dikeni biraz sertçe dostum. Peki hafıza zayıflaması için ne yapıyorsun? B12 falan diyorlar ve bazı vitaminler. Bir de son olarak cinsel yöndem sorun oldu mu sende? İsteksizlik genital bölge ağrısı falan he bir de göğüs bölgesinde kadınsı şişiklik olabiliyormuş
Şimdi dostum bende olmadı farzet bu sizde olmayacağı anlamı taşımaz. Ben büyük yanetki yaşamadım, hatta sıkıntı yaşadım diyenlerin bir çoğununda psikolojik etkenlerden dolayı yaşadığını düşüyorum. Örnek veriyorum ekmek kilo yapar ama siz ekmeği yerken kilo alacağım diye takıntı yaparsanız psikolojik olarak problemler yaşarsınız. Finasteridin kişiden kişiye farklı sonuçlar verdiği belli bu nedenle ben sıkıntı yaşamazsınız diyemiyorum. Ben insanlar fayda görsünler diye saç ekimi için tavsiye istediğim konumda 6 ay kadar paylaşım yaptım. O dönem stres altında olduğum için (saçla ilgili değil) hafif bir unutkanlık yaptı. Ancak dikkat ettim ilacı bıraktıktan sonra bu yanetkiler geçti derken tekrar stresli olduğum dönemde ufak unutkanlıkların olduğunu yani bu unutkanlıkların strese bağlı olduğunu fark ettim. Attığım her mesajda çok dikkatli olmak istiyorum çünkü hepimizin ortak sorununun aynı olduğunu fakat hepimizin farklı beklentilerinin olduğunun çok iyi farkındayım. Keşke vücudumuza kimsayal almadan bu dökülmenin bir yolu olsa ama yapacak bir şey kullanan herkes mecbur olduğu için bu ilacı kullanıyorlar. Bende dediğim gibi çok ciddi sorunlar olmadı. Kullanırken bir risk aldım dedim kendi kendime saçlarımın dökülmesi mi beni daha çok sıkıntıya sokacak, yoksa finasteridin yanetkileri mi? Ben bu riski aldım ve sorunsuzca en iyi sonucu aldığımı düşünüyorum. Ama dediğim gibi insanların beklentileri farklı belki siz farklı düşünüyorsunuzdur.
Sonuç olarak konu sahibi arkadaşımızın finasteridi araştırmasını tavsiye ediyorum. Donör bölgesinin yetersiz olduğunu belirtmesinden dolayı yapmış olduğu ekimden mutluluk duyması açısından kendisine yarar sağlayacağını düşünüyorum. Tasarruf kendisinindir...