Gönderen Konu: 9. Ay finasterid  (Okunma sayısı 20773 defa)

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
9. Ay finasterid
« : 28 Temmuz 2018, 06:48:29 »
Verteks ve tepe bölgesi genel  seyrelme,dökülme için 1/4 finas ve günde bir natures 1000mcg biyotin alıyorum. Bi yan etki gormedim.Yeni Saç kökleri  çıkar gibi de görünüyor ama eğribugru ve kırık, minyatür. Tecrubeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim uzun süre daha finasterid kullansam bu görünen minyatür kırık gibi olanlar sağlıklı saça dönüşür mü?

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 9. Ay finasterid
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2018, 07:02:18 »
Bu arada 9 ay öncesine göre saçların genelinde zayıflama oldu ama saç kökü sayısı artış gösterdi bu da böyle bir tuhaflık. Finasterid iyi mi kötü mü hala anlamadım.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2018, 08:36:15 »
Finas kullanmadan önceki foto varmı gene bu sekikdemiydi saclar.

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2018, 09:13:36 »
Saç ekimi öncesi sonrası konusunda 15. Sayfada Açtığım konuda birkaç foto var. orda saçım burdaki fotodan biraz  uzun ve 1 ay olmuştu finas kullanalı.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2018, 14:11:43 »
Gördüm cok sayida minyatür sac var kafan da finas da9 ay olmuş bayağı da uzun süre olmuş kullanalı ama fark yok aynı geldi bana finasın faydası olmamış bende hiç forumlarda şahit olmadım finasın etkisine sadece ilacların reklam sitelerinde öncesi sonra farklar var onlarada inanmiyorum ayni kişiker bir bakiyon finas rekkaminda bir bakiyom rogain veya toppik gibi benzer urunlerinde cikiyor kime güvenecğiz bende anlamadim.orada etkili olacak minoxil tarzı ilaclar kullandim biliyorum onada hiç bulasma 6.7 ay 4 tane kıl cıkartiyor onlar da kafanda 1 .2 ay zor duruyor emek ve paralarin bosa gidiyor.bende cok kararsizim bu ara finasa başlamayada sanırım vaz gececegim

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2018, 19:47:36 »
Haklisin Minoxil kullanmayacagim finasteridi bi yan etki görmediğim için 6 ay daha kullanicam vertekse etkili yazıyorlar hep ama minyatür saçların normal saça dönüşecegini ben de düşünmüyorum. Ektirmekten başka yol yok gibi. 

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2018, 08:51:49 »
Arkadaşlar bugün 12 ay oldu.

Sizlere finasteridin saçıma olan etkilerinden bahsetmek bilgilendirmek isterim. süreci anlatayım.

Ben ergenlikten beri seboreik dermatidle yaşayan biriyim bunu diger insanların normal kepeklenmesinden biraz fazlası diye düşünerek 30 yaşımdan sonra şansa adını öğrendim. hayatım boyunca hiç tedavi etmek için birşey yapmamam da cabası. Bir senedir kanazol şampuan kullanarak en azından birşey yapmak için harekete geçtim. Neyse bu başka konu.

Finasterid e hergün aksatmadan devam ettim. En başta dökülen saçlar durdu üç hafta kadar sonra sarı ve zayıf tüyleri şiddetli döktü o ara bırakmayı düşündüm ama zaten vertex bölgesinde kellige bir adım kalmış deyip ne olursa olsun devam ettim. Devam etmemin bir başka sebebi de Yanlar ve arkadaki saçlarımın güçsüz, incelemiş ve eskisi gibi uzamamalariydi. Bu süreçte saçlar daha tüyleşti zayifladi dokuldu verteks acildi sonra çok sayıda minyatür tüy farkettim ama güçlü değillerdi. 9. Aydan sonra saç uzatmaya ve ne olduğunu iyice görmeyi istedim. Geçen üç ay içinde Saç uzama süremin kisaldigini farkettim. Finasteridin yan ve arka saçları güçlendirdigini gördüm verteks buna uyum sağlayamaz halde ama ordaki minyatür tüyler her dökülüp tekrar çıkmasında çok çok yavaş ve az olsa da bir önceki halinden daha güçlü olduğunu farkettim. Beni en çok şaşırtan vertekste gençken ki saç şeklimi minyatür de olsa görmek oldu eski bir tanıdığı yıllar sonra görmek gibi:)

Yan etki olayına gelince 12 ay sonucunda unutkanlık harici yan etki görmedim. Meme büyümesi bende olmadı cinsellikte bir sıkıntı şu an'a kadar yaşamadım.

proscar 1/4 ve biotin 1000 mgc harici başka  bir hap kullanmadim. sonuç fotograftaki gibi. Sanırım gençkenki gibi bir verteks asla olmayacak ama kalanı sağlıklı tutmak adına finasteridin bir etkisi olduğu bence kesin.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2018, 00:10:51 »
İlk foto ile ikinci foto finastan önce sonra mı yoksa ikisi de sonra mı hocam

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2018, 08:54:00 »
Yok İkisi aynı günün

Dankel

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2018, 16:18:40 »
Hocam resimlerden çok anlaşılmıyor ama en iyi sen bilirsin. Ortalama % kaç'lık bir artış olmuştur?

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2018, 19:48:06 »
 Şöyle söyliyim dankel verteksteki tüyleri iki parmağımla tutamiyordum şimdi tutabiliyom ve eskisi kadar saç derim görünmüyor biraz karardı. kendim için 1 senede yüzde 20-30 oranında başarı sagladi diyebilirim.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 10 Kasım 2018, 00:21:52 »
Flaşlı değilde normal tepeden çekip atarmısın birde finas kullanmadan önce foto varsa  bu sekilde pek anlaşılmıyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 10 Kasım 2018, 12:39:52 »
Ekşm yaptırıcakmsın güzel toparlamış finas
Global Moderator

ortega

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 10 Kasım 2018, 17:37:24 »
Bence bir urologa gidip gerekli testleri yaptırın çıkan sonuçlarıda burada paylaşırsanız super olur en azından tam olarak etkisinin olup olmadığını görürüz

Werther

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Kasım 2018, 01:10:30 »
Ilk olan Avize altında flaşsız digeri flaşlı

Bilmiyorum kontrast evet farkı var. yan ve arka saçlarla bütünlüğü yok ama  tepede Tüysü görüntünün yerini seyrek te olsa saçlaşma aldı ve spiral dönüş yapmaya çalışır gibiler. O yüzden hintell ektirmek düşüncem hala var ama biraz erteleyip gidişatı izleyeceğim. 

Diger arkadaşın ürolog tavsiyesi için de teşekkür. çocuk sahibi olmak gibi bir düşüncem planım olmadığından spermin kalitesi azalmış yükselmiş bana sorun değil. Kullanan yaşı Gençler tabii ki buna baktirsin kontrol ettirsin.

Facebook Twitter Instagram