Son mesajlara, özellikle de fotoğraf gönderdikten sonraki mesajlara baktım da, sanki insanlar bir şey demekten imtina ediyor, çekiniyor gibi. Ben onların dile getiremediği şeyi söyleyeyim. Psikolojinizi bozmak gibi olmasın ama gerçekçi olmakta yarar var, bu ekim pek olmuş diyemeyiz. Adam olacak saç 5-6 ayda kendini belli ediyor. Hem forumda başarılı sonuçlanan ekimlerden, hem de kendimden biliyorum. Bu saç en fazla 1-2 tık daha iyileşme gösterir (1.tık: 8.aya kadar bir atak daha olur, 2.tık: kalınlaşma)..
“yorum yapmak için daha erken, saçı gür birinin bile güneş altında saç dipleri gözükür, bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz, son durum nedir? hocam sen ne düşünüyorsun?” gibi mesajları forumda ardı ardına gördüyseniz bilin ki o ekim olmamıştır ve dediğim gibi insanlar da bunu açıkça size söylemekten kaçınıyorlardır (forumda klasikleşti). Bu kadar fazla bir açıklık, kısıtlı donör gibi durumlarda saç ekimine girmek gerçekten macera. Sakaldan, bacaktan, göğüsten vs kıl alıp saça ekmek bence oldukça egzantirik bir fantazi doktorlar için. Sizin kusurunuz var demiyorum bilmemeniz normal ama benim ekimimi geri çeviren bir doktorun böyle bir ekimin altına girmesi enteresan.
Jackie yorum yaparken bana kalırsa sadece kendi adına yorum yap. Bu yazdıkların sana ait düşünceler.
Ben bu Ekim’i ekilen-çıkan şeklinde değerlendirdiğimde BAŞARILI bir Ekim olarak değerlendiriyorum.
Son durum İçin Ekim yaptırıp keklikten kurtuldu mu? Arkadas diye sorsalar tabi ki hala kellikten muzdarip.
Ekim yapan kişi zaten 3500 greft ile ben ekerim saçlarına tarak girmez şeklimde bir vaadde bulunmamıştır .
Bu kafaya nasıl Eker anlamadım demişsiniz... Ekimciye parasını verirseniz, enseden alıp kaşa, göğüsten alıp enseye hatta yeterince ödeme yaparsanız kasıktan bile alıp Eker. Burada önemli olan Ekim’den önce hocanın hastayı nasıl yönlendirdiği.
Bu arkadasa Emin’im hoca “3500 greft ekeriz, çok beklentin olmasın , önden bakıldığında hafifi saclı olursun, en azından gölge yapsın “ diyerek bu Ekim’i yapmıştır.
Ekim başarısını değerlendirirken çokça yapılan bir yanlıştan bahsetmek istiyorum.
Ekim başarısı 3 kritere göre değerlendirilmelidir.
-ekilen-çıkan greft oranı
-doğallık ve planlama
-Ekim sonrası donörünün durumu
Her Ekim yaptıran kişi sırma saçlı olacak diye bir durum yok. 2000 lik açıklığa 5000 ektirip sonuç alan kişinin Ekim’i başarısız , bu arkadasım Ekim’inde olduğu gibi 8000 lik acıklık İçin 3500 greft ile gölge yapsın yeter şeklinde ektirmiş nitekim hala kellikten muzdarip biri olsana en azından SİLME KEL olmayan birinin Ekim’i başarılı diye kabul edilebilir.
Senin Ekimin mesela başarısız bir Ekim. Senin ekimin başarısız ise bu sonuca başarısız demek çok Doğru olmaz. Arada ciddi fark var.
Bu arada sen daha önce z.kul İçin “gittim baktım , zaten hastalar bizi seviyor, estetik işinde iyiyiz, saç Ekim’i soranda oluyor,yerimizde uygun alalım 3-5 saç Ekim’i aletide gelen boş dönmesin “ havası hissettim bu yüzden güvenip ektirmedim diye bir mesaj yazdın diye hatırlıyorum. Şimdi de seni kabul etmediğinden bahsetmişsin? Hangisi asıl olan?