Gönderen Konu: Egzama  (Okunma sayısı 7361 defa)

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Egzama
« Yanıtla #30 : 27 Ekim 2018, 10:23:19 »
Bu egzama denen illet lanet hastalık ile boğuşan herkesin allah yardımcısı olsun stres en büyük dostu egzama nın

23yaş

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 27 Ekim 2018, 11:43:13 »
Benimde saçta vardı baya şimdi azaldı ama ara ara kabuklanıyor yine zeytinyağı döküp taramak istiyorum ama korkuyorum 3 ay oldu bir şey olur mu acaba

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 27 Ekim 2018, 12:45:10 »
Zeytın yağını sakın sürme
Global Moderator

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 27 Ekim 2018, 14:29:04 »
Arkadaşlar egzamanın farklı türleri var yağlı egzema veya kuru egzema ikisininde farklı tedavi yöntemi var
benimki yağlı saç egzema bunun için uyguladığım tedaviler vikcy şampuan ve yeşil cay ve hergün duş bu şekilde cok iyi gidiyorum vikcy hergün kullanılmaz arada farklı seçenekler kullanmanız gerekiyor
kuru saç egzeması farklı tedavilir kullanmanız lazım-
-hergün yıkamamak gerek
-hergün saç derisini nemlendirmek gerek
-kuru saç egzeması şampuanlarından kullanmak gerek

23yaş

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 27 Ekim 2018, 22:15:12 »
Ya ben bir şey yapmadım normal sebamed kullandım geçti ama anlamadım nasıl geçti acaba egzama değilmiydi ama kabuklanma oluyordu

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 28 Ekim 2018, 01:24:00 »
Ya ben bir şey yapmadım normal sebamed kullandım geçti ama anlamadım nasıl geçti acaba egzama değilmiydi ama kabuklanma oluyordu

Ya egzama degildir yada arara durup başlıyor bu illet fikrimi soruyorsan egzama degildir sendeki
Global Moderator

23yaş

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 28 Ekim 2018, 10:12:30 »
Hintell bide sana bir şey sormak istiyorum ekilen yetde sivilce çıkıyorsa saç çıkıyor mu demek ? Yeni konu açmak istemedimde bide patlatmak gerekir mi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 28 Ekim 2018, 12:54:41 »
Hintell bide sana bir şey sormak istiyorum ekilen yetde sivilce çıkıyorsa saç çıkıyor mu demek ? Yeni konu açmak istemedimde bide patlatmak gerekir mi

Ekilen yerde hemen hemen her ekimde sivilce oluyor bazende kanallar bi kaç mikron derin olunca ozamanda sivilce yapıyor  kısaca çok aşırı olmadığı sürece normal bir durum kimi merkez sıkmadan iğne ucu ilr patlat diyor kimisi patlatma açıkcası kendini haline bıraktım ben ama merkezine danış nerde ektirdin bilmiyorum ama sor onların söylediklerini yap bu konuda
Global Moderator

Drarda

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 28 Ekim 2018, 17:38:25 »
Egzama çok zor bir Hastalık dönem dönem hızlanıp dönem dönem yavaşlıyor bazen saç ekim süreçlerini etkilediğinide düşünüyorum ben bazı kişilerde de saç ekimi ile birlikte çıkıyor oda enteresan bir durum hepinize geçmiş olsun arkadaşlar

EsaliEs26

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 28 Ekim 2018, 22:18:21 »
bu allahın belası hastalıkla yıllardır cebelleşiyorum. benim sadece saç derisinde var vücudumun başka hiçbir yerinde yok sadece saçlı deride var. bazı arkadaşlar zaman zaman çoğalıp azaldığını yazmış ama bendeki 365 gün var hiç gitmiyor :)

3 yıldır vichy dercos şampuanı kullanıyorum ama o da bir türlü geçiremedi. bendeki tek çözüm saçları kazıtmak başka yolunu bulamadım. kazıtınca 3 ay falan çok iyi oluyor sonra tekrar kabuklanma başlıyor.

saç derim aşırı yağlanıyor mesela yıkadıktan 12 saat sonra yağlanma başlıyor 1-1,5 gün sonra ekmek ban ye o derece :D valla sosyal hayatımı bile etkiliyor ya bazen dışarı çıkmıyorum o yağlı saçlarla, saçları her gün yıkayayım desem bu seferde dünyanın saçı dökülüyor yıkarken.

uzun lafın kısası allah düşmanıma vermesin bu illeti umarım bir çözümü bulunur ne diyeyim.

GondorArmor

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 30 Ekim 2018, 09:05:02 »
İstanbul' da dermotoloji alanında önerebileceğiniz bir hekim var mıdır? Genelde uzaktan bakıp birşeyler yazıyorlar işe yaramıyor:)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 30 Ekim 2018, 15:54:12 »

sosyal ve iş hayatının stresinin en nadide getirilerinden bir tanesidir. insanı kimi zaman delirme eşiğine getirebilir. kaşınmanın yanında ağrı ve yanma hissi de bonus olarak gelmektedir Malesef bu arada sizler için yaptığım araştırmalarda şunu buldum

egzama yaralarına karşı prof. dr. ibrahim adnan saraçoğlu'nun tıbbi bitkiler rehberi kitabından bir kürü varmış 20-25 yıldır egzama ile uğraşan ve çeşitli tedavilerden sonuç alamayan hastaları, bu kür ile mutlu sona ulaştıklarını belirtmiş kendisi dostlar

yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. bir saat ellerinizi yıkamayınız. bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. haftada 3 kez bu uygulama tekrar edilir. her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. ellerinizi yakmayacak derece (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. kabın ılınmamasına dikkat ediniz. gerekirse tekrar ısıtınız. Diyor bilmıyorum ne kadar faydalı olur ama denemekte yarar var sanırım
Global Moderator

GondorArmor

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 30 Ekim 2018, 17:04:04 »
sosyal ve iş hayatının stresinin en nadide getirilerinden bir tanesidir. insanı kimi zaman delirme eşiğine getirebilir. kaşınmanın yanında ağrı ve yanma hissi de bonus olarak gelmektedir Malesef bu arada sizler için yaptığım araştırmalarda şunu buldum

egzama yaralarına karşı prof. dr. ibrahim adnan saraçoğlu'nun tıbbi bitkiler rehberi kitabından bir kürü varmış 20-25 yıldır egzama ile uğraşan ve çeşitli tedavilerden sonuç alamayan hastaları, bu kür ile mutlu sona ulaştıklarını belirtmiş kendisi dostlar

yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. bir saat ellerinizi yıkamayınız. bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. haftada 3 kez bu uygulama tekrar edilir. her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. ellerinizi yakmayacak derece (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. kabın ılınmamasına dikkat ediniz. gerekirse tekrar ısıtınız. Diyor bilmıyorum ne kadar faydalı olur ama denemekte yarar var sanırım

Araştırma için teşekkürler Hintell. Elimin küçük bir bölgesinde bu kürü uygulamıştım. Hakikaten işe yarıyor. Bırakmadan küre devam etmek gerekir ama bunu saçlı deriye uygulayamayız sanırım saçlı deri için elma sirkesini öneriyor bu hoca.

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 07 Kasım 2018, 09:31:33 »
Arkadaşlar yeni bir şey keşfettim daha 2 kullanımım 1 hafta daha devam edicem keçi sutu sabunu çok farklı bir şey kopurmuyor ve hem iyi bir temizliyici hemde mükemmmel bir nem bırakıyor saçlara sonuç alırsam egzema için buradan haber vericem

Expan

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 07 Kasım 2018, 20:37:20 »
Arkadaşlar yeni bir şey keşfettim daha 2 kullanımım 1 hafta daha devam edicem keçi sutu sabunu çok farklı bir şey kopurmuyor ve hem iyi bir temizliyici hemde mükemmmel bir nem bırakıyor saçlara sonuç alırsam egzema için buradan haber vericem

Iyi haberlerini bekliyoruz sakaryali umalım iyi ve kalici bi cözüm olur.

Facebook Twitter Instagram