Gönderen Konu: EKİMDEN SONRA SEYREK GÖRÜNÜM İÇİN NE YAPILABİLİR ? SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR ?  (Okunma sayısı 46909 defa)

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba arkadaşlar internette gezerken Los  Angeles şehrinde bir hastanede çalışan bir grup doktorun Saç simülasyonu (SMP) üzerine yazdiklari ve yayinladiklari bilimsel makale ile karşılaştım. Çeşitli denekler üzerinde saç simülasyonu yapmışlar ve sonrasını takip etmişler. Yaptıranlarla görüşmüşler, memnuniyetlerini sormuşlar, sonuçta işlemin güvenli ve sonuçlarının memnun edici olduğunu kayda geçirmişler.  Türk hekimlerinden de bu tür araştırma ve makaleler bekliyoruz.
Makalenin linkini aşağıda veriyorum sonuç yazısı ise şöyle.

Çeviri Sonucu
İngilizce
Türkçe

SMP, uygulamalarını genişletmek isteyen kozmetik dermatologlar ve saç nakli cerrahları için nispeten yeni bir yöntemdir. Bu nedenle yazarlar, SMP süreci tarafından sunulan fırsatları, güçlü yönlerini ve zorluklarını, ayrıca kullanım sırasında ortaya çıkabilecek çeşitli tıbbi ve cerrahi kafa derisi ve saç komplikasyonlarını ele aldılar. Bu kozmetik bir dövme olduğundan, sonuçların zarafeti deneyimli sağlayıcıların teknik ve sanatsal becerilerini yansıtır. Bu süreçte tecrübe kazanmak, şimdiye kadar saçlarını ve saç derisi deformasyonlarını tedavi etmek için çok az seçeneğe sahip milyonlarca insana büyük mutluluk getirebilir. SMP'nin kellik durumunu kozmetik olarak gizleme hedefi bulunmaktadır.....

Makalenin tamamı burada
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4382144/

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Selam boya renk değiştiriyor diyorlar bir süre sonra yeşile dönmeye başlıyormuş doğrumudur?
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Sayın Hintell Tıp doktorları tarafından yapılmış bilimsel makalenin linkini koydum yukarıya. İncelerseniz göreceksiniz ki boyasından iğnesine, yapan kişinin tecrübesinden iğnenin cilde girerken hangi açıda girerse sonucun ne olacağına , iğnenin hangi kalınlıkta olması gerektiğine kadar detaylı bir inceleme yapmışlar.
Boyanın renk değiştirmesiyle ilgili önceki sayfalarda o kadar bilgi verdik ki artık tekrar yazmaya gerek görmüyorum.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2019, 12:48:53 Gönderen: Aykut Özhan »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Sayın Hintell Tıp doktorları tarafından yapılmış bilimsel makalenin linkini koydum yukarıya. İncelerseniz göreceksiniz ki boyasından iğnesine, yapan kişinin tecrübesinden iğnenin cilde girerken hangi açıda girerse sonucun ne olacağına , iğnenin hangi kalınlıkta olması gerektiğine kadar detaylı bir inceleme yapmışlar.
Boyanın renk değiştirmesiyle ilgili önceki sayfalarda o kadar bilgi verdik ki artık tekrar yazmaya gerek görmüyorum.

Haklısınız Açıkcası işin detayını biliyorum :) bu ara gündeme geldiği için Tekrar güncellensin diye yazdım.. Teşekkürler
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Bu kadar yazı yazdık ama maalesef hala yazdıklarımızı dikkate almayanlar var. Herkesin mutlu olacağı görünüme kavuşmasını dilemek dışında yapacağımız başka birşey yok.
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2019, 09:32:27 Gönderen: Aykut Özhan »

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Çünkü  insanlar  saç ekim  merkezlerine + saç  simisolyonu  v.s şüpeyle  bakıyor mağdur olan  çok insan var  her geçen  gün  artmakta bu olaylar  .

noname30

• Jr. Member
  • **
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=1507.15

Merhaba, yukarıdaki benim donor bölgenin fotoğrafları. Onlerde saç var ama tepeye doğru hiç olmaması Çok kötü bir görüntü olduğundan, tamamen kazitmak istiyorum. Fakat donor bölgedeki skar ve ayrıca çoğu ektiren kişide olmadigi halde bende olan kızarıklık (8 yıl önce ektirdim) yüzünden kazitamiyorum; çünkü o da kötü görünecek.

1- Scalp in tamamına değil yalnızca donor bölgeye SMP yaptırıp (üst taraf ve ön tarafa dokunulmadan yani) ondan sonra kafayı tamamen kazıtmayi bir opsiyon olarak düşünebilir miyim dedim ama tereddütlerim var.

2 - Smp ile donördeki skara çözüme tamam ama o kızarıkligi kapatmaz sanırım (kazitinca özellikle).

3 - Konudan bağımsız olarak Ayrıca bazi fotoğraf ve videolarda (smp sonrası 1 yıl 2 yıl gibi) çok bariz bir kirmizilik göze çarpıyor, şu videodaki gibi:

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba bu başlık altında genel saç simülasyonu konuları üzerinde konuşuyoruz bu yüzden özel bir konu hakkında yazmak uygun olmaz.
 Bana www.aykutozhan.com sayfasındaki iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2019, 09:44:23 Gönderen: Aykut Özhan »

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Ön kısımlardaki seyrek bölgeye çalışma yaptık fikir vermesi için paylaşıyorum.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba Arkadaşlar
Saç simülasyonu ve kaş yoğunlaştırma (Microblading) ile ilgili geçen yıl yayınlanan tv programımızın linkini paylaşıyorum. 

Saç simülasyonu yaklaşık 10 yıldır dünyada ve 5 yıldır ülkemizde uygulanan yüzbiinlerce insanın yaptırdığı ve kendini artık kanıtlamış bir teknik.

Bence artık bu tekniğin işe yarayıp yaramadığını tartışmaktan ziyade , kötü yapılmış örneklerdeki uygulayıcı hatalarını ve araştırmadan soruşturmadan bunlara  gidip saçlarını teslim edenlerin, hatasının olup olmadığını da masaya yatırmak gerekmez mi?
Buna benzer soruları bu programda dilimiz döndüğünce yanıtlamaya çalıştık iyi seyirler.

https://youtube.com/watch/?v=5tkmqPvZiak
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2020, 23:39:32 Gönderen: Aykut Özhan »

muhammedali

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekiminden 15 gün sonra bu saç simülasyonu işlemini yaptırsak bir zararı olur mu? Çünkü ekimden sonra aktif olarak çalışan insanlar için kötü bir görüntü oluşuyor. En azıncan zihinsel ve psikolojik olarak Ekim yaptıran kişi rahat eder!  ???
SAÇ EKİMİNDE BAŞARI BAZEN ŞANSDIR..

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saç ekiminden 15 gün sonra bu saç simülasyonu işlemini yaptırsak bir zararı olur mu? Çünkü ekimden sonra aktif olarak çalışan insanlar için kötü bir görüntü oluşuyor. En azıncan zihinsel ve psikolojik olarak Ekim yaptıran kişi rahat eder!  ???

Olmaz dostum o kadar erken sağlıklı olmaz
Global Moderator

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Saç Simülasyonu Saça Zarar Verir mi ?

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba arkadaşlar bu sorularınızın cevaplarını önceki sayfalarda verdik. Kusura baknayın işlerimin yoğunluğundan bir süredir burayla ilgilenemedim bu yüzden biraz geç cevap veriyorum.

Siddhartha

• Hero Member
Selam boya renk değiştiriyor diyorlar bir süre sonra yeşile dönmeye başlıyormuş doğrumudur?

Hocam bende dovme var yillardir hic renk degistirmedi.
Bu da dovme hicbir farki yok..
Yaptirdiginiz yer cok onemli ve kullanilan boyanin organic olmasina dikkar edilmeli bence.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Facebook Twitter Instagram