Gönderen Konu: Saç tedavisine başlıyorum yardımlarınızı esirgemeyin.  (Okunma sayısı 4409 defa)

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese Merhabalar, lafı uzatmadan direk konuya gireceğim.
Yaşım 21 saçımın yapısı ince tellidir. Lisenin başlarından beri saçımda hep bi zayıflık seyreklik mevcuttu fakat hiç önemsemiyordum hicte doktora gitmedim. Şuandada 11 aylık askerim bere takmaktan falanda baya cansizlasti saçlarım 20 gün sonra sivile döneceğim ilaç tedavisi ve yağlarla bakıma başlayıp Var olan saçlarımı güclendirmek korumak istiyorum şuanda aklımda;

Proscar 1/4 ve Biotine başlamak var. Şampuan olarakta sawpoo şampuan kullanacağım ek olarakta bakim olarak haftada 2 gün; 2 adet bepanthen ampul , 2 adet evigen ampul, 50gr hakiki zeytin yağı, 3 çay kaşığı badem yağı bunları karıştırıp saç derime ve uçlarına masaj yaparak yedireceğim bir süre beklettikten sonra(suresini Tam belirleyemedim onuda sizin tecrubelerinize bırakıyorum) şampuan ile durulayacagim. Bu şekilde bunları uygulayıp saçları mı korumak bi nebzede olsun canlilastirmak ve saç tellerimi kalinlastirmak. Saç ekimi İçin bir uzmana fotoğraf attığımda bence gerek yok saçların bir çok kişiye göre iyi durumda Yasin genç ilerde açılırsa o zaman birşeyler yaparız dedi. Tepem için Minoxil spreyi sorduğumda ise " Minoksil sprey asla tavsiye etmiyorum  kötü bir ürün olduğu için değil devamlılık getiremeyip birden kesin bırakacağın için işte o zaman  saçları bir anda kaybedersin  bilgin olsun." şeklinde konuştu. Bunlar dışında bana tavsiyede bulunabilecek varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu konudan hem ben hemde benimle yaşıt bir çok arkadaşında faydalanabilecegine umut ediyorum. Fotoğraflarımıda paylaşıyorum.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç tedavisine başlıyorum yardımlarınızı esirgemeyin.
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2018, 12:47:33 »
Dediğin gibi minoxidil süreklilik ister hayatın boyunca kullanaksın,kullanırsan 3 ayda bir en bir ay ara ver,böylece etkisini yitirmez. Ancak minoxidil bu saçları kurtarır

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2018, 13:43:47 »
Dediğin gibi minoxidil süreklilik ister hayatın boyunca kullanaksın,kullanırsan 3 ayda bir en bir ay ara ver,böylece etkisini yitirmez. Ancak minoxidil bu saçları kurtarır

Yani kullanmalimiyim? Ve nereyi kurtarır on tarafımı tepeyi mi?

cbu12345

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2018, 09:07:26 »
bence ektir o ön çizgi düzelsin
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2018, 09:28:57 Gönderen: cbu12345 »

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2018, 14:08:46 »
Yaşınız çok genç bence problem edilebilecek bir saç sorununuzda yok. Finasterid'i kendi kafanıza göre kullanmayın bir dermatoloğa gidin o size ne yapmasınız gerektiğini söylesin. Minoxidil içeren hiçbir sprey kullanmayın zaten minoxidil ön hattaki saçlara pek faydası olmuyor, bırakınca varolan saçlar için problem teşkil edebilir. Ben de finasterid kullanıyorum ancak bunu doktor kontrolünde yapıyorum sizin yaşınız çok genç kafanıza göre bu tip ilaçlar kullanmayın doktor desteği alarak karar verin. Faydası da oluyor mu bana inanılmaz faydası oldu.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kelkaldım

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2018, 19:14:11 »
Finasterid için çok gençsin bana kalırsa kullanma onun yerine sadece ön kısma 1500 yada 2000 greftlik saç ekimi yaptır gençliğini kurtarır.

cbu12345

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2018, 19:26:10 »
Finasterid için çok gençsin bana kalırsa kullanma onun yerine sadece ön kısma 1500 yada 2000 greftlik saç ekimi yaptır gençliğini kurtarır.

Aynen katılıyorum zaten bu dökülmen rahatsız etmicek derecede idare et kavramlarını anlamıyorum yetki mercii kim neye göre kime göre rahatsız etmıyor belli ki adam kafaya takmış gelmiş sana muayneye  cocugun en verimli dönemi ayna karşısında gececek ilerde ne olur onu ilerde düşünür ektir sen kardesım hiç uğraşma ama şakakları kapatsınlar senı rahatsız eden orasıdır tahminim

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2018, 23:43:41 »
Yaşınız çok genç bence problem edilebilecek bir saç sorununuzda yok. Finasterid'i kendi kafanıza göre kullanmayın bir dermatoloğa gidin o size ne yapmasınız gerektiğini söylesin. Minoxidil içeren hiçbir sprey kullanmayın zaten minoxidil ön hattaki saçlara pek faydası olmuyor, bırakınca varolan saçlar için problem teşkil edebilir. Ben de finasterid kullanıyorum ancak bunu doktor kontrolünde yapıyorum sizin yaşınız çok genç kafanıza göre bu tip ilaçlar kullanmayın doktor desteği alarak karar verin. Faydası da oluyor mu bana inanılmaz faydası oldu.

Cevabın için çok teşekkürler, peki proscarin Ne gibi faydası oldu saçlarına?  Ve Ne kadar süredir kullanıyorsun? Yanında ek olarak kullandığın yada uyguladigin başka şeylerde var mı?
Askerden önceki saçımın uzun Halide Bu şekildeydi.

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 15 Ağustos 2018, 23:46:50 »

Eğer seyretmeye devam ederse dediğiniz gibi hiç düşünmeden yaptıracağım. İstanbul içi Dhi kalem tekniği kullanan 5 - 6 bin tl Max verebileceğim bir klinik bulmam lazım.

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 15 Ağustos 2018, 23:48:22 »
Aynen katılıyorum zaten bu dökülmen rahatsız etmicek derecede idare et kavramlarını anlamıyorum yetki mercii kim neye göre kime göre rahatsız etmıyor belli ki adam kafaya takmış gelmiş sana muayneye  cocugun en verimli dönemi ayna karşısında gececek ilerde ne olur onu ilerde düşünür ektir sen kardesım hiç uğraşma ama şakakları kapatsınlar senı rahatsız eden orasıdır tahminim
Aynen öyle hocam Saç çizgisini biraz one alıp şakaklarida kapatmak ve tepe bölgesinide kapatmak

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 16 Ağustos 2018, 00:53:18 »

İnsanlar burada görüşlerini bildiriyorlar bu konuyu da arkadaş o nedenle açmış. Bakın konu başlığında ne diyor "saç tedavisine başlıyorum" diyor saç ekimi yaptırmak istiyorum diye bir başlık olsa ona göre insanlar da ona göre yorum yaparlar. Siz burada saç ektir kıstası ekleyebiliyorsanız bir zahmet bırakında bizde gerekli olmayacağı görüşümüzü belirtelim. Forumların varoluş amacı konuları tartışmaktır zaten. Arkadaş kafaya saç ekimi takmış olabilir yaşı çok genç olduğu için ileride daha üzücü bir durumla karşılaşmaması için böyle mesajlar atıyoruz. Herkes gidip koşa koşa saç ektirerek bu problemden kurtulsa böyle bir forum zaten varolmazdı.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 17 Ağustos 2018, 11:24:00 »
İnsanlar burada görüşlerini bildiriyorlar bu konuyu da arkadaş o nedenle açmış. Bakın konu başlığında ne diyor "saç tedavisine başlıyorum" diyor saç ekimi yaptırmak istiyorum diye bir başlık olsa ona göre insanlar da ona göre yorum yaparlar. Siz burada saç ektir kıstası ekleyebiliyorsanız bir zahmet bırakında bizde gerekli olmayacağı görüşümüzü belirtelim. Forumların varoluş amacı konuları tartışmaktır zaten. Arkadaş kafaya saç ekimi takmış olabilir yaşı çok genç olduğu için ileride daha üzücü bir durumla karşılaşmaması için böyle mesajlar atıyoruz. Herkes gidip koşa koşa saç ektirerek bu problemden kurtulsa böyle bir forum zaten varolmazdı.

Onizuka hocam sanırım arkadaş Saç Ekim merkezlerinin tavırlarına tepki göstermiş bir bakımada haklı fakat sizinde dediğiniz gibi saç tedavi için konu açmıştım.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 17 Ağustos 2018, 15:35:10 »
Onizuka hocam sanırım arkadaş Saç Ekim merkezlerinin tavırlarına tepki göstermiş bir bakımada haklı fakat sizinde dediğiniz gibi saç tedavi için konu açmıştım.

Kardeşim bana kalırsa bir dermatoloğa görün saç dökülme nedenini önce bir araştır. Önce medikal tedaviler uygula bu şekilde düzeltmeye çalış. Benim ön şakaklarım 16 yaşında açıldı ve ben olası bir dökülmeyi göz önüne alarak 31 yaşındayım bir ekim yaptırmadım. Eğer saçlarımın bu kadar uzun kalacağını öngörebilseydim saç ekimini bende geçmişte yaptırırdım. Şuan saç ekimi geçmişe nazaran daha iyi sonuçlar veriyor ama dediğim gibi mevcut saçlarımızın ileride nasıl olacağını kesin olarak kestiremiyoruz. Saçları erken dökülmeye başlamış birisi olarak yaşadığın psikoloji en iyi anlayanlardan birisi olarak bu mesajları gönderiyorum. İlla ekim yaptıracağım diyorsan sayıyı mutlaka düşük tut ki ileride olası açılmalar yaşarsan bu senin için problem olmasın.

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 24 Ağustos 2018, 11:26:11 »
Haklısınız ileride ne olacagi belirsiz o yüzden beklemek lazım ama benim söylede bir sıkıntım var saç ekiminden çok sakal ektirmeyi düşünüyorum. Top sakalım gayet güzel çıkıyor yanaklarim boş yanaklara Ekim yaptırıp güzel üçgen sakal bırakmak sacida 3e vurmak güzel olur diye düşünüyorum :)

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 24 Ağustos 2018, 15:29:53 »
Haklısınız ileride ne olacagi belirsiz o yüzden beklemek lazım ama benim söylede bir sıkıntım var saç ekiminden çok sakal ektirmeyi düşünüyorum. Top sakalım gayet güzel çıkıyor yanaklarim boş yanaklara Ekim yaptırıp güzel üçgen sakal bırakmak sacida 3e vurmak güzel olur diye düşünüyorum :)

Sakala minoxidil uygulayanlar var ama mevcut saçlara zarar verebileceği söyleniyor. Saç ve sakal ektirdikten sonra donör bölgesinde açıklıklar oluşayacağından 3 numara saç sırıtabilir. Bende minoxidil alacaktım kullanmak için forumda zararlı olduğunu öğrenince sakallarıma uygulamıştım hacimlenmişti sakallarım ama sonra sıkıldım kullanmaktan bırakmıştım.

Facebook Twitter Instagram