Kardeşim bunun vitamin D hiç ilgisi yok öyle olsaydı bütün dünyada ekimciler kan testi aldıkların zaman vitamin D de ölçerlerdi! Şuan millet kanını teste verirse yüzde en az 65 70 nin vitamin D az zaten o zaman hepsi kel kalırdı! Doğru vitamin D az olması zararlı ama saç ekimine ilgisi yok
„Lichen Planus“ isimli bir cilt hastalik var. Bu bir otoimmun hastaliktir, kisaca: sac kökler yeterince Vitaminlerle beslenemiyor, bunun sonucu da minyatürlestirme ve sac dökülmesi.
53 kisilik arastirmaya göre Lichen Planus olanlarin hepsinde Vitamin D eksiklik cikmis.
Sence tasadüf mü?
Asmed senelerdir her gün ayni isi yapiyor. Sac ekimi gayet iyi gözikiyordu. Adamda Hastalik olmaza kökler neden cikmasin ki ?
https://www.oooojournal.net/article/S2212-4403(14)00236-3/abstractAlman forumda bir Hasta iki tane dünyaca ünlü klinik de sac ektirdi ve iki kere kötü sonuc aldi. Sonra Lichen Planus hastalik oldugunu ögrendi, bunun yüzde yüz ispati yoktur, ama bence Vitamin D eksikliginden kaynaklaniyor.
Benim de Dr. Keser de iki tane Sac ekimim tutmadi ve sonrasi Vitamin D eksikliklik ortaya cikti. Tedavi oldum ve gecen ay HLC de Ekim yaptirdim. Bekliyelim bir ne sonuc ortaya cikacak, eger yine kötü sonuc ortaya cikarsa, demeki alakasi yoktur.
Aksi taktirde....
)