hlcyle cumartesi günü öngörüşmememizi yaptık arkadaşlar,görüşmeyi özerk beyle yapacaktık ama hüseyin arkadaşımızın ekimini gökhan bey yapmış,özerk bey sadece greft alımını yapmış,öngörüşmeyi özge hanımla yaptık,hlc de öngörüşmeler özge hanımla yapılıyormuş doktorlar öngörüşmelerde yer almıyormuş ,halbuki daha önce telefondaki bayana öngörüşmeyi özerk beyle yapmak istediğimi söylemiş ve bu şekilde kendisinden randevu almıştım,sonradan özge hanımla konuşmamızdan özerk beyin bu işte yeni olduğunu daha doğrusu hlc de sistemin değiştiğini,üç yada dört ekibin ayrı ayrı ekim işlemine başladığını,artık her ekibin baştan sona kendi ekimini yaptığından bahsetti,özerk bey greft alım işlemini uzunca bir zamandır yapmasına rağmen ekim işleminmde yeni olduğunu özellikle belirtti...
özge hanımla olan öngörüşmemizden kısaca bahsetmek gerekirse öncelikle özge hanımın doktor özgür altanın kardeşi olduğunu belirtelim,kendisi uzunca bir zamandır hlc de öngörüşmeleri yapan kişi,daha önce ekim merkezleriyle sıkça öngörüşme yapmış biri olarak özge hanımın bu konuda oldukça uzmanlaştığınıda söylemeliyim,kısa bir sohbetten sonra özge hanım şeffaf naylon bir şablonla saçımın verteksteki açık alanını ölçtü,yaklaşık 35 cm kare bir alan çıktı,doner alanımı hiç beğenmedi,önceki operasyonda çok hırpalandığını söyledi,max 2000 greft çıkabilceğini söyledi,hatta operasyonunu başında çıkan greftlerin durumuna göre 2000 alımından vazgeçilip daha az bir sayıda alım yapılabilme ihtimali olduğundan falan bahsetti...
vertekse 800 ,ön frontal kısmın ön çizgiden itibaren başlayarak 2 cm gerisine kadar olan kısmına ise 1200 greft planlaması yaptı, benim öngörüşmede kendilerine bahsetmeyi düşündüğüm planı özge hanım ben söylemeden planlayınca doğrusu hoşuma gitti,böyle olunca ekim planlaması hakkında gereksiz konuşmalarda pek olmadı daha çok saç ekimiyle ilgili hlc nin saç ekimi stratejileri ve ekim teknikleri ile ilgili konuşmalar geçti aramızda ,görüşmede hüseyin06 ve bikkembergs nickli arkadaşlarımızda vardı,hüseyin bizi kırmadı geldi saçları gerçekten çok iyi görünüyordu,dört ay olmasına rağman sanki bir yılını doldurmuş başarılı bir ekim gibi duruyordu,arabamda duran dslr makinemle bir kaç poz almama izizn verdi sağolsun,kesinlikle saçları fotolarda çok daha iyi duruyor,kendisi ayrıca çok iyi niyetli bir arkadaşımız henüz 25 yaşında ,özge hanım onu yabancı forumlarda adını şimdi hatırlayamadığım ekimi çok başarılı olmuş birine benzetiyor,her platformda konu açarak insanları bilgilendiren o adını hatırlayamadığım yabancı birinden bahsetti hızlıca,hüseyinide bu açıdan bu yabancıya benzetti :)doğrusu kendisi bunlardan bahsedince forumların gücünün ne kadar önemli olduğunu yeni anlamış gibi görünüyordu,hüseyin bu konuda çok etkili olmuş gibi görünüyor,cep telefonundan bana onun tavsiyesiyle hlc de ektiren birinin fotosunu gösterdi ,henüz ikinci ayında olmasına rağmen müthiş gözüküyordu durumu,şok dökülme olmuş hali bile çok iyidi ve üstelik şoku atlatmış gözüküyordu...
hlc ile yaptığımız öngörüşme şahsım adına birazda formaliteydi arkadaşlar,öngörüşmeden önce büyük ihtimal ile orda yaptırmaya karar vermiştim zaten,özge hanım ile yaptığımız öngörüşmeden sonra kararımı kesinleştirdim ve iki hafta sonraya randevu aldım,ekimi Gökhan bey yapacak ,fiyat konusunda bikkembergs arkadaşımız ile biraz bastırdık fakat karşımızda özge hanımı 1.50 Euro fiyatta çok kararlı görünce çok ısrar etmedik doğrusu ,liedholm ve huseyine 1.25 e yaptıklarını ama bundan sonra kesinlikle 1.50 den aşağıya ekim yapmayı düşünmediklerini söyledi...
benim hlc saç ekimi merkeziyle ilgili karar vermemdeki en büyük sebepleri sıralayacak olursam ,birincisi ekilecek greft sayısının az olması ,ikincisi son zamanlarda gördüğüm en itinalı ve özentili ekim yapan yerlerden biri olmasıdır ,ekimi çok yavaş aceleye getirmeden bütün detayları ve püf noktalarını atlamadan yapmayı prensip haline getirmişler,zaten daha ben sormadan özge hanımın anlattıkları bu düşüncelerimi teyit eder nitelikteydi,teknik detaylarla ilgili sorduğumuz soruları verilen cevaplarda bu doğrultudaydı...
Benim şahsen artık son şansım bu ekim olacağı için bu öncelikler çok önemliydi ,dönerden alınan greft sayımda zaten sınırlı,aslında benim dönerden zorlasak 2000 üstünde greft çıkacağına çok eminim fakat özge hanımın özellikle ilerde ortanın yanlarının aşağıya doğru açılıp tekrar bir ekim gereksinimine karşı bir miktar rezerv greft bırakılması gerektiğini ısrarla söylemesi ve dönerden çıkacak greft miktarını bunu hesaplayarak söylemesi açıkçası hoşuma gitti ve kendilerine biraz daha güvendim...
Görüşme ile ilgili aklıma gelmişken kendilerinin hairpigmentasyon yaptıklarınıda öğrendik sohbet esnasında ,bu tür uygulamaların tıbbi işlemlerin gerçekleştiği merkezlerde yapılması gerektiğini sonuçta medikal bir işlem olduğunu dövmecilerin kullandıkları boyaların ve yöntemlerin bu iş için uygun olmadığından falan bahsetti,özellikle dövmecilerin yaptıklarının bir yerden sonra renk değiştirdiğini maviye döndüğünü bunun gibi önemli dezavantajlarından bahsetti...
Bir diğer önemli bir konuda bht yani vücut kıllarının ekimi konusunda daha çok hlc nin tercihi sakaldan yana göğüs kıllarını ön frontal bölgede kullanmadıklarını sakalı tercih ettiklerini söyledi özge hanım,ısrarla benim içinde sakaldan alımı önersede sakal greftinin riskinden dolayı bunu kabul etmedim ,zaten kendiside riskler konusunda benimle hemfikir olup denemek için 100 ,200 greftlik bir ekim önerdi ama ben onuda kabul etmedim...