Merhabalar arkadaşlar. Ben 2018 yılının temmuz ayında saç ekimi yaptırmıştım ve forumda paylaşmıştım. Aradan 6 yıl 4 ay civarı bir süre geçti ve 19 kasımda ikinci saç ekimimi ilk ekimi yaptırmıştım olduğum şahin çelik hocama yaptırdım. İkinci ekimimde saçtan yaklaşık 3000 sakaldan ise 1000 olmak üzere toplamda 4000 greftlik bir Ekim yapıldı. İlk ekim sonrasında saçlarımda ki gürlüğü aradan geçen bu 6,5 yıllık süreçte maalesef çok koruyamadım. Bunun sebepleri ise 1) ilk ekimi yaptırmıştım olduğum zamanda yaşımın henüz 24 olması ve dolayısıyla genetik dökülmemin henüz şekillenmemiş olması 2) işe giderken sürekli saçlarımda sprey kullanmam ve haftasonları hariç neredeyse hergün saçlarımı yıkamam 3) son 1 yıldır topik kullanıyor olmam 4) stresli bir yapımım olması . Tüm saydığım bu nedenlerle ilk Ekim sonrası gürlüğü mü koruyamadım ve mevcut saçlarımın da incelmesine sebep oldum. Ve sonuç olarak ikinci ekime karar verdim. Zaten ilk ekim bittiğinde şahin hoca da sana bir beş yıla kadar ikinci sıklaştırma ekimini yaparız demişti bunu öngörmüştü. İşlem 19.11.2024 günü sabah 10 gibi başladı ve akşam 19.00 da sona erdi. Şahin hoca greft alma işleminin yaklaşık yüzde 60-70 ni ve kanal açma işlemlerinin tamamını kendisi yaptı. Kanallara greftleri yerleştirme işlemini ise üç kişilik asistan ekibi yaptı. 21.11.2024 günü ilk yıkamamı yaptım. İlk günlerde ağrı kesici ve antibiyotik kullandım. İkinci günden itibaren asprinde kullanmaktayım. Dün itibari ile vitamin takviyesine de başladım. Süreç şu an normal ilerliyor. Hem sizlere yol gösterici olması açısından ikinci ekim sonrasında ki bu paylaşımı mı güncellemek istedim hem de tecrübeli arkadaşlardan aklıma takılan birkaç husus ile ilgili olarak fikir almak istedim. Aklıma takılan sorular şunlar: dün akşam itibariyle başımın orta kısmında madeni paradan biraz daha geniş bir alanda hafif morluk gördüm. Sonrasın da hem ilk ekim zamanında ki az buçuk bilgi birikimim hem de bu forumda ki konu başladıklarından yola çıkarak Nekroz olur mu olmaz mı diye pimpiriklendim. Fotoğrafları ekim merkezine gönderdim bir sorun olmadığını beyan ettiler. Sizlere danışmak istediğim hususlar bu durum ile ilgili. Soru sormadan önce ekim alanım ile ilgili olarak gözlemlerimi de paylaşmak istiyorum ki sorularıma ve sizin cevaplarınıza destek verebilsin. Ekim alanımda az önce de beyan etmiş olduğum gibi madeni paradan biraz daha geniş bir alanda hafiften morluk var. Ekim bölgelerimde karıncalanma harici ağrı sızı acı yok. Mor bölge üstünde ıslaklık yok. Fakat mor bölge haricinde sağ şakağa yakın alanda yoğun olmak üzere kafamın genelinde ışık altında sanki terlemişim de başım ıslanmış ve parlıyor görüntüsü var. Bu ıslaklıklar çok yoğun değil minimal düzeyde hatta fotoğrafta hiç belli olmuyor doğru ışık açısını yakaladığım da kendim canlı olarak fark edebiliyorum. O ıslaklığa peçete ucunu değdirdiğim zaman minimal düzeyde ıslanma oluyor ama çok az düzeyde. Öyle çok aşırı bir ıslanma olmadı.İlk sorum şu ; mevcut en güncel fotoğraflarda Nekrozu düşündürecek bir görüntü var mı? İkinci sorum; ekim sonrası komplikasyonlarından olan Nekroz ne kadarlık zaman diliminde kendini tam anlamıyla belli eder? Üçüncü sorum; nekroz dışında başka nedenlerden dolayı da morarmalar olabilir mi? Dördüncü sorum; başımda ki bu az düzeyde ki ıslaklık görüntüsü illa nekroz veya iltihap sonucunda mı oluşur başka nedeni olabilir mi? Yani her gördüğümüz ıslaklık az düzeyde de olsa bizi korkutmalı mı? Şimdiden görüşleriniz cevaplarınız için çok teşekkür ederim.