eğer havayolu pilotu veya ticari pilot olarak uçak uçurabilme yetkisi kazanmak olarak düşünülürse, maddi olarak sahip olunması gerekenleri sıralayalım;
kurs için tam olarak 62500 $ (gökçen havacılığın fiyatı olarak biliyorum ozaman 100.000 türk lirası mukabiline denk geliyor du şimdi
farklı tabi bankaların 2 sene geri ödemesiz seçenekleri var. 1 sene kurs sürüyor 1 sene de iş aramanız için süre veriyorlar sonra 54 ay ödeniyor.)
eğitim masrafları ve eğitim sürecinde hayatta kalmanızı sağlayacak diğer yaşamsal masrafları karşılaması için türkiye şartlarında 100.000 dolar gibi bir parayı kenara koymanız gerekmektedir.
he yok ben kredi çekerim öyle pilot olurum derseniz sağlam bir gayrimenkul portföyünüz var ve ona güveniyorsunuz demektir. çektiğiniz kredi sizin pilot olmanızla, kursu başarıyla tamamlamanızla veya kurs ya da lisans ve lisansüstü eğitimini bitirmenizle ilgilenmez; bu sırada başınıza gelebilecek herhangi olumsuz gelişmeyi umursamaz. olur da pilot olup iş bulup çalışamazsanız; bununla da ilgilenmez çatır çatır alırlar o parayı sizden.
benden size tavsiye; 100.000 dolar'ı cebinize koymadan kalkışmayın bu işe. patlarsanız, sağlam patlarsınız. he riske edebileceğiniz bir 100.000 dolar varsa zaten hiç durmayın girin bu maceraya derim. Ozamanlar benim olsaydı girerdim. Ama şimdi kıllar kadayıf oldu yaş 36:)
Kısaca vazgeçin bu sevdadan zamanında bende çok istemiştim olmuyor yaş geçince:) özeldi şuydu buydu. Yanlış zamanda bu hayali kurdum 17 18 yaşında kafam çalışmadı:)
Tabi bu Yürk hava yollarının son zamanlarda yarrattığı imkan çok cazip 15 seneydi zorunlu hizmet 10 yıla düşürdüler şartlatı ağır olsada başarılıysan işin garanti benim düşümdüğüm zamanlarda bu fırsat olsaydı kapısında yatar girerdim ama tavsiyem 25 yaşından sonra zor be ağır gelir bu çabayı vermek.