Ortam ısındı.Haksız çıkan beni 2. ekime (önleri sıklaştırma ve vertex) kesin sonuç alacağım orta bütçeli bir ekim merkezine götürecekmiş.Ben MMT hocamı destekliyorum tabiki
Ortam ısınma değil de, suyunu kaçırmak diyelim. “O tamam kabul abi “ gibi kendi kendine başkasının ağzından hitap nasıl bir ruh hali. Bunu psikolojiden anlayan varsa açıklayabilir.
Tartışmak güzeldir aslında. Lakin suyunu kaçırmak olmaz. Aynı seviyede gitmek gerek. Tartışmada kanıt sunarsın, karşı taraf kanıt sunar, bunlar üzerinden konuşulur. Lakin ben kanıt sunuyorum ama sloocer benim kanıtlarımı çürütmeye oynuyor. Sitedeki kişileri gösteriyorum, “pişman oldu onlar, kabul ettiler” diyor. Eyvallah. Doktor ağzından video atıyorum, “ yalancı doktor bunlar” diyor. Eyvallah. Makale gösteriyorum ki bir çok yerde yazıyorlar, “uyduruyor onlar diyor”
E tamam da napıyım lan vahi mi indiriyim. Forumlarda o kadar çok makale yazılıyor ki bu konuyla alakalı, kimisi sloocer’a katılıyor, kimisi bana. Şindi hangisine neye göre doğru diyeceğiz.
Sana anlatıyorum anlamıyorsun mantığın, marematiğin yok, almıyor kafan diyor. Bak hakaret boyutuna geçiyor. Hakaretle, kendi ağzıyla kendine abi diyerek üstünlük boyutuna geçmeye çalışıyor. Psikolojik bir vaka.
Neye göre onun dediğine doğru diyeceğiz? Şimdi beyaz renkli bir şeye bu beyazdır dersin. Bu kesin bi durumdur. Ama sloocer bir şeye böyledir dedi diye “ Ha tamam sloocer dediyse doğrudur. Aksinin ihtimali yok” mu diyeceğiz. 8-9-10. Aylarda far oluşturacak kadar saç çıkması imkansız mı? Hiç mi çıkan olmadı? Her bünye aynı mı, en geç 8. Ayda çıkarıp gerisinin kalınlaştırıyor mu?
Tecrübesini övüyor. Övebilir. Hakkıda var. Çamur atan namerttir. (Tabi bunu benim tecrübesiz olduğumu düşünerek ortaya atması ayrı bir özgüven. Neyse) Lakin bu iş sade tecrübe ile olmaz. Bi tabir vardır, hem alaylı, hem mektepli olmak. Ben beden eğitimi öğretmeniyim. 4 sene okul okudum. Bir çok Spor ile uğraştım. E şimdi çocuklara “Evlatlarım ben okul okudum, bu işi bilimsel yaptım, bütün sporlar ilede uğraştım, lakin 1-2 yıl spor ile uğraşmış birisi benden daha iyi bilir. Bırakın beni onu dinleyin. Anatomiyi, fizyolojiyi, antrenman bilimini, kasları, kemikleri, eklemleri daha iyi anlatır mı deyim?. ( hani sayıyorya talogen, katogen diye)
Adama kanıt sunuyorsun sana fıkra anlatıyor. Fıkra gibi adam.
Münazarayı ne hale getirdi. Hep sen yanlışsın mantığıyla münazara yapılmaz. Ben ona hiç bir zaman sen yanlışsın demedim. Herkes kendi bildiği, gördüğü, araştırdığı kadarını bilir. Onun tecrübeleri, bildikleri, okudukları, gördükleri böyle düşünmesine sevebiyet vermiştir. Doğal bir durum. Tartışma konumuz 2+2=4 gibi kati sonucu olan bir durum olmamasına rağmen halen “yok öyle bişey, sen yanlışsın ben doğruyum” mantığıyla gidiyor. İlk başlarda ona bazı konularda hak vermem benim onun mantığında gitmediğimi gösterir.
Şuan tartışmadan çıktık atışma boyutuna geçtik. Saçsız kral her bünye bir değil. Senin saçların geç çıkar yahut çıkmaz diyemeyiz. İlk yorumlarımda da dediğim gibi ben senin moral bozmamanı, 10. Ayda değişim yaşayan insanları gördüğümüzü, sende bunlardan birisi olabileceğini söyledim. Olur olmaz o ayrı. Çünkü bilemeyiz bünyeni, kan değerlerini, saç yapını. Sadece bir fotoğraf üzerinden bilimsel tartışma yapmak çok saçma olur. Ama moral bozmamanı, sabretmemi söyledim. Sabır imanın yarısıdır. İnanmakta başarmanın yarısıdır. Lakin stresin saçı etkilemediğini bile iddia etti adam. Ne deyim. İnşaallah sloocer yanılır da senin saçların çok güzel olur. Ben haklı çıkmak için değil senin mutlu olman için. Bugün regaip kandili. Dua edeceğim sana. Herşey gönlünce olur inşaallah. Sürç-ü lisan ettiysem affoluna. Dediğim gibi atışma boyutuna geçtiği için artık yazmayacağım. Çünkü yakışmıyor sloocer’a da banada.