Gönderen Konu: 08.09.2018 Estemylife 4200 greft saç ekimi  (Okunma sayısı 40504 defa)

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 08.09.2018 Estemylife 4200 greft saç ekimi
« Yanıtla #271 : 25 Eylül 2019, 10:26:24 »
Ekim merkezinden para iadesi istediniz mi

Revizyon için ne düşünüyorsunuz.

Merkez kalmadıki dostum para iadesi isteyelim.Yeni bir yer kuruldu onlarda revizyona para istiyor.2. ekimi başka merkezde yaptıracağım önümüzdeki aylarda.

Hcu1905

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #272 : 29 Eylül 2019, 21:42:27 »
Bende de ekim yaptirdim 2018 ekim ayında sonuç seninkiné yakın

Günde 16 kişiye ekim yaptıklarını duydugumuzda kacmaliydik oradan. Zaten ekimler patladığı için isim değiştiler.

lincoln

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #273 : 29 Eylül 2019, 21:48:47 »
geçmiş olsun kral.

yeni yer olarak nereyi düşünüyorsun?

senden de mi revizyon için ücret istediler?

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #274 : 30 Eylül 2019, 18:22:02 »
Bende de ekim yaptirdim 2018 ekim ayında sonuç seninkiné yakın

Günde 16 kişiye ekim yaptıklarını duydugumuzda kacmaliydik oradan. Zaten ekimler patladığı için isim değiştiler.

Geçmiş olsun dostum oldu artık yapıcak bişey yok.

geçmiş olsun kral.

yeni yer olarak nereyi düşünüyorsun?

senden de mi revizyon için ücret istediler?

Teşekkürler dostum sana da geçmiş olsun.Riske edemeyeceğim ve sakal destekli yapacağım için Esma serkan tetik antalyaya kadar gitme şansım olmaz ise Serkan Aygın a ektirececeğim dostum.

Ekim sonrası merkez ile hiç görüşmedim orada ektirmeyi düşünmediğim için.

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #275 : 05 Aralık 2019, 13:20:26 »
rica ederim kardesim tabi ki forumun amacida bu zaten . herkez baska kendi yasadigi sonra izlenimledigi tecrubeleri gozonune alarak bilgi paylasacak , okumayi bilen okuyup ogrenecek, degerlendirme kabiliyeti olan degerlendirip isine yarayan dogru bilgileri eleyip digerlerini cope atacak.

yine maddeler uzerinden gidecek isek:

1-)10. aydan sonra cikis olmaz demisim. Sende "EVET OLMAZ" demissin . Bu konuda bisy yazmama gerek yok.

2-)"8. aydan sonra Agzin ile kus tutsan %10 yeni kazanim " cumlesine yanlis anlam yuklemissin. Burada senin anladigin gibi %10 u kucumsemiyor TAM AKSINE buyumsuyuyor.. yani %10 luk yeni cikis ust sinirlar.. buradaki yanlis anlasmayida haledebildiysek diger konuya gecelim.
Ben bu yazdiklarimi kendi yasadiklarimdan tecrube etmiyorum, aksine sac ektirmis suanda iyi bir danisman hassasiyeti ile an ve an gelisimlerini takip ettigim 10 larca, belki 100 e yakin hastanin gelisimlerini gozlemleyerek edindim.Bu bahsettigim sadece canli olarak gorup, elleyip dokundugum gercek kisiler.ZAten forumda konu acip, ozelden telefon numarami isteyip whatsupp uzerinden yorumladiklarimin sayisi inan hic azimsanacak miktarda degil. Sadece sac ekim operasyonuna girip ekim yapilirken destek vermek icin yanindan bulundugum kisi sayisi belki senin gercek hayatta gordugun sac ektirmis kisi sayisina yakindir. o yuzden belkide sende belirli bir mesai ve emek harcar isen yaptigim yorumlara anlam vermen kolay olur.

3-)madem daha once de duymussun tekrar yazayim " 9 ay 10 gune cocuk oluyor, sac koku sac derisinin altinda 10 ay nerde hangi hangi sartlarda bekliyor".

Ayni cocugun olusumu icin bir gebelik suresi , yumurtanin civciv olmasi icin bir kulucka suresi var ise sac greftlerininde cikmasi icin donemler sozkonusu.
Az saglikli cocuk seninde dedigin gibi 6 ayda dogar kuvezde buyur 9-10 aya toplanir,sacta boyledir.Sacinda bahsi gecen kulucka suresi yada gebelige benzettigimiz donemlere trikolojide SACIN FAZLARI diyorlar. Sacin fazlari 3 e ayrilir

ANAGEN   =buyume gelisme evresi ( donordeki orani %85)  uzun yillar bu halde kalir belirli araliklarda faz degisimleri gecirir.
 KATAGen  = dinlenme ve gerileme   ( donordeki orani %1) 2-3 hafta surer
 TELOGEN  = dinlenme ve buyume   (donordeki orani %14) 8-16 hafta surer

Ekim sirasinda donorden alinan saclar bu uc fazdan birinde yakalanir operasyona. Eger sac ANAGEN fazda iken yakalanmis ise ve travmatik durumlar cok siddetli degil ise ve yine bu fazin tabiri caiz ise DORUK NOKTASINDA EN SAGLIKLI doneminde ise ANAGEN fazlaki greft hic seklini bozmadan devam edebilir.Sok dokulmeden kalanlar oluyor ya hani... ekimci fazla yormuyor donoru, alim yaparken greft secer baz iyi hocalarimiz.. iste secmeye calistiklari faz bu.

her halukarda Sok dokulme olmadan kurtulan , (alim, bekleme, ekerken zorlama vs) durumlarindan hasarsiz kurtulan bazi greftler direk devam ediyor buyumeye.. 1-2 hafta katagene yakinlasiyor hal itibari kendi saclarindan 1 tik yavas uzamak sarti ile buyuyor....biz onlara SOKTAN kurtulanlar diyoruz ki, ekimden sonra onlar zaten cepte....

Asil ekimin genelinde ise Anagen olmasina ragmen alinanlarin cok buyuk bir kismi sirasi ile 1-2 hafta yara iyilesme kabuk dokme isini takiben 3 hafta kadar katagen 20 hafta kadarda TELOGEN faza geciyor. yani anlayacagin dilde yazar isek :
- disi yumurtladi, sen ekim yaptin(spermi gonderdin-ekim operasyonu 8-10 saat:) , dollenme oldu ( yara bere kabuk dokme 2 hafta ) , simdi gebelik saffalari  katogen telagen fazlari totalde 20-22 hafta.

Bak nasil cikti hesap 5,5-6 ay. yani kimisi toparlanip %10 kadari 15-16 haftada da cikiyor, kimisi topalanamiyor %10 kadari28-30.haftaya kaliyor.Ama inan asil gelisme 20-25 haftasi arasi. ama saclarin %50-60 inin 40-50 hafta bekleyipte "selamun aleykum braz gec geldim" dedigi olmuyor.

bebek ornegini bu yuzden veriyorum. 1 ay gec kalani 6 aylik dogani bosver sen takilma onlara. sac ekimi dediginde
-az bolumu hic kendini bozmaz cikis ile devam eder soktan kurtulur.
- bir kismi gerileme donemine girer kirik kirik duser,
-diger kismida doku duzelene kadar kendini koruma ya alir ondan sonra kaldigi yerden devam etmek sarti ile Fazlari sirasi ile yasar.

4-) sac ekimi 20 aylik surectir. 15-16 aydan sonra surec dahada gelisecektir, 15. ayda memnun kalmadigim ekimden 20 ayda cok memnun olacagim  yalanina inanacak kadar OPTIMISTIK olmayin dedim.
Bu arada moral vs. de %8 falan etki etmez. Moral isteyen varsa ozelden yazsin , mesajin kralini yazarim , 4 tel saci peruk kivamina getiririm.Ben ortadan konusmayi seven , forumda gercekten yardimci olmak amaci guden , zaman ve para harcayarak edindigim bilgileri hicbir karsilik beklemeksizin paylasma gayretinde olan biriyim.Amacim sidik yaristirmak olsa inan bu kadar paralamazdim kendimi.

5-) Ben 10. aydan sonra inanilmaz gelisim yasayan hic ekim gormedim ama sanada saygim sonsuz demekki gormussun soyluyorsun. Bende biraz konuya vakif olur arastirma yaparsam gorurum insaalaah ilerde, sanada mesaj atarim "sen biloyormussun ben yanilmissim, 10. aydan sonra inanilmayacak kadar gelisme oluyor imis sacta" diye... ama sorun su ki, sen zaten mesajinda demissin "eski forumlarin dili olsada konussa" eskiden ne net foto vardi, ne kim ekim nedir ondan haberi vardi... kisi 6 ayda 2 foto paylasip saclarim cikti diye geziyordu.
son olarak;
sakal-agac - sulama sistemleri konusunda yorum yapamayacagim. biri sac- digeri sakal- biri agac...sadece agac sulayinca orman olur koca cinar olur diye  sac kilina bu kadar anlam yuklemek de haksizlik fikrimce.

yukaridaki bilgiler bence degerli. tamamen kendi yorumlarim , dogru olma olasiligi kadar tamamen sacmalikta olabilir. Arastirmaya takip etmeye devam ediyorum, bir degisiklik olur ise fikirlerimde sizinle paylasirim tabiki/

saglicakla

Sloocer burda bahsettigin bilgiler inanilmaz onemli bilgiler. Bu bilgileri moderatorumuz Hintell e de uyuyorsa sabitlemeyi oneriyorum.

Facebook Twitter Instagram