Size tam olarak katilmiyorum bi insanin babasi yada cok yakin akrabalari kel diye o kiside kel olacak diye Birsey Yok Genetik faktörler tabikide önemli kendimden örnek vermem gerekirse Benim ailemde kel Yok Babam abim Amcam dayilarim Hic Biri kel degil kelligin belirtisi Bile Yok Babamda sadece oda yasindan dolayi 55 yasinda önler hafif biraz acilmis okadar Ben bildigin 25 yasimda kel kaldim Bana kalirsa genetikle birlikte en önemli faktör Stress Kötü beslenme metepolizmanin iyi calisamamasi bide yanlis tedavi tercihleri sampuan losyon ne oldugunu bilmedigimiz daha bi Ton ürün her gittigim Doktor Aktar degisik degisik bi Ton karisim ilac Verdi benim kendi sahsi tecrübem büyük oranda benim sacimi kullandigim ilaclar döktü dökülmeyi yavaslatiyim derken hizlandirdi tavsiyem ne oldugunu bilmediginiz seyleri kafaniza sürmeyin
Ama siz genetik olarak bir önceki kuşağı baz alıyorsunuz, 7 kuşak öncesinde de saç dökülmesi yaşayan birisinin ailenizden genlerini miras almış olabilirsiniz. Bir aile de iki kardeşden birisinin saçları kıvırcık olabilirken, birisinin düz, birisi beyaz tenli renkli gözlü olurken, diğeri esmer olabiliyor. Bu tamamiyle aileden aldığınız genlerde ki mirasa bağlı. İkiz kardeşlerden bile biri kel olup diğeri olmayabiliyor Athena grubunda bu mevcut mesela. Bunun nedeni dediğim gibi aldığımız genetik miras, maalesef dökülmeye kodlanmış saçlarımız varsa budist kesiş de olsanız o saçlar dökülüyor (zaten onlar da kel oluyorlar
). Burada saçları dökülenler için anket yapalım saç dökülmesi yaşayan kişilerin %90'ının en az anne/baba tarafından saç dökülmesi yaşayan birisi vardır. Bu kadar insanın saç dökülmesinin ana nedenini strese, kötü beslenmeye bağlayamayız değil mi? Sizin söylediklerinizde saç dökülmesinde etkendir ancak genel olarak saç dökülmesinin ana sebedir diyemeyiz. Bu nedenle bende sizin görüşünüze katılmıyorum.