Birde savaş arkadaşım sana sormak istediğim birsey var ben 10.ayda 2.ekim icin gidecem 2000.donör den çıkar dedi doktor 800.sakaldan alırız dedi hocaya iz kalirsa hic dokunmayalim dedim oda 500 aliriz cok ince uc kullaniriz dedi sikinti olmaz dedi sormak istediğim iz kalirmi 500 greft için sakal a da gireyim mi birde benim sakal çok güçlü parlak iyide sac olur iyi bir kapatıcı donör bölgesi ...yani sakaldan aldır mis biri olarak sakaldan aldira yimmi ....birde reci nin donör biraz şu anda seyrek duruyor tabi bir süre sonra ne kadar iyilesecek nasıl bir görüntü olacak işin açıkçası onuda şu anda takipte yim onun için donör u fazla zorlamayı p 1000.donör den vertex için 500.sakaldan siklastirma mi yapayım diye düşünüyorum
sakaldan 300 greft aldırmıştım ve bende alım yapılan yer fazla belli olmuyor saç yapımla sakal birbirine cok yakın oldugu için hiç ayırt edilmiyor lakin kişiden kişiye degişebilir bu durum. Keşke sakaldan fazla alınabilse sakaldan alınarak ekilen kökler saçtan daha kaliteli oldugu için yogunlugu daha iyi gösteriyor.
Saç ekiminde saçtan ve sakaldan alınan bölgenin belli olmaması diye bir durum yok kardeş lakin senin sakalların masAllahı var 500 kök planlı ve düzgün alınırsa sorun olmaz yinede o bölgede seyreklik belli olacaktır bunun aksini söyleyen olursa da inanma. Sakaldan alım yapılırken sadece çene altından alım yapılıyor yanlardan ve daha aşagıdan alım yapmak riskli oldugu için sakaldan alım bölgesi malesef kısıtlı. Sakallarını uzatan kişiler için o bölgeden alım yaptırmak bence sıkıntı oluşturur , onçün iyi düşünerek karar vermek gerekir.
Sakaldan greft alma işleminde (anestezi iğnelerinin yapılması dahil) bütün aşamalar cok daha kolay ve konforlu geciyor . Sakal bölgesi 3-4 günde toparlanarak normal traşınıda olabiliyorsun ....