Yaklaşık 9 yıl önce Ankara'da Gökhan Gur hocaya öne 800 tepeye 400 greft olmak üzere toplam 1200 greft Ekim yaptırdım. Ancak sonuçlarından memnun değilim. Ekilen greftlerin yarısı bile çıkmadı. Bu son şansımı dogru kullanmak istiyordum. İlk ekimde yaptığım hatayı yapmamak için Forum sayesinde uzun bir araştırma yaptım. Birçok merkezle randevu alıp görüştüm yada mail yoluyla iletişime geçtim. Araştırmalarım sonucunda Şahin Bey’e ektimeye karar verdim. Kararımda etkili olan hususlar şunlardı:
-Ankara’ da ikamet ediyor olmam
- Forumda açılan konularda ekim başarı oranının yüksek olması, tecrübeli üyelerin ekim konularındaki genel olarak olumlu yorumları
- Bana göre fiyat performans oranı en yüksek merkezlerden biri olması
- Donör alanın çabuk toplanması
- Yüzyüze görüşmemde psikolojik olarak güven hissetmem
8 Kasım 2018 tarihinde 4100 greft ekim yapıldı. Alım ve kanal açma işlemlerini Şahin Bey yaptı. Bu işlemler öğlen 12:30 a kadar sürdü. Anestezi işleminde biraz acı hissediliyor, ancak ağrı eşiği çok düşük olmayanlar için çokta dayanılmacak bir acı değil. Anestezi sonrası hiç acı hissetmedim. İlk olarak kanal açma işlemi, daha sonra kök alma işlemi mikro motor ile yapıldı, 20 dakika yemek molası verildikten sonra Nihan Hanım, Elif Hanım ve Çiğdem Hanım tarafından ekim işlemi yapıldı. Saat 17:00 de ekim işlemi bitti ve PRP yapıldı. Ön taraf sıklığına daha fazla önem verdiğim için planlama buna göre yapıldı, tepe bölgesine ön ve orta bölge bittikten sonra kalan yaklaşık 250 greft ekildi. Yaklaşık 1 yıl sonra sıklaştırma ve vertekse ense ve sakal donor bolgenin durumuna göre bir ekim daha düşünüyorum. Ekimden 1 ay önce 1/4 proscar kullanmaya başladım. 36 yaşındayım.
Son olarak ekimin başarılı olup olmadığını görebilmek için yaklaşık 6-8 ayın geçmesi gerekiyor. Sonucu görmeden ekimden memnun kaldım demenin çok bir anlamı yok. Ancak ikinci ekimim olduğundan dolayı yaşadığım kötü tecrübeden sonra Şahin Bey ve ekibine ilgilerinden ve samimiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Sanki ekimi bedava yapıyor da bize lütufda bulunmuş gibi davranıp burnundan kıl aldırmayan kibirli tipler ile işi bittikten sonra hatalarını görmezlikten gelip 3 maymunu oynayan tipleri gördüğüm için özellikle bunu yazdım. Ayrıca forumda konu ve yorumlarıyla fikir veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Umarım herkes beklediği sonuçları alır. Sürecimin sonuna kadar burada paylaşmaya çalışacağım.