Çok teşekkürler üstad spor yapmam önerildi bugun kan akışını hızlandırmak için senin yorumun nedir faydası olur diye düşünüyorum ben ama
Bir beden eğitimi öğretmeni olarak şiddetle tavsiye ediyorun. Saça direk olmasada dolaylı yoldan çok faydası var. Bi kaç örnek vereyim;
1- Kalp atım hızını düzene sokar, vital kapasiteyi arttırır, max vo2’yi geliştirir. Böylelikle alınan oksijen daha iyi yakılır ve bu oksiyen damar yoluyla kan ile beraber saçlara ulaştırılır. Böylelikle saçların hem kan hemde oksiyen yönünden ihtiyacı karşılanmış olur. Ayrıca damar yolu genişleyerek alınan vitaminlerin saça gidiş yolu açılmış olur.
2- Akciğeri geliştirerek nefes düzeni oluşturur. Böykelikle her seferinde hem çok hemde düzenli oksijen alarak hem vücuda hemde saça faydası sağlar.
3- Strese birebir. Bilindiği üzere saçın en büyük düşmanı strestir. Stresin en büyük düşnanı sosyal aktivite, yani spordur. Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla spor saçın dostudur. Yoğun iş temposunun ve koşuşturmacalı hayatın üzerimizdeki bıraktığı negatif etkileri yokeder.
4- Özgüven verir. İnsanın kendisini beğenmesini, sevmesini sağlar. Böylelikle ruhen ve psikolojikmen iyi hissetmemizi sağlar. Buda saç problemini bir nebze unutmaya yarar.
5- Daha aktif bir hayat sunar. Geç yoruluruz, daha dinamik oluruz. Bu sayede uyku düzenimiz oluşur. Rahat uyku uyuruz. Uyku düzeni ise saçın bilinmeyen dostudur.
6- Yemek düzenimiz oluşur, sağlıklı besleniriz. Sporun temposuna uymak için protein bazlı yiyecekler tüketiriz (et,balık,yumurta v.b) Bu gıdaların saça faydalarını saymakla bitiremeyiz.
7- Kullandığımız kimyasal ilaçlardan, yediğimiz yiyeceklerden arta kalan vücudun atamadığı, deri altında bulunan zararlı toksinleri spor yaparak terleme yolu ile atar ve saçlı deriyi rahatlatırız. ( Hacamat ile de yapılabilmekte)
Daha bir çok faydaları var. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. En kısa zamanda başlamanı tavsiye ederim.