Sonuna kadar katılıyorum. Staj yaptığım firmada da stajyerlere bişey öğretmeye korkuyorlar. Benim yerimi alır diye. İnsanları geliştirmek yerine rekabete giriyorlar. Ama insan kendini geliştirmeli yapabileceği sevdiği şeylerin doktoru olmalı diye düşünüyorum. Mesela ben finans alanında ilerlemek istiyorum. Bunun içinde çalıştığım firma bana bişey katmıycak biliyorum o yüzden yalnızım. Buradan da tavsiyelere açığım. Ne yapmam gerek daha fazla ?
Benim yerimi alır, öğretmeyeyim diye değil aslında bi yabanilik var yenilere karşı. Şirketlerde gruplaşma da var, maalesef sana vakit ayırmak istememişler bence.
Finans alanına gelince, pek hoşlandığım bi alan değil ama muhasebeni iyi geliştirmen gerekli. Bunun için Logo, Eta, ERP falan orta düzeyde bilirsen iş başvuru şartlarında bu programları bilenleri aradıkları için seçilme şansın artar. Askerlik problemi biraz sıkıntılı iş bulmada, bu sebeple uzun süre ilerleyemezsin, terfi alamazsın bir işe girsen bile.
Ama sana tavsiyem, kamu sektörüne yönelmen olur. Eylül KPSS sınavına girsen iyi olurdu
Rakı balık yapalım o zaman:)
Valla kaç zamandır içimde ben de gelem