Üstad bir şey daha soracağım benim sacimda sivilceler mevcut ve bu saç dökülmeye başladığından beri var gitmediğini doktor kalmadı hala da var bu sivilceler antibiyotik alıyorum geçiyor bırakıyorum tekrar başlıyor yara halinde koptugunda saç ile birlikte geliyor bu nasıl bir durum bu konu hakkında bir oneriniz olabilir mi bana ?
Kafa derisinde sivilce ve isilik çok sık rastlanan bir durum değildir ve daha çok kıl kökünde oluşan iltihaplanma olarak karşımıza çıkar. Normal durumlarda kafada çıkan bu sivilceler ciddi sorunlara neden olmadan kendiliğinden geçer ve iyileşir. Ancak bazı durumlarda bu iltihaplanma saç diplerine kadar inerek saç köklerine zarar verir ve saç dökülmesine sebep olabilir. Şayet sizde de durum bundan ibaretse ve başınızda yoğun şekilde sivilce varsa genelde antibiyotik tedavisine başlatır doktorlar
Kafa derisinde Sivilce ve Yara olmasının en büyük sebeplerinden biri kullanılan kozmetik ürünlerinin gün sonunda yıkanmamasıdır. Jöle, Wax-Dax, Saç spreyleri vb kozmetik ürünler kullanıldığında kafa derisinin nefes almasını zorlaştırır. Bundan dolayı da kafa derisinde sivilceler çıkmaya başlar, bu sivilceleri kaşıdığınızda da yaralara neden olursunuz. Bu yüzden Eğer bu şekilde kozmetik ürün kullanıyorsanız mutlaka Gün sonunda saçınızı yıkayın.
Ketoral ve Konazol Şampuan
Bu tür rahatsızlıklarda Çok iyi sonuç veren iki şampuan adını yazdım sizin için. Bu şampuanları Normal Şampuanınız gibi kullanın haftada 2 yada 3 kere kafanızda 6/7 dakika bekleterek çok iyi bir sekılde durulayın . Çok hızlı bir şekilde Kafada Çıkan yaraları ve sivilceleri geçirecektir. Ancak bu şampuanların şöyle bir dezavantajı bulunmaktadır. Kullandığınızda Saçlarınızı çok sert yapar. Ancak bir iki yıkamanın ardından tekrar yumuşuyor saçlarınız. Bu yüzden korkmanızı gerektiren bir durum ortada yok. Önemli olan Kafada çıkan Yaraları ve Sivilcelerin geçmesini Sağlamak.