Gönderen Konu: Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?  (Okunma sayısı 5928 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?
« : 04 Kasım 2018, 17:25:57 »
10 puanlık forum sorusu deneyimli arkadaşlar  Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?  

Saç Dökülmesi Nedir?
Saç Dökülmesi Neden Olur?

Genetik faktörler 
Deri problemleri   
Yanlış beslenme alışkanlıkları 
Vitamin ve mineral eksikliği   
Hormonal sorunlar   
Kozmetik etkenler   
Stres ve depresyon   
Erkek Tipi Saç Dökülmesi Saç Kıran Tipi Saç Dökülmesi
Tirot Hormonlarına Bağlı Saç Dökülmesi
Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
ilaç Tedavi

Gibi bir çok nedenden saçlarımız dökülür yada korunuz başlıklardan herhangi birini seçip bilgilerinizi bu konuya bu sorunları yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için yazabilirsiniz arkadaşlar kendi düşüncelerinizi

komsermesutgüneri

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2018, 18:19:32 »
Kendimden örnek vererek genç yaşta saçların dökülmesinin temelde 3 sebepten olduğunu düşünüyorum. Genetik faktörler,DHT Hormonu fazlalığı ve Stres . Bu 3 neden var olduğunda saç kaybının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu düşünüyorum ve herhangi bir medikal tedavisinin de olmadığını düşünüyorum aslında DHT Baskılayıcı ilaçlar yoluyla saç kaybının önüne bir nebze geçilebilir fakat genç yaşta ilaç yoluyla DHT hormonunu baskılamanın ilerisi için cinsel olarak büyük sıkıntılara yol açabileceği ihtimalinden dolayı 20'li yaşlarda bu ilacların kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. DHT dışında babanız amcanız dayınız dedeniz kel ise sizin de genetik olarak dezavatajlı olmanız kaçınılmaz. Son olarak stres konusuna gelirsek hayatımız sınavlara hazırlanmakla geçiyor. Üzerine başka sebeplerden ötürü stresler de eklenince saç kaybı kaçınılmaz hale geliyor. Bu 3 konudan müzdaripseniz erken yaşta büyük saç kayıpları malesef kaçınılmaz oluyor. Haliyle önünüzde çözüm olarak saç ekimi,protez saç ve saç pigmentasyonu kalıyor. Çok büyük kellik derecesinde değilseniz topik kullanmak da bir seçenek. Bence iki doğru çözüm var. Birincisi kelliği bir problem olarak görmekten vazgeçip o ölçüde bi tarz yaratmanız. Bunu başaramıyorsanız en doğru çözüm saç ekimi. Saç ektirmekten korkmayın öyle ya da böyle eskisinden daha iyi bir görüntü veya çok daha iyi bir görüntü oluşacaktır. Ancak saç ekimi öncesi en doğru beklentiyi kafanınızda oturtmanız gerek. Büyük saç kayıplarınız var ise ekim sonrası sırma saçlı olma hayalleri yerine daha güzel bir görüntünün hayalini kurup tatmin olacağınız sonuçlar alabilirsiniz. Yanlış düşündüğüm bildiğim noktalar var ise tecrübeli kişiler düzeltecektir beni. İyi forumlar.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2018, 18:27:04 »
Bence günümüzde yaşanan saç dökülmesinin %95'i genetik faktörlere dayanmakta. Eğer genetik olarak aileden saç dökülmesi miras alınmışsa ne yaparsa yapsın o saçlar maalesef dökülüyor. Bu nedenle saçı dökülecek kişi öncelikle saçının döküleceği gerçeğini kabul etmelidir. Bu ilk aşama! Daha sonra hepimizin yaptığı gibi saçın dökülme agresifliğine göre planlamalar yapıp medikal tedaviler ile saç dökülmesini ertelemeye çalışmalıdır. Tabi saç dökülmesi için bu medikal tedavilerin yanetkilerini araştırıp doktor kontrolünde bu tedavileri uygulanması en doğru olandır. Şahsi fikrim saç dökülmesi belli yaşlarda insanlarda hassasiyet oluşturuyor, bu nedenle saç dökülmesinin ertelenmesi psikolojik ve kişinin kendisinde yaşadığı özgüven eksikliğini aşmasında ciddi destek olacaktır. Bu nedenle ben genetik saç dökülmesiyle ile medikal saç tedavisi ve eğer ihtiyaç varsa mutlaka saç ekiminin yapılmasını düşünüyorum. Saç dökülmesini problem haline getirip önlem almayanların hayatlarında yakalayacağı başarı oranını dahi etkileyeceğini düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Expan

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2018, 03:45:41 »
Bence günümüzde yaşanan saç dökülmesinin %95'i genetik faktörlere dayanmakta. Eğer genetik olarak aileden saç dökülmesi miras alınmışsa ne yaparsa yapsın o saçlar maalesef dökülüyor. Bu nedenle saçı dökülecek kişi öncelikle saçının döküleceği gerçeğini kabul etmelidir. Bu ilk aşama! Daha sonra hepimizin yaptığı gibi saçın dökülme agresifliğine göre planlamalar yapıp medikal tedaviler ile saç dökülmesini ertelemeye çalışmalıdır. Tabi saç dökülmesi için bu medikal tedavilerin yanetkilerini araştırıp doktor kontrolünde bu tedavileri uygulanması en doğru olandır. Şahsi fikrim saç dökülmesi belli yaşlarda insanlarda hassasiyet oluşturuyor, bu nedenle saç dökülmesinin ertelenmesi psikolojik ve kişinin kendisinde yaşadığı özgüven eksikliğini aşmasında ciddi destek olacaktır. Bu nedenle ben genetik saç dökülmesiyle ile medikal saç tedavisi ve eğer ihtiyaç varsa mutlaka saç ekiminin yapılmasını düşünüyorum. Saç dökülmesini problem haline getirip önlem almayanların hayatlarında yakalayacağı başarı oranını dahi etkileyeceğini düşünüyorum.

Size tam olarak katilmiyorum bi insanin babasi yada cok yakin akrabalari kel diye o kiside kel olacak diye Birsey Yok Genetik faktörler tabikide önemli kendimden örnek vermem gerekirse Benim ailemde kel Yok Babam abim Amcam dayilarim Hic Biri kel degil kelligin belirtisi Bile Yok Babamda sadece oda yasindan dolayi 55 yasinda  önler hafif biraz acilmis okadar Ben bildigin 25 yasimda kel kaldim Bana kalirsa genetikle birlikte en önemli faktör Stress Kötü beslenme metepolizmanin iyi calisamamasi bide yanlis tedavi tercihleri sampuan losyon ne oldugunu bilmedigimiz daha bi Ton ürün her gittigim Doktor Aktar degisik degisik bi Ton karisim ilac Verdi benim kendi sahsi tecrübem büyük oranda benim sacimi kullandigim ilaclar döktü dökülmeyi yavaslatiyim derken hizlandirdi tavsiyem ne oldugunu bilmediginiz seyleri kafaniza sürmeyin

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2018, 09:45:41 »
Size tam olarak katilmiyorum bi insanin babasi yada cok yakin akrabalari kel diye o kiside kel olacak diye Birsey Yok Genetik faktörler tabikide önemli kendimden örnek vermem gerekirse Benim ailemde kel Yok Babam abim Amcam dayilarim Hic Biri kel degil kelligin belirtisi Bile Yok Babamda sadece oda yasindan dolayi 55 yasinda  önler hafif biraz acilmis okadar Ben bildigin 25 yasimda kel kaldim Bana kalirsa genetikle birlikte en önemli faktör Stress Kötü beslenme metepolizmanin iyi calisamamasi bide yanlis tedavi tercihleri sampuan losyon ne oldugunu bilmedigimiz daha bi Ton ürün her gittigim Doktor Aktar degisik degisik bi Ton karisim ilac Verdi benim kendi sahsi tecrübem büyük oranda benim sacimi kullandigim ilaclar döktü dökülmeyi yavaslatiyim derken hizlandirdi tavsiyem ne oldugunu bilmediginiz seyleri kafaniza sürmeyin
aynen katiliyorum amcalarım kel dayimlar kele yakın seyrek ben kel olucam babam kel ama abim liseden beri saçlarını 2 num 3 num vurur ve hiç uzatmadı şuan öyle bir gür saçı varkı anlatamam
hadi ateistler bunu da açıklayın !!!
benim düşüncem abimin dökülmemesinin sebebi 2 3 numara vurarak sağlıklı saç derisi ve saç uzamadiği için kırılma yipranma gibi şeylerin olmaması.
yani herşey genetik değil değil değil. benim fikrim

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2018, 16:39:02 »
genetik faktör olarak saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri dht hormonu kısaca bu hormonel sorunlara giriyor
Global Moderator

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #6 : 05 Kasım 2018, 20:20:15 »

Ama siz genetik olarak bir önceki kuşağı baz alıyorsunuz, 7 kuşak öncesinde de saç dökülmesi yaşayan birisinin ailenizden genlerini miras almış olabilirsiniz. Bir aile de iki kardeşden birisinin saçları kıvırcık olabilirken, birisinin düz, birisi beyaz tenli renkli gözlü olurken, diğeri esmer olabiliyor. Bu tamamiyle aileden aldığınız genlerde ki mirasa bağlı. İkiz kardeşlerden bile biri kel olup diğeri olmayabiliyor Athena grubunda bu mevcut mesela. Bunun nedeni dediğim gibi aldığımız genetik miras, maalesef dökülmeye kodlanmış saçlarımız varsa budist kesiş de olsanız o saçlar dökülüyor (zaten onlar da kel oluyorlar ;D).  Burada saçları dökülenler için anket yapalım saç dökülmesi yaşayan kişilerin %90'ının en az anne/baba tarafından saç dökülmesi yaşayan birisi vardır. Bu kadar insanın saç dökülmesinin ana nedenini strese, kötü beslenmeye bağlayamayız değil mi? Sizin söylediklerinizde saç dökülmesinde etkendir ancak genel olarak saç dökülmesinin ana sebedir diyemeyiz. Bu nedenle bende sizin görüşünüze katılmıyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2018, 14:32:18 »
Mesala kadınlarda Dht tipi saç dökülmesi genel olarak olmadığı için kullandıkları vitaminler hemen işe yarıyor saçlarına parlaklık canlılık kısa zamanda oluyor Ama biz erkekler Dht hormonunu baskılamadan ne kullanırsak kullanalım fayda etmiyor .
Global Moderator

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2018, 23:25:20 »
Mesala kadınlarda Dht tipi saç dökülmesi genel olarak olmadığı için kullandıkları vitaminler hemen işe yarıyor saçlarına parlaklık canlılık kısa zamanda oluyor Ama biz erkekler Dht hormonunu baskılamadan ne kullanırsak kullanalım fayda etmiyor .

Hocam bir yerde sex yapmakta saç kaybına yol açtığını okumuştum. Sanırım bu forumda idi. Aslı varmıdır? Ayda Ortalama  ne kadar sex yaparsak dökülmenin önüne geçebiliriz. Pozisyon dökülme hızını etkilermi? Masturbasyon da sex yapma gibi saç dökülmesinde aktif rol oynar mı?
(Kafamda deli sorular)

Darkness

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Kasım 2018, 23:39:20 »

Dht yada başka bir şey farkeden bir şey yok kadınlardada genetik saç dökülmesi var ve hormonal sebeplerden dolayı saçları dökülüyor .

Hocam bir yerde sex yapmakta saç kaybına yol açtığını okumuştum. Sanırım bu forumda idi. Aslı varmıdır? Ayda Ortalama  ne kadar sex yaparsak dökülmenin önüne geçebiliriz. Pozisyon dökülme hızını etkilermi? Masturbasyon da sex yapma gibi saç dökülmesinde aktif rol oynar mı?
(Kafamda deli sorular)

Hahaha alemsin  ;D hintel başkan bilir bu soruların cevaplarını diye tahmin ediyorum.

Facebook Twitter Instagram