Egzama (Seboroik dermatit) bir tür cilt hastalığı. Nedenleri bilinemiyor olsa da alkol içeren sprey ve jöleler ciltte tahriş ve kuruluğa neden olup belli bir zaman sonra dermatite yol açabiliyor. Stres de bir başka neden olarak sayılıyor. Özellikle saç derisinde kuruluk, pullanma ve kepeğe neden oluyor. Ayrıca göğüs bölgesinde, göz çevresinde kulak ardı veya içinde görülebiliyor... Bulaşıcı değil.. Konazol gibi şampuanlarla baskılamak mümkün olsa da belli bir zaman sonra yeniden nüksedebiliyor vesaire... Bende 1-2 yıldır ortaya çıktı.. İlaç ve şampuanla baskılanabiliyor. Ben sizde egzama olduğunu söylemedim. Fakat gördüğüm kızarıklıkların egzama olabileceğinden şüphelendim. Küçük bir ihtimal de olsa cildiyede kontrol ettirip egzama varsa tedavisine bakmanızdır önerim... Saç ekimine doğrudan bir etkisi olduğu söylenemez ama uzun vadede saçın kaliteli yapısını bozabileceği ifade ediliyor. Saçı bitkiye, saç ekimi yapılan alanı da o bitkinin beslendiği, yeşerip büyüdüğü bir toprağa benzetecek olursak saçlı alandaki deri rahatsızlığının saçlarda yaratabileceği muhtemel tahribatı tahmin edebiliriz... Selamlar.