Merhaba herkese bu günün çekimi bunlar. Pek memnun değilim açıkcası. Bunun nedeni sanki hepsi çıkmadı. Ekim yaptırdığım zaman yapılmış olan planlama yanlıştı bence. Donör bölgem aşırı sık ve 3lü 4lü saçlardan başka saç yok neredeyse. Ektirmeden önce bir çok yer gezdim ve 3 ekimi rahat çıkarak kadar sık bir yapıda olduğu söylendi. Hatta saç ekimi yaptırdıktan 1 yıl sonra başka bir arkadaşım için bir kliniğe gittiğimizde ise donorümde herhangi bir alım eksikliğine rastlamadı doktor ve çok şanslı olduğumu söylemişti.
Bunların dışında 4200 greft ekildi. Benden sonraki ve önceki ekimlere baktım bazılarına 6000 hatta daha üzeri ekim yapıldığını gördüm. Donörüm bu sayıları hatta 2 katını kaldıracak seviyede kalın ve sık. Bence yapılan eksik planlamadan dolayı saçlarım kötü duruyor. Bu kadar gür durmasından saçlarımın nasıl kalın ve donorümün kaliteli olduğunu görebilirsiniz.
Acaba bu konuda bir şey yapılabilir mi ? Sonuçta bu kliniklerde yapıldıktan sonra garanti belgesi gibi bir şey veriyorlar (adını bilemedim.) ve gram memnun değilim.
1 yıl boyunca 0 alkol, 0 sigara, 0 fastfood kullandım. Ek vitamin takviyeleri ve klinikten verilen avesin gibi şeyleri 1 yıl kullandım. 8. ya da 10. ay (tam hatırlamıyorum) kontrolüne gittiğimde daha iyi olacağını söylemişlerdi fakat saçım uzadığı için güzel durduğunu düşünüyorum artık.