Gönderen Konu: EKİMDEN SONRA SEYREK GÖRÜNÜM İÇİN NE YAPILABİLİR ? SAÇ SİMÜLASYONU NEDİR ?  (Okunma sayısı 46895 defa)

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Merhaba

Öncelikle kendimi tanıtarak başlayayım ismim Aykut Özhan MEB onaylı Ustalık belgesi sahibi kalıcı makyaj uzmanıyım. Bilmeyenler için söyleyeyim saç simülasyonu (saç dövmesi, saç gölgeleme, scalp pigmentation vb gibi başka isimlerle de anılır)  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalıcı makyaj sanatının bir yan dalı olarak uygulanır. Reklam olmaması için sahibi olduğum ve çalıştığım stüdyonun adını vermeyeceğim. Bu yazımın amacı size saç ekiminden sonra oluşabilecek seyrek görünümlü bir sonuç oluştuğunda bunun nasıl kamufle edilebileceği ve bunu yapabilecek doğru uygulamacıyı seçmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi vermek.

Başlarken önce saç ekimi hakkındaki bilgilerimizi tazeleyelim. Bu arada şunu belirteyim ben doktor değilim ve verdiğim bilgilerde bir yanlışlık varsa sayın hocalarımızdan ricam lütfen beni uyarsınlar yanlış bilgiyi hemen düzeltirim. Değerli doktorlarımıza saygımız sonsuz.

Sağlıklı ve dökülmemiş saçları olan bir kişinin kafasında 150 - 200 bin civarı saç teli bulunur. Şimdi erkek tipi dökülmeyle kafasının üst kısmındaki saçların büyük bölümünü ve arka kısımdan bir miktar saç kaybetmiş birini hayal edin. Yaklaşık saçların 3 te 1 ini kaybettiğini düşünsek kaybedilen saç teli sayısı yaklaşık 50 - 65 bin civarı olur değil mi? Biz daha iyimser düşünüp 35 bin saç teli kaybetmiş diyelim. Peki şu anki saç ekimi teknolojisi bunu giderebilir mi?

Saç ekimindeki son yöntem fue tekniğidir kafanın arkasından enseye yakın yerden alınan kıl kökleri kel  veye seyrek bölgeye ekilir. Bu bölgeden fazla saç alınırsa bu sefer ense kel olur ve görünür boşluklar oluşur. Ortalama 3000 - 3500 kıl alınıp ekildiğini düşünelim ki bu rakam bile bazen zor olabilir (Donör bölgede yeterli saç olmayabilir) 35.000 saçın dökülmesiyle açılan yeri 3500 kıl ile doldurmaya çalışmış olursunuz. Sonuç dipleri boş çim adam görünümlü insanlar ve ensede bosluklar.

İnsanlarımız saç protezi ile saç ekimini bazen zihinlerinde birbirine  karıştırıyorlar. Örneğin ünlü bir sanatçının saçları seyrek iken bir bakıyorsunuz orman gibi saçla çıkıyor ortaya ''ne oldu saçınıza diyorlar'' saç ektirdim diyor. Kafama yapıştırıcı ile peruk yapıştırdım demeye utandığı için bunu söylüyor. Bizim insanımızda aklına bunu yerleştiriyor ve saç ektirmeye gidiyor. Doktorunuz sizi açık bölgenin ne kadar dolacağı ile ilgili bilgilendirir fakat dökülmenin başlamasından öncesi saç yoğunluğunuz büyük ihtimalle oluşturulamaz. Kel bir kafa ile gezmektense seyrek bir saç görünümüyle gezmek kesinlikle daha tercih edilebilir bir sonuç olacaktır.

Peki  o zaman saç ekim işleminden sonra donör bölgede meydana gelen boşluklar ve tepe bölgedeki seyrek görünüm nasıl giderilebilir ?
   Bu sorunun cevabını aradığımızda devreye saç simülasyonu giriyor. Saç simulasyonu işlemi bu iş için üretilmiş özel boyalarla (Biz bunlara pigment diyoruz ve henüz türkiyede üretilemiyor.) ve özel bir cihazla, işinde uzmanlaşmış tecrübeli bir uygulayıcı tarafından saç derisinin epidermis tabakasına noktalar halinde saç efekti verilmesi işlemidir. Bu işlem sonrasında kafa derimizdeki açık renk, saçın kendi renginde kamufle edileceğinden saçlar daha yoğun görünür. Dünyada özellikle avrupa ve amerikada saç ekiminden sonra veya hiç saç ekimi yapılmadan yaygın olarak uygulanmaktadır.

Kullanılan boya organik olmalıdır. Boyalar organik ve inorganik olarak ikiye ayrılır. İnorganik boyalar ömür boyu kalıcıdır fakat bazı dezavantajları vardır. İnorganik boyaları genelde dövmeciler kullanır içlerinde demir oksit gibi bazı ağır metaller barındırırlar bu nedenle vücuttan atılamazlar ve kafa bölgesine uygulandıklarında uv ışınları ve metabolik nedenlerle renk değiştirebilirler. Organik boyalar 3-4 yıl kadar ciltte kalırlar ve bu süre sonunda solarak kaybolurlar. Renk değişimi olmaz sadece ömrünün sonuna gelince kontrastları azalır ve solarlar. Solma olduğunda isterseniz tazeletirsiniz yada kullanmak istemezseniz yeniden yaptırmazsınız. Saç simülasyonu yaptırmak istediğiniz kişiyi doğru seçmeniz çok önemlidir konuyla ilgili yetki belgesi olan kalıcı makyaj ustalık belgesini görmeli ve daha önce yaptığı işlerin resimlerine bakmalısınız. Merdivenaltı tabir edeceğimiz yerlere yaptırmaya kalkarsanız maalesef kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bize gelen müşterilerin yaklaşık %70 lik kısmı daha önce saç ekimi yaptırmış kişiler ve yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Saç ekimi sonrasında seyrek bir görüntü oluşabileceği için ekim yaptırma hakkında kafanızda soru işaretleri varsa umarım sizi bu konuda bir nebze olsun bilgilendirebilmişimdir. Çözümü olduğunu bilin ve gönül rahatlığı ile donör sayısı az olsada saçınızı ektirin.

Aykut Özhan

Heptwo

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
çok güzel bir konu ,hep acaba yaptırsak nasıl olur diye benimde aklıma takılan bir meseleydi bu pigmentasyon olayı lakin örnekleri olmadığı için cesaret edemiyorum.benimde durumum son attığınız resimdeki gibi acaba yaptırsak kafada boya varmış gibi bir görüntü olurmu insan bu konuda şüpheye düşüyor.eklediğiniz resimlerdeki şahısların son geldiği durum çok iyi görünüyor ama bu fotoğrafların kalitesindenmi kaynaklanıyor çok emin olamadım daha net fotoğraflar ekleyebilirmisiniz acaba yada başka vakalarda varsa onlarıda eklerseniz çok iyi olur .paylaşım içinde teşekkürler çok yararlı bir konu olacağını düşünüyorum.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
İltifatınız icin tesekkur ederim.  Kafaniza takilanlari yanitlamaya çalisayim . Bu çekilen fotograflar islem öncesi ve islem sonrasi cekilmis fotograflardir. İslem sonrasi goruntu normalden biraz koyu durmaktadir yaklasik 15 gunluk bir cilde oturma doneminden sonra biraz daha soft bir goruntu olusmakta ve dogal bir renk almaktadir. İslemde kullanilan boya kalitesi ve rengi, cildin dogru katmanina yapilmasi, kullanilan cihazin igne kalinliklari çok önemlidir. Herseyden önce tecrubeli biri tarafindan uygulanmalidir.
   Bize seyrek goruntu şikayetiyle gelenlerin yuzde 70 lik kismi saçekimi yaptirmis kisilerdir. Bu yüzden saçekim forumuna bu konuyu açma gerekliliği hissettim. Saçekimi yaptiranlarin bir çoğu bu işlemden olumlu sonuç alip psikolojilerini düzeltebilirler. Benim kafamda da saç simülasyonu işlemi olduğunu ve 2 yildan fazla bir süredir kullandigimi da ekleyeyim bu arada. Farkli resimleri aşağıya ekliyorum.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2018, 09:30:13 Gönderen: Aykut Özhan »

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Güzel bir konu, böyle bir konuya ihtiyaç vardı. Detaylı okumadım ama müsait olunca inceleyeceğim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Olumsuz sonuç aldığınız memnun olmayan sorun yaşayan kötü bir vakanız oldumu acaba? Dürüst bir şekil de cevap vericenizi düşündüğüm için soruyorum sonuçta bu konuda elde veri yok bunun için ayrı bir çalışma yapacağım vaka paylaşımları için
Global Moderator

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Olumsuz sonuç olarak şöyle bir örnek vereyim gelen bir müşterimiz fut tekniğiyle ekim yaptırdıktan birkaç yıl sonra fue tekniğiyle tekrar bir ekim gerçekleştirmiş. Kendisi doktordu ve konuyla ilgili bilgisi vardı tabiiki. Kafasında sâç similasyonu yaparken bazı bölgelerin çok sertleştiğini ve boyayı almadığını farkettik. İslemi 2 seans yapiyoruz normalde ama bu bölgelerin yeterli yoğunlukta kapatilabilmesi 2 seansta mumkun olmadi. Kendisine 3. ek seansi yapmamiz gerekti. İslem yapilirken deri fazla travmaya maruz kalirsa skarlı doku olusabiliyor ve boyayi cilde implante etmek zorlasiyor. Biz 2 seans arasi epidermis tabakasinin  kendini yenilemesine izin vermek icin 1 ay süre koyuyoruz. Sonucu almak icin 3 seans yani 3 ay beklemek zorunda kalmistik.
   Bunun disinda kotu sonuctan kastiniz renk degisimleri veya homojen dagitilmamis islem ise biz bununla karsilasmadik çünki boya seciminde ve cilde dagilimda hata yapilirsa ne sonuçlar verebileceğinin farkindayiz.
   Bazi dovmecilerin bu islemi yapmaya kalktiklarini ve dovme boyasi kullanarak daha sonra renk degisimine maruz kalindigini duyuyoruz bizde. Bu islem çok dogal sonuclar verebilen tıbbi olmayan kansiz bir islemdir fakat kime yaptirilacagina karar verilirken özen gösterilmelidir. Saç ekiminin sonuçları çok kötü kimse yaptirmasin diyebiliyormuyuz ? Önemli olan kimin ve nasıl yaptığıdır. Saç simulasyonu içinde bu geçerlidir.  Dünyada işlem birçok ülkede kendini kanıtlamıştır. Türkiyede de pek yakında belkide yakin gelecekte her saç ekiminde standart uygulanır hale gelecektir. Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayabilirim. İlginiz için teşekkür ederim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Teşekür ederim detaylı cevap için malum bu işlem Türkiye de kapalı kutu ve ihtıyaç da hayli fazla bu işlemi yurt dışındaki isimler gibi kaliteli  bellki onlardan daha da iyi şekilde gerçekleştiren bir isme ihtiyaç var.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2018, 12:41:53 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
Konunun araştırması icerisindeyim bende daha ileride sonucuma göre düşünebilirim.
Ancak sürekli uzak çekimler var.
İslemin yakın çekimi var mıdır ? Yani saç kökünün yanında nasıl görünüyor yakından ?
Göz ile bariz belli oluyor mu yakından?
Bir işlemin gerçekten detayı resimlerini atabilir misiniz ? Işık hilesi olmadan aynı açı ve ışıktan ?

Birde saç rengini nasil ayarliyorsunuz ? Her kişinin saç renginin, renk koduna göre mi ? Yoksa siyah, sarı ,kahverengi seklinde mi işlem yapıyorsunuz ?

Biraz fazla soru sormuş olabilirim kusura bakmayın , ancak cevabimi araştırarak bulamadım

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
   Merhaba pigment boyanin rengini saç renginize göre ayarliyoruz.  Bu islemde kesinlikle siyah kullanmiyoruz çünki  isik siyah renge vurdugunda yansimasi mor tonlarinda olabiliyor. Kahve tonlarinda caliyoruz. En acik sutlu kahveden en koyu black brown dedigimiz renge kadar bir skala icinde rengi ayarliyoruz.  Renk baslamadan musteriye cilt uzerinde gosterilir ve siz onay vermeden kullanilmaz.
  Yakin cekimle ilgili bir örnek koyuyorum buraya.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saçları 3 numara yaptırdığımızda da belli olmaz sanırım değil mi? Bu arada ücret konusunda bir bilgi yazdınız mı? Mesela ense bölgesi için fiyat nedir?

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
   Merhaba pigment boyanin rengini saç renginize göre ayarliyoruz.  Bu islemde kesinlikle siyah kullanmiyoruz çünki  isik siyah renge vurdugunda yansimasi mor tonlarinda olabiliyor. Kahve tonlarinda caliyoruz. En acik sutlu kahveden en koyu black brown dedigimiz renge kadar bir skala icinde rengi ayarliyoruz.  Renk baslamadan musteriye cilt uzerinde gosterilir ve siz onay vermeden kullanilmaz.
  Yakin cekimle ilgili bir örnek koyuyorum buraya.

Teşekkür ederim,

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sac ekimden once bende dusundum.Cok bilindik bir yeri aradım.Arastirinca bu soyledikleriniz gibi isinde uzman olmayan birine yaptirdiginizda kafaniz yesillenebiliyor :) Kullandiklari boyalardan kaynakli.Ucreti sordugumda 4/5 Bin tl civari dediler.O fiyata bildiginiz sac ekim yapiliyor.Sonucta kucuk bir operasyonda degil.tibbi bir islem yapiliyor.Sac pigmantasyonu icin bu rakam cok sacma geldi bana.Bu fiyata ekim yaptirmak daha mantikli.Ki bende oyle yaptim zaten.Henuz yeni oldugu icin cok sacma rakamlar isteniyor.Sac ekim operasyonu kadar ciddi bir islem degil.Fakat fiyat olarak ayni.

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bu arada isik altinda olan bi yerde foto cekildiginiz de pigmantasyon’da cok ise yaramiyor.Yine kafa parliyor :) Ekim olmadan cok bi fark olmadigini dusunuyorum.Seyrek ekilmisler icin biraz daha sık gosteriyor.Biraz daha sık gorunsun diye 4/5 bin tl verilir mi hemde 2/3 sene gidicek bir uygulama icin tercih meselesi tabi...

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
   Uygulayicilar fiyatlarını kendileri belirler. Bu forumd a 4000 tl ye sac ekende var 40.000 tl ye ekende. Sonucta iyi arastirilip gidilmeli. Biz tum malzemelerimizi avrupadan ithal ediyoruz ve euro uzerinden alıyoruz buna ragmen bu soylediginiz fiyatin neredeyse yarisina islem yapiyoruz. Pahali yapan iyi yapar ucuz yapan kötü yapar diye bir klişe  doğru değil tabiki.  Size katılıyorum saç ekim ücreti kadar bir ücret olmamalı.
   Eger tamamen kel kafaya islem yaptırırsanız ve tepeden gelen ısıgin altinda durursaniz bir miktar parlama yapar bu doğru en iyi sonucu seyrek ekilmiş saçların dibine uygulama yapıldığında alırsınız. Fakat saç ektirecek kadar donör bölgesinde folikul olmayanlar ne yapsin. Kel kafayla gezmektense traşlanmış efekti ile gezmek daha iyi bir seçenek tabiiki.

Aykut Özhan

• Jr. Member
  • **
    • Saç simülasyonu
Sayın Sonnyto fiyat bilgisi vermedim bu forumda çünki burda asıl amacımız işlemi tanıtmak ve soruları cevaplamak. Fiyat bilgisi için ismimi arama motoruna yazarsanız beni bulursunuz. Biz fiyatlandırmayı müsteri fotoğrafına bakarak  bölgenin buyuklugune göre yapıyoruz. İslem seyrek bölgenin buyuklugune gore 8 saate kadar sürebiliyor.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2018, 09:28:15 Gönderen: Aykut Özhan »

Facebook Twitter Instagram