Durum bayağı bir sıkıntılı arkadaşlar, 7. Ay bitmek üzere. Herhangi bir atak yok, ufak tefek çıkışlar var. Yani bu noktadan sonra umutları korumak da ciddi manada zor. 8. Aya girerken ekilen saçın sadece 3 te 1 i çıkmışken geri kalanının 8 ay sonra birden çıkacağına inanmak ciddi manada iyimserlik gerektiriyor. İstatistiksel açıdan da kaçta birlik bir gruba girerim bilmiyorum bu durum pozitife dönebilirse.
Finasteride kullanmaya devam ediyorum, sigara kullanmıyorum, ilk günden beri tavsiye edilen şampuanla yıkayıp tembihlenen her şeyi de birebir yerine getirdim. Herhangi bir enfeksiyon ya da anormal bir reaksiyon da söz konusu değil.
Lakin 7. Ayın sonu itibariyle sonuç bu
Bu ekim olmamis bu saaatten sonrada olmasini beklemek sureci sizin acinizdan zorlastirir. "umuda bel baglamamak" bundan sonraki adimlar icin plan yapmak kafa yormak daha iyi bir cozum sizin icin.
Koray hoca ekti, Donorun iyiydi, aciklik avantajli idi, enfeksiyoon yok... diye kafaya takmayin lutfen. Maalesef bahsi gecen parametreler tabiki onemli ama burada sayamayacagimiz kadar cok faktor var ki, zaten bu sebeple sac ekim isinde %100 basari sozkonusu degil henuz.
Asmedde ektirdim sonuca bu mudur? seklinde asla dusunmeyin.Turkiyenin en iyi en prestijli ekim merkezini secmek bu isin kaskosu aslinda .. tamda bu yasadiklariniz ile karsilasmaniz durumunda sagliyacagi avantaj cok daha onemli bence.
Merkeziniz donorunuzu zaten yipratmadan alim planlama yapti, yaptiklari isin herzaman arkadasinda duran prstijli bir merkez, 7-8 ay lik sancili bir surec yasadiniz evet ama en azindan telefi etmeye hazir bir merkez var arkanizda revizyon ekiminiz ile eminim cok daha mutlu kapatirsiniz sureci.2.ekim psikolojik olarak ilki kadar yorucu olmuyor fikrimce. 3-4 aylik bir surec belki kaybiniz.
BIrde bu ekimi X merkezde yaptirdiginizi dusunun? ense hasat, muhattap yok, birde ustune "gayet guzel sonuc sikinti yok" diyip , " gel ozaman sana maliyetine bir ekim daha yapalim fazla para almayiz " dediklerini dusunun.. Trajikomik ama maalesef sik yasanilan durumlar bu yazdiklarim.
Sonuc olumlu degil ama problem yok. Asmed arkanizda ikiletmeden telefi edecektir bu ekimi