Gönderen Konu: Forum Ahalisi Ne İş Yapıyor?  (Okunma sayısı 32519 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Forum Ahalisi Ne İş Yapıyor?
« Yanıtla #135 : 02 Kasım 2019, 14:41:36 »
Elektrik elektronik mühendisiyim. Kendi inşaat firmam var,bu dönem çok kötü geçti iki yıldır kredilerle ayakta kalmaya çalışıyorduk. Ödemeleri alamadık çoğu bırakıp kaçtı. son Belçika ,fransa ve Almanya'da bir kaç  işimiz var onları da tamamlayıp bu ay sonu kapatıyorum. Bu saatten sonra gidip bir işte çalışacağımı sanmıyorum ,zaten istesemde kimse işe almaz. Bu zorlu sürecimde başta ailem olmak özere herkes resmen bana savaş açtı. Sanırım hiç bir zaman sevilmemişiz,maddi bir metadan öte değilmişim. Sanırım İstanbulu bırakıp küçük bir kasabaya yerleşeceğim. Başta kablosuz enerji transferi olmak özere şaçlada ilgili bir kaç deney yaparım artık. çünkü  kafada hangi enzim,protein ne yaptığı kafada üç boyutlu canlandırabiliyorum artık

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #136 : 02 Kasım 2019, 19:22:41 »
Elektrik elektronik mühendisiyim. Kendi inşaat firmam var,bu dönem çok kötü geçti iki yıldır kredilerle ayakta kalmaya çalışıyorduk. Ödemeleri alamadık çoğu bırakıp kaçtı. son Belçika ,fransa ve Almanya'da bir kaç  işimiz var onları da tamamlayıp bu ay sonu kapatıyorum. Bu saatten sonra gidip bir işte çalışacağımı sanmıyorum ,zaten istesemde kimse işe almaz. Bu zorlu sürecimde başta ailem olmak özere herkes resmen bana savaş açtı. Sanırım hiç bir zaman sevilmemişiz,maddi bir metadan öte değilmişim. Sanırım İstanbulu bırakıp küçük bir kasabaya yerleşeceğim. Başta kablosuz enerji transferi olmak özere şaçlada ilgili bir kaç deney yaparım artık. çünkü  kafada hangi enzim,protein ne yaptığı kafada üç boyutlu canlandırabiliyorum artık

Men kardeşim çok üzüldüm o kadar başarılı bir bölüm okuyup mühendis olup bunları yaşamam gerçekten beni üzdü umarım her şey yoluna girer yapabilceğim bir şey olur sa bir özel mesaj kadar yakınındayım.
Global Moderator

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #137 : 02 Kasım 2019, 21:54:46 »
Men kardeşim çok üzüldüm o kadar başarılı bir bölüm okuyup mühendis olup bunları yaşamam gerçekten beni üzdü umarım her şey yoluna girer yapabilceğim bir şey olur sa bir özel mesaj kadar yakınındayım.

Teşekkürler dostum ,söylemen yeterli

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #138 : 02 Kasım 2019, 23:07:21 »
Allah kolaylık versin kardeşim, meslektaşız elektrik mühendisiyim ben de. Kimya fabrikasında çalışıyorum. Yüzde 80 ihracat yaptığımız için biz etkilenmedik krizden. Allah herkesin işini rast getirsin. Bu arada kablosuz enerji transferinde beraber çalışabiliriz  :D

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #139 : 03 Kasım 2019, 00:56:40 »
Allah kolaylık versin kardeşim, meslektaşız elektrik mühendisiyim ben de. Kimya fabrikasında çalışıyorum. Yüzde 80 ihracat yaptığımız için biz etkilenmedik krizden. Allah herkesin işini rast getirsin. Bu arada kablosuz enerji transferinde beraber çalışabiliriz  :D

çok iyi olur , kablosuz enerji  hayat standartımiz çok yükseltir

1. Ev kullanımı için
Rezonans frekansı aynı olan nesneler, yüksek verimlilikle enerji transferi yapma eğilimindedirler. Çalışmada her biri kendinden frekans halinde bulunan iki bobin kullanılmaktır. Verici bobin, yani güç kaynağına bağlı bobin belli frekansta salınım yapan bir manyetik dalga yayıyor. Diğer bobinse manyetik alanla aynı rezonansa girerek üzerine oluşan enerjiyi çeker. Burada oluşan manyetik alan radyasyon yaymadığı için alıcı bobin tarafından alınamayan enerji, verici bobinin içinde kalır. Böylece bu sistem diğer klasik sistemlerden (örneğin trafolarda da kullanılan yakın mesafelerdeki bobinlerin manyetik indüklenmesi sonucu güçlerin aktarılması) ayrılır. Çünkü sistemde taşınabilecek enerjinin menzili küçük olmasına rağmen, verimliliği diğer sistemlerle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Sistemin menzilininse bir odadaki tüm cihazları çalıştırmaya yetecek enerjiyi sağlayabileceği belirtiliyor. Zaten ilk aşamada amaç elektronik cihazların kablosuz olarak kullanımı sağlamak.

2.Uzak mesafeler için
voltajlar 500 milyon volta yükseltilir ,iyonosfer  tabakasında kullanarak alıcıdan vericiye taşınır.

ikiside ütopya gibi bize gelsede zamanında Nikola tesla tarafında başarıyla yapılmış,şuan Abd nin MIT üniversitesindeki bir  grup rezonans frekansıyla deneyler yapıyor. Gereken şey para ekip ortam ,gönüllü ekip bulursak sanırım para ve ortamı bir şekilde ayarlarız. Çünkü her birey yeni fikir ve bir değerdir

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #140 : 03 Kasım 2019, 01:11:31 »
çok iyi olur , kablosuz enerji  hayat standartımiz çok yükseltir

1. Ev kullanımı için
Rezonans frekansı aynı olan nesneler, yüksek verimlilikle enerji transferi yapma eğilimindedirler. Çalışmada her biri kendinden frekans halinde bulunan iki bobin kullanılmaktır. Verici bobin, yani güç kaynağına bağlı bobin belli frekansta salınım yapan bir manyetik dalga yayıyor. Diğer bobinse manyetik alanla aynı rezonansa girerek üzerine oluşan enerjiyi çeker. Burada oluşan manyetik alan radyasyon yaymadığı için alıcı bobin tarafından alınamayan enerji, verici bobinin içinde kalır. Böylece bu sistem diğer klasik sistemlerden (örneğin trafolarda da kullanılan yakın mesafelerdeki bobinlerin manyetik indüklenmesi sonucu güçlerin aktarılması) ayrılır. Çünkü sistemde taşınabilecek enerjinin menzili küçük olmasına rağmen, verimliliği diğer sistemlerle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Sistemin menzilininse bir odadaki tüm cihazları çalıştırmaya yetecek enerjiyi sağlayabileceği belirtiliyor. Zaten ilk aşamada amaç elektronik cihazların kablosuz olarak kullanımı sağlamak.

2.Uzak mesafeler için
voltajlar 500 milyon volta yükseltilir ,iyonosfer  tabakasında kullanarak alıcıdan vericiye taşınır.

ikiside ütopya gibi bize gelsede zamanında Nikola tesla tarafında başarıyla yapılmış,şuan Abd nin MIT üniversitesindeki bir  grup rezonans frekansıyla deneyler yapıyor. Gereken şey para ekip ortam ,gönüllü ekip bulursak sanırım para ve ortamı bir şekilde ayarlarız. Çünkü her birey yeni fikir ve bir değerdir
Kablosuz şarj ile bunun ilk adımı atıldı aslında. Bundan sonraki teknoloji oraya doğru gidiyor. Elektrikli tamamen otonom araçlarla ilgili de çalışmalarda sona geliniyor. Gelecek elektrik ve batarya teknolojisinde olacak. Bataryayı geliştirmek için de kimyacıların da büyük payi olacak. Bu iki mesleğin dünyayı domine edeceğini düşünüyorum. Bi 3. sü de ziraat. Toprak artık doyma noktasına geldi kimyasal gübre vs. nedenlerden dolayı. Toprağı verimli şekilde kullanan ülkeler lider hale gelecek ileride.
Dediğin gibi hem insan gücü hem de para lazım. Ben para konusuna takılıyorum. Amerika, fransa, ingiltere gibi ülkeler onu bunu sömürerek elde ettiği para ve aynı zamanda insan gücünü kullanarak bu teknolojileri üretiyor. Normalde kendileri bi hiç aslında. Bizde sömürme kültürü yok. O yüzden sıfırdan sadece insan gücüyle bunu yapabilmemiz çok zor. Inşallah olur..

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #141 : 07 Kasım 2019, 11:33:24 »
Mühendislerimiz sağlam :)
Global Moderator

whisper

• Full Member
« Yanıtla #142 : 14 Kasım 2019, 15:03:50 »
bende bilgi işlem müdürüyüm özel bir firmada

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #143 : 15 Kasım 2019, 17:02:22 »

Hocam siz gerçekten yardımsever, anlayışlı bir insansınız. Beni hiç tanımıyor olmanıza rağmen çok defa yardımcı oldunuz. Kalben üzüldüm size, umarım her şey iyi olur bundan sonra sizin için.

mühendissss

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #144 : 16 Kasım 2019, 13:54:46 »
Gemi makineleri işletme müh. yutrdışında uluslararası sefer yapan gemilerde çalışıyorum. Burada saç ektirip yurtdısına gıdıp saçlı bır sekılde donmeyı planlıyorum . Saçı ektirdim bakalım

Furkannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #145 : 19 Kasım 2019, 23:40:58 »
Bende sivil havacılık öğrencisiyim bu sene mezun oluyorum kabinde host olmak için torpil arıyorum malasef

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #146 : 24 Aralık 2019, 18:44:12 »
Bir çok önemli meslek dalı var tartışmasız
Ama bir mühendis bir ülke için çok önemli olmalı bence sağlıktaki cihazlardan tut hayati önem taşıyan cihazlara kadar ve daha bir çok şey mühendislerin sayesinde.

Kısaca dünyadaki güçlü ülkeler mühendislerine önem verirken ülkemizde bu değeri ve önemi göremiyor olmaları beni gerçekten çok üzüyor.
Global Moderator

nkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #147 : 24 Aralık 2019, 19:48:44 »
hintell başkan deger katletmede bizim ulkeyle yarisabilen baska bi ulke olamaz. ben fakulte mezunuyum. 2 yabanci dili bir zamanlar ana dilim gibi konusurken hala asgari ucretli beden iscisi olarak calisiyorum. 
     bu arada yanlis bolum okumusum. keske fizik okusaydim. manyetizma, manyetik secicilik, elektron spin hareketi..  haa !  deney şart 😊 gelistirin arkadasim kendinizi 😎

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #148 : 24 Aralık 2019, 22:25:19 »
Bir çok önemli meslek dalı var tartışmasız
Ama bir mühendis bir ülke için çok önemli olmalı bence sağlıktaki cihazlardan tut hayati önem taşıyan cihazlara kadar ve daha bir çok şey mühendislerin sayesinde.

Kısaca dünyadaki güçlü ülkeler mühendislerine önem verirken ülkemizde bu değeri ve önemi göremiyor olmaları beni gerçekten çok üzüyor.
Asgari ücretle çalışan mühendisler duymaya başladık etrafimizda. Iyice ayağa düştü bizim meslek. Eskiden tıptan bile puani yuksek olan mühendislik bölümleri artık bi tane bina olan üniversitelerde bile acilmaya başladı. Lâboratuvar vs. hak getire bunlarda. Çok olan bişeyin değeri olmuyo. Cıvata sıkmak için mühendis alıyorlar artık fabrikalar maalesef.

lamarcks

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #149 : 26 Aralık 2019, 22:32:47 »
Hintel istanbulun neresindesin. İmplant fiyatlari nedir hocam bize. Birde tek implanta kaç diş yapılabiliyor en fazla?

Facebook Twitter Instagram