Saclar guzel olmus, bilkac ay sonra tarak kırmaya başlarsın.
Yalnız Serkan Aydın'ın eleştirmesi konusunu insanlar biraz yanlış anlıyor. Kimse bu adamın ektigi kafa sac kötü oluyor demiyorki. Bu adam gereğinin 1.5 2 katı greft kullanıyor, yarısı fire bile olsa guzel bir görüntü çıkıyor ortaya. Sayısı limitli, kıymetli greft alanının böylesine boknkörce kullanılması eleştirilen kısım.
3. Veya 4. Aydan sonra donör de düzeliyor. Fakat bu donör konusunda yapılan elestirileri haksız çıkarmaz. Mutlaka serkan aydin sadece 4 ay bile olsa sorun yaratmayacak bir alım teknigini entegre etmeli hastanesine. Bu konuda haklısınız.
Öte yandan serkan aydın'in ben kimseden zorla 5000 veya 6000 greft aldığını duymadim. Adamla ilk görüşmem de bana secenekleri sundu . Ben çıktıgı kadarını alin dedim. Diğer seçenekleri istemedim. Bana 3 veya 4 ay kadar sabırlı olmam gerektiğini vr bu süreçte dikkat etmem gerekenleri sıraladi. 4. Aydan itibaren her sey guzel olacak diye de taahhüt verdi.
Baktığım zaman aynen onun dediği gibi kötü bir 3 aylık dönem yaşadım. Bu 3 aylik donemde cok dikkat ertim yapmama gerekenlere ve kullanip/kullanmamam gerekenlere. su anda 4.5 ay oldu ve almaya başladığım sonuç yine ayni onun taahhüt ettigi gibi ilerliyor. Burada bence bir yanlış yok. Tam tersi sonucu böyle olacaksa biraz sıkıntı cekme konusunda benim kanaatimce mesele yok.
Donör olayında da alımı yapan kişiler uyarilip normalden 5 kat daha dikkatli ve özenli yapmaları istenirse mesele kalmaz.
Tüm bunlar naçizane görüşümdür. Lütfen yorum yaparken bunu dikkate alınız.
ilk 3 ay nelere dikkat etmenizi istedi? Verdikleri tavsiyeler nelerdir?
Sigara ve alkol varsa, azaltma veya en azından ilk 1 ay bırakma - sigara kullanmıyorum zaten, alkolü ise ilk 1 ay hiç almadım
Ağır veya hafif her hangi bir sporu ilk 10 gün yapmama - ilk 3 hafta yürüme haricinde hiç bir şey yapmadım
Darbe almamaya çalışma - Maalesef bir kaç defa talihsiz olay yaşadım
Ağır sporları ilk 2 ay yapmama veya hafif yapma - Bunun sebebini doktor olan bir arkadaş daha iyi açıklayabilir. Fakat boks ve crossfit yapıyordum, 2 ay bıraktım.
İlk 3 ay futbol oynuyorsam şayet, çok sık oynamamam ve topa kafa vurmamam. Hem darbeden dolayı hem de fizyolojik diğer sebeplerden dolayı.(maalesef çok futbol oynadım, futbol açıkcası en sevdiğim hobi ve saçımdan bile daha önemli benim için
Aşırı yağlı, fast food tarzı veya dengesiz beslenmeden kaçınma. Lifli ve de özellikle doğal biotin içeren yiyeceklerle beslenmek.
İlk 1 ay her yer, 1 aydan - 6. aya kadar ise donör hariç her yer de kesinlikle tıraş sırasında makine veya deriye zarar verecek tarak, makas kullanmama
Hatırladıklarım ve benim hala dikkat etmeye çalıştığım (futbol hariç
) şeyler bunlar.
Bu sadece arenamed e özel değil bence her yere özel şeyler. Yani olayın kişisel bakım kısmı bence ekim merkezine değil bize ait.
Hatta madem siz vesile oldunuz konu açıldı, benim konuma herkes kendi dikkat ettiği şeyleri yazabilir. Böylece yeni arkadaşlara da güzel bir rehberlik olur.