Gönderen Konu: Yaşım 18 Endişe Etmeli Miyim?  (Okunma sayısı 7520 defa)

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Yaşım 18 Endişe Etmeli Miyim?
« : 03 Eylül 2018, 22:40:43 »
Selamlar yaşım 18. Saç tipim aynı babamın saç tipi. Anne tarafının çoğu maalesef kel. Bundan 2 yıl önce saçlarım çok uzundu. Ergenliğin tavan yaptığı zamanlar her sabah güzel gözüksün diye saçlarımı yıkar üzerine kremlerdim. Dökülüyordu tabi. Ocak ayında sivilce ilacı tedavim (zoretanin) tedavisine başladım. Saç derisinde ciddi bir kuruluk oldu tabi. Saç dökülmem günde 5-10 bazen 15 tel oluyordu. Saçlarım uzun diye döküldüğünü düşündüm. Saçlarımı kısalttım dökülme azaldı. İlaç haziran sonu bitti ve saçlarımın yenilenmesi için iyice kısalttım. Elime saç gelmiyordu. Fakat şu son 2 haftada elimi saçıma ilk atışımda 10-15 tel, 2. atışımda 4-5 tel, 3. atışımda hiç gelmiyor. Fakat banyoda bu sayı bazen 5-10 bazen de bayağı artıyor. İnternette bu tip ilaçların kullanımından sonra bir süre dökülmenin olabiliceği, bir kaç ay geçince eski haline döneceği yazıyor. Elimi saçıma attığımda da sanırım 'yeni' saçlar batıyor. İlacı bıraktıktan sonra da yağlanma başladı. Saç diplerim, alnım, burnum yağlanıyor. Yağlı saç derisi için konazol şampuan varmış sanırım onun hakkında da bilgilendirirseniz çok sevinirim. Dökülme durumuna etkili, en azından azaltabilecek bir şampuan öneriniz varsa çok sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın fakat herkes gibi bende saçlarımı çok seviyorum ve çok endişeleniyorum. Bu arada 15 gündür solgar 1mg biotin kullanıyorum. Teşekkürler, iyi günler.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaşım 18 Endişe Etmeli Miyim?
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2018, 00:01:54 »
Derhal terk et forumu:)

Kardeşim şu an saçların gayet sağlıklı ve gür. Anlık dökülmeleri çok takma kafana saçın ne kadar dokuldugunden çok minyaturizasyon denilen süreç gerçekleşiyor mu o önemli. Onu da anlayabilmek için saçını her 6 ayda 1 aynı ışık, açı ve uzunlukta resimle ve karşılaştır zaten fark yoksa korkmani gerektirecek bir durum olmaz.

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2018, 00:04:09 »
çok teşekkürler yorumunuz için, içimi bir kuple içimi rahatlattı :)
  • Medikal Tedavi 1 Ağusos 2022'den beri 4/1 proscar

emreinci

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2018, 11:59:24 »
Bir dermatologa gorun derim  yaglanmanin ne derece olduguna dair baska bir deri hastaligina yol acmadan,bir de  takviye ilaclari dr kontrolunde almani oneririm yan etkisi olan  ilaclar cunku  internette her okuduguna aldanip icme sagligin her seyden onemli cunku yasin da daha cok genc kal saglicakla kardesim..

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2018, 14:36:01 »
erken sacında bısey yok
Global Moderator

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2018, 23:17:24 »
erken sacında bısey yok

hocam peki günlük dökülme saçın fazla kabarık olmasından dolayı mı? endişe etmeli miyim?

myimmortal35

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2018, 16:47:20 »
çok kafana takıyorsan dostum prp yaptırabilirsin 3-4 seans gayet etkili olur ama cok endişeliysen mutlaka bi dermotoloğa görün derim

buyukaltayli

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2018, 19:23:39 »
ah ah keske benim de saclarim senin gibi olsaydi. disari cik gez kizlarla tanis hemen ;D

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2018, 19:54:27 »
ah ah keske benim de saclarim senin gibi olsaydi. disari cik gez kizlarla tanis hemen ;D
hocam teşekkür ederim yorumun için  ;D fakat günlük dökülme sayısı maalesef ilerde kel kalır mıyım sorusunu aklımdan çıkarmıyor  :(

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2018, 21:58:37 »
günde 100 sac teline kadar dökülme normal olarak görülüyormus. arastirmalar ve doktorlarin söyleyisi.
100 sayi olarak yüksek görülsede ama normalmis cünkü bir insan kafasinda ortalama 90000 - 150000 arasi sac teli varmis

simdi seni hesapliyalim

minimum 90000 / 20 günlük = 4500 gün / 365 yilda gün = 12,32 sene + 18 yasin = 30~

yani 30 yasinda kel kalacaksin  ;D

yasinin keyfini cikar , donör oldugu sürece saclar geri ektirirsin ama yasini maalesef geri getiremeyiz

Seyrek

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 10 Eylül 2018, 20:56:21 »
Saci en cok döken sey stres ve o kafana taktigin soru olur ; acaba sacim dökülürmü kel kalirmiyim, bu soruyu kafanda ne kadar cok sorgularsan o kadar fazla dökülecektir unut

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Nisan 2019, 18:37:55 »
Üstadlarım, abilerim herkese selamlar. Konuma bi güncelleme yapmak ve bir şey danışmak istiyorum.
18 yaşındayım saçlarım 16 yaşından beri dökülür. Özellikle banyoda. Sırasıyla Geçen yıl nisan-ağustos-ekim ve geçen hafta olmak üzere saç çizgimi ekliyorum. Dökülen saçların çoğu kalın telli. Tepemde sorun yok. Yeni saç çıkışları da gözüküyor. Umursamam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.
https://hizliresim.com/k9ym4J
https://hizliresim.com/Ba53JL
https://hizliresim.com/ZXPmvo
https://hizliresim.com/LlWmkV
https://hizliresim.com/ADdaQq
https://hizliresim.com/7arzEl

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2019, 23:12:04 »
biraz minyatürleşme var ama bunu  genetik saç dökülmesi olarak yorumlamak çok doğru değil daha çok olgunluk çizgisine doğru gidiyor yani dökülmen ondan gibi bence.

Canimo

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2019, 23:17:49 »
Test yap.
Oturduğun yerde saçların kuruyken saçlarını parmaklarının arasına al ve hafif hafif çekiltir bırak iki üç dakika devam et sonra dökülenleri say .100 civarı dökülen saç olursa durumu umursa ama 30 dan aşağıysa takma kafana.

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Nisan 2019, 23:27:50 »
biraz minyatürleşme var ama bunu  genetik saç dökülmesi olarak yorumlamak çok doğru değil daha çok olgunluk çizgisine doğru gidiyor yani dökülmen ondan gibi bence.
Hocam son fotoda ışıktan dolayı öyle gözükmüş sanırım yarın aydınlık ortamda yeni fotoğraf ekliycem.
Test yap.
Oturduğun yerde saçların kuruyken saçlarını parmaklarının arasına al ve hafif hafif çekiltir bırak iki üç dakika devam et sonra dökülenleri say .100 civarı dökülen saç olursa durumu umursa ama 30 dan aşağıysa takma kafana.
Yok hocam 100 tel gitmiyor. 15-20 tel civarı

Facebook Twitter Instagram