Dr.Ferhadyildiz bey merhaba sizi forumda görmek mutlu etti hocam daha önce fark etmemistim aklima takilan soruları arkadaşlar sormuş yorumlarınızı takip edip bilgi ediniyorum bendede nekroz oluşmuştu bu arada bir sorum olacak belki daha once cevaplamıs olabilirsiniz ama goremedim hocam ben ikinci ekim düsünüyorum ilerde proscar kullanmak istiyorum belki faydası olur diye sizin hastalariniz oldumu kullanan ile kullanmayan arasindaki farkı gözlemlediniz mi.birde bazi doktorlar ilac bölundügü zaman etkisi kayip olur diyolar yüzeyindeki film parcalandigindan dolayı.Bağirsakta ve midede çözünen ilaclarin olduğu söyleniyor bu yüzden cözünüm yerleri farkli olunca ilac etkisini kayip ediyormuş bu ne kadar doğrudur hocam cevaplarsanız sevinirim.
Merhabalar,
Finasterid etken maddeli ilacın 1 mg ve 5 mg olmak üzere iki adet formu şu an piyasada mevcut. 1 mg olanı hastalar genelde aylık tedavi maliyeti yüksek olduğu için tercih etmiyorlar bunun yerine 5 mg olan formu 4 e bölüp kullanıyorlar. Bu 5 mg formunun kullanımındaki zorluk hafif üçgen şeklinde bir tablet olduğu için tam olarak 4 e bölmek zor oluyor. İlaç kapsül formunda olsa idi, kapsülün açılıp içinin toz halinde kullanılması doğru olmazdı, ama bu formda kullanmak etkisini o kadar düşürmeyecektir diye düşünüyorum. Ama tabiki 1 mg formunu kullanmak doz ayarı için daha sağlıklı.
Finasterid grubu ilaçların etkisine gelirsek, benim gözlemlediğim kadarı ile fark görülüyor fakat unutmamak gerekir ki, bu bir hormon ürün blokeridir ve herkeste aynı etkiyi göstermesini bir kenara bırakalım, doktor muayenesi harici, hasta hikayesi, yaşı vs. bilinmeden tavsiye edilmesi doğru olmaz.
Saygılarımla...