Merhabala arkadaslar. Hisar hastanesi, Estemylife sac ekim merkezinde 30 Agustosta ekimim gerceklesti. 29 yasindayim. Aciklik bolgem buyuk ve donorum cok kuvvetli degil. Sac tellerim de ince. Hasan Akil ile planlamamiza gore iki seans yapilacak. Ikinci seans icin 1 yil sonra karar verecegim. Ekimin 4. gunundeyim ve surecimi paylasmak istiyorum.
Ekim gunu,
• 8:00 da merkeze vardim. Odeme yaptim, akabinde resim cekimi ve tras oldum.
• Lokal anestezi yapildi.
• Donor alimi icin bir bayan geldi ve sonlara dogru bir kisi daha yardima geldi. Alinan greftleri masada oturan iki bayan temizleyip diziyordu.
• Hasan Akil kanal acimimi yapti.
• Son asamada ise daha once lokal anestezi ve donor aliminda calisan iki kisiye ek olarak bir kisi daha geldi ve greftleri kanallara yerlestirdiler.
• Saat 2 gibi yemek ikrami yapildi ve ayrildim.
• Ekim gunu PRP de yapildi ve 3 seans hiperbarik oksijen tedavisi aliyorum.
(Ekimde calisan personelin isimlerini burda yazmaktan emin olamadigim icin isim vermedim. Her personele geldiginde ozellikle sordum ne kadar zamandir burada calistiklarini. 1,5 yil ile 6 yil arasinda degisiyordu).
3 gunluk agri kesici ve sislik onleyici ilac verdiler.
Kullanmami tavsiye ettikleri diger ilaclar:
-Coraspin 3 ay
-Trichoplus Kapsul (En az 8 ay)
-Avesin sac bakim serumu (En az 8 ay)
-Avesin Sampuan
Bu gune kadar rahatsiz edici bir agri veya aci yasamadim. Ekim merkezine her gun gittim yikama ve hiperbarik icin, personelin ilgisi guzeldi.
Elestirmek istedigim iki nokta var.
• Personelin islemlere baslamada aceleci davrandigini dusunuyorum. Biraz daha sakin bir surec olabilirdi. Ancak bir gundeki ekim sayilari cokmus, o yuzden olsa gerek.
• Ignesiz anestezi yapiyorlar ancak tamamen ignesiz degil. Ignesiz anestezi cihaziyla kismen uyusturduklari bolgeye igne ile anestezi yapiliyor. Yani oncesinde yapilan ignesiz anestezi daha sonra yapilacak olan igneli anestezide ignenin girisinde aci hissettirmiyor. Ancak igne girdikten sonra anestezi sivisinin enjekte edilmesinde yer yer acilar hissettigimi soyleyebilirim. Ignesiz anestezi cihazi ise saniyelik bir kucuk batma hissi veriyor.
Resimlerimi ekliyorum. Surecin ileriki asamalarinda da guncelleyecegim insallah.