işlem bir parçası olduğum bu meslek dalı adına bizim için bir övünç kaynağıdır. Bence yakın gelecekte her saçekim yapılan kişiye Saç simülasyonunun standart olarak yapıldığını hep birlikte göreceğiz.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Fut yöntemi ile daha önce ekim yaptırmış olanlar bu izin kamufle edildiğinde nasıl bir görüntü oluşacağı ile ilgili örnek istiyorlar aşağıda ekliyorum. Fut izlerini örterken önemli olan donör bölgedeki doku alınan bölgede skar oluşumunun şeklidir. Bazı kişilerde hipertrofik bazılarında keloid şekilde olabilir. Keloid fut izleri daha zor kamufle edilir bazen 3 seans gerekebilir.

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Aykut bey açtığınız konuyu ilgiyle takip ediyorum forum için epey faydalı olduğunu düşünüyorum.saç ekiminden sonra  bu tip ters giden durumlarla karşılaşırsak can simidi olarak kafamızın bir köşesinde bu konu hep olacak.eminim forumdaki diğer arkadaşlarımızda benim gibi düşünüyordur ,bu yüzden burda olmanız bizler için bir şans.
Yalnız bu son eklediğiniz pigmentasyon yapılmış fotoğraflarda kişinin kendi saçına göre renk olarak biraz farklılık var gibi yada benmi öyle görüyorum net olarak emin olamadım.varsa öylebir fark acaba bu pigmentasyon olayında genel karşılaşılan bir durummudur yoksa bu vakadamı bu şekilde oldu.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Sayın Canqi ilginiz için teşekkür ederim. Siz sorular sordukça bende mesleğimi anlatma ve tanıtma imkanı buluyorum.
Umarım youtube da video izleyip 'Bende bu bu işi yaparım ne varki kafaya nokta koyuyon o kadar" diyerek yada ''Zaten dövme yapıyom buda aynısı" şeklinde düşünerek bu işi  yapmaya çalışanlarda burayı takip edip bilgilenirler.
Sorunuza gelecek olursak, biz pigmentasyon işleminde cildin epidermis tabakasının altına pigmentleri implante ediyoruz. İşlem yapıldıktan hemen sonra çekilen fotoğraflarda renk normalden daha koyu görünür. Sebebi implantasyon sırasında pigmentin cildin en üst tabakası olan epidermisi boyayarak alt tarafa yani dermis tabakasına yerleştirilmesindendir. Epidermis tabakası boyayı tutmaz yaklaşık 28 günlük bir döngüde epidermis hücreleri atılır ve yerine yeni boyanmamış hücreler gelir. Pigmentin üzeri yeni tabaka ile örtüldüğünde rengi tam olarak oturur ve ilk yapıldığı halinden yüzde 30 kadar kontrast yitirir yani rengi açılır. Biz kalıcı makyaj uzmanları bu açılmayı gözönünde tutarak olması gerekenden birkaç ton koyu renk kullanırız ve rengin boyanın tam oturmasından sonrakı son halini  planlarız. Stüdyomda gelen müşterilerimin işlemini yapmadan önce ve hemen işlem sonrasında cep telefonumla fotoğraflarını çekiyorum dolayısı ile bir miktar koyu görünmeleri doğaldır.
Fotoğraf çekimi ile ilgili çok eleştiri alıyoruz ve eleştirenler bir miktar haklı ama şöyle söyleyeyim en doğru fikre sahip olmak için iyi yapılmış bir işlemi rengi oturduktan sonra canlı görmenizi tavsiye ederim. Sonuçta ben ve birçok meslekdaşım fotoğraf işinde profesyonel değiliz hatalarımız olabilir.
Aşağıdaki linkte konuyla ilgili video var. En üstte gördüğünüz açık renkli tabaka epidermis. Teknik konulara girerek sizi sıkmak istemiyorum ama bazı konuları anlatmanın başka yolu yok maalesef.

« Son Düzenleme: 14 Aralık 2018, 14:17:29 Gönderen: Aykut Özhan »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Bu işlemi ve olabilcekleri dürüst şekilde anlatmak çok önemli siz de dürüst şekilde yaklaşıyorsunuz bizlere bunu hissediyoruz.

Sonucta gerçekleri olabilicekleri bilerek bu işlemi bilinçli gerçekleştirmek çok önemli sanırım 3/4 seansta memnun edicek bir seviye oluşuyor

Bana mantıklı gelen tarafı ise saç ekimi sonrası ugulanması daha sık bir görüntü için yada saç ekimi sonrası kısa saç kullanımımda daha sık bir görüntü de çok mantıklı olur.
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Bu işi doğru yaparak insanları memnun ederken bir taraftan da ticarethane mantığı ile çalışarak insanları mağdur edenlerle de mücadele etmek zorundayız. Bundan dolayı işlemi yaptıracakları bilgilendirmeye çalışıyorum. Ne kadar çok bilginiz olursa o kadar az aldanırsınız. Güzel sözleriniz için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2018, 22:39:41 Gönderen: Aykut Özhan »

ahmet67

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Aykut özhan instigram hesabınız var mı daha çok örneklere bakmamız için?

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Evet var ismimi google 'a yazarsanız işyerimin web sayfasını ve instagram hesaplarını bulabilirsiniz. Hatta Kadıköy'e gelme ihtimaliniz varsa benim kafamdaki uygulamayı da canlı görebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2018, 15:13:25 Gönderen: Aykut Özhan »

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Daha fazla yaptığınız örnekleri koyabilirmisiniz acaba? Bende pigmentasyon düşünüyorum ama cesaret edemiyorum açıkçası.sonuçta geri dönüşümü olmayan bir işlem ya tutmazsa kötü olursa diye insan ikilimde kalıyor.pigmentasyonu zenciler çok yapıyor örneğin adamlarda kellik derdi yok ,kel kalsalar ilk yaptıkları şey pigmentasyon oluyor ana kimse anlamıyor siyahi oldukları için farkedilmiyor üç numara traş olmuş gibi gözüküyorlar.
Sizin özellikle 3 numara traşlı kullanım için yaptığınız vaka varmı varsa görmeyi çok isteriz aykut bey.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Evet cilt rengi çok açık olanlarda tamamen saçsız kafada çok dikkatli çalışmak gerekiyor esmer ve koyu ten rengine sahip kişilerde daha doğal sonuçlar alınıyor.  Kafada makine ile 3 numara traşlanmış gibi bir görüntü almak için yanlarda ve arkada uzayan saçlarınızı sürekli bu boyda tutmanız gerekir. Zihninizdeki acaba nasıl olur şeklindeki sorularınızın cevabı için en iyi yöntem kafanızda küçük bir bölgeye deneme atışları yapılmasıdır böylelikle sonuç hakkında fikriniz olacaktır. Kafanızda Soru işaretleri olduğunda yaptırmanızı önermiyorum ıçinize sinerse ondan sonra yaptırın.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2019, 23:44:39 Gönderen: Aykut Özhan »

Tattoocub

• Yeni üye
  • *
Merhaba arkadaşlar bende bir dövme sanatçısı olarak bu olaya karşıyım ilk resimler herzaman aldatıcıdır önemli olan şey iyileştikten sonraki halidir zamanla kafa derisinde farklı bir renk alacaktır kötü görüntüye neden olacaktır ayrı yeten deriye en ufak fazla derinlikte girilmesi deri altında dağılma yapacaktır. Örnek verecek olursak ilhapıldığı hali . Böle ise • iyleştikten sonra bu duruma gelme oranı fazlasıyla yüksektir. Onun yerine uzun saç ülı insanlarda kalıcı makyajda uygulanan microblading uygulaması daha güzel ve olumlu sonuçlar verecektir

Tattoocub

• Yeni üye
  • *
Merhaba arkadaşlar bende bir dövme sanatçısı olarak bu olaya karşıyım ilk resimler herzaman aldatıcıdır önemli olan şey iyileştikten sonraki halidir zamanla kafa derisinde farklı bir renk alacaktır kötü görüntüye neden olacaktır ayrı yeten deriye en ufak fazla derinlikte girilmesi deri altında dağılma yapacaktır. Örnek verecek olursak ilhapıldığı hali . Böle ise • iyleştikten sonra bu duruma gelme oranı fazlasıyla yüksektir. Onun yerine uzun saç ülı insanlarda kalıcı makyajda uygulanan microblading uygulaması daha güzel ve olumlu sonuçlar verecektir

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam bot hesaplar gibi her girdiye aynı şeyi yazıp geçmişsin. Ne bahsettigin yöntemi açıklamışsın ne bir örnek uygulama resmi koymuşsun. Afaki söylemler üzerinden ne anlatmaya çalıştığında belli değil. Micropigmentation vs. Microblading karşılaştırmasını daha temelli yaparsan en azından bilgilerinden biz de istifade edebiliriz...

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam bot hesaplar gibi her girdiye aynı şeyi yazıp geçmişsin. Ne bahsettigin yöntemi açıklamışsın ne bir örnek uygulama resmi koymuşsun. Afaki söylemler üzerinden ne anlatmaya çalıştığında belli değil. Micropigmentation vs. Microblading karşılaştırmasını daha temelli yaparsan en azından bilgilerinden biz de istifade edebiliriz...

+1 tattocupın yazdıklarını bende anlamadım.

Facebook Twitter Instagram