Saç Ekimi Sonuçları
Arkadaşlar merhaba,Bugün 16. gün. İki tane sorum olacak. 1- Sizce şok dökülme başlamış mı? Ben anlayamadım.2- Bu çıkan sivilcelerin sebebi benim yeme alışkanlığım veya sıcak mı yoksa saç ekiminde kullanılan ürünlermi?Teşekkürler
Saç ekimi sonrası sivilcelenme ekim yapılan bölgede de oluşabilmektedir. Ekim yapılan bölgede görülen saç ekim sonrası sivilcelenme genellikle 2 haftadan sonra başlayan şok dökülme sonrası görülmektedir. Şok dökülme sonrası saç kökleri yeni ve sağlıklı saç telleri çıkartmak üzere büyümeye başlar. Bu sırada deri altında kalan teller, büyürken deri altında ufak kabarıklıklar ve uçlarda iltihaplanmalara oluşturabilmektedir.Bu sivilcelenmelere belirli bir süre sonra kendiliğinden geçebildiği gibi, rahatsız edici derecede fazlaysa ekstra bir tedavi ile iyileşebilmektedir.Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Ne Zaman Geçer?Saç ekimi sonrası sivilcelerin iyileşme süreci yaklaşık 2 haftadır. Saç ekimi sonrası sivilcelenme dönor bölgede ilk haftalarda yaşanırken, ekim yapılan alanda ise şok dökülme sonrası 3 ay kadar sürebilmektedir. Bu süreç boyunca sivilcelerden bazıları iyileşirken farklı bölgelerde yeni sivilcelenmelere görülebilmektedir. Sivilcelenmenin derecesi ve sıklığı kişinin bünyesine göre değişmektedir.
Selam , Öncelikle Şok Dökülmen Başlamış Sivilce için birçok sebep olabilir ,ama genel kanı ;Hintell Alıntısı (https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=4092.0)
Bu alerjik bir durum gibi duruyor saç ekiminden çok stresten yada sıcaktan olabilicek durumlar ayrıca çok rahatsız sekılde devam ederse cilt doktoruna görünmeniZde fayda var