Selam arkadaşlar. Ekim sürecini araştırırken bu forumdan çok faydalandım, amacım da sadece bu foruma katkı sağlamak olduğunu baştan belirtmek isterim. Fikirlerimde ısrarcı değilim, mantıklı her düşünceye açığım.
Süren yazışmaların önemli kısımlarına yanıt yazıyorum:
Blackandwhite , eğer yüzde 35 in kaynağını verirsen de mutlu olurum, gerçekten merak ettim araştırmayi laf olsun diye soylemiyorum.
Bu bilginin kaynağı Dr. Emre Karadeniz'dir. Birebir görüşmemde konuştuk. Şimdiye kadar gerçekleştirdiği bin küsür kadar ekimin %80 kadarı FUE, %20'si FUT. İki yöntemin de (kendi hastaları üzerinde) verimliliğini ve sonuçlarını karşılaştıracak kadar veri ve deneyim elde ettiğini düşünüyorum. Bu oranları doğrulamak için çeşitli kongrelerde sunulmuş bilimsel makaleleri indirip okudum. Doğrudan bir sayısal bir oran verilmese de, greft kalitesi ve kapatıcılık konusunda FUT'un daha üstün olduğu, geniş açıklığı olan hastalar için çok daha uygun bir yöntem olduğu çoğu yerde doğrulanıyor. Hastaların çok sayıda seanslara girdikleri, ve buna rağmen halen binlerce greft çıkarabildiklerini görüyorum.
Ben de kendi ekim operasyonumu netleştirmeye çalışıyorum ve kesinlikle FUE tercih edeceğim. Bunun nedeni, psikolojik olarak şerit cerrahisini kabul edememem (kafamda kocaman çizgisel bir yara izini istemiyorum). Ancak kapatılacak alanım çok geniş olsaydı farklı düşünebilirdim yada tamamen vazgeçebilirdim.
Eğer fut açık alanda daha iyi olsaydı emin ol fut tekniği kullanılırdı , çünkü bu doktorların da işine gelir
countdown34 kardeşim, dediğinde haklı olabilirsin ama benim de şu soru aklıma geliyor. Şerit cerrahisi işlemi operatör olmayı gerektiriyor ve bu işi hemşire/teknisyenlere devredemiyorlar. Doktorlar işi ekiplere yaptırıp, gün içerisinde daha çok hasta alıp daha çok para kazanabildikleri için sistem bu şekilde işliyor olabilir mi?..
Ama gidip de sahtekar ve de greft başı 2 euro 3 euro diyen sarlatanlar genelde cok tercih edilesi oluyor.
Kısmen katılıyorum. Greft başına istedikleri fiyatlar için değil, tek seans için öngördükleri uçuk greft sayıları yüzünden. Çok dar alanlar için 4500 greft gibi sayılar söylüyorlar. Bu kişinin donör rezervinin büyük çoğunluğunu tüketmek demek. Bu kişi 5-10 sene sonra tekrar ekime ihtiyacı olduğu zaman greftleri nereden bulacak?
simdiye merak ediyorum eger bu safe zone disina cikmadan nereden sac bulacaksinda
Bir seansta kalıcı bölgede (permanent zone) çalışmak koşulu ile çıkarılacak greft sayısı 2000'den biraz fazladır (değişkenlik gösterebilmekte). (Kaynak:
http://www.ishrs.org/article/comparison-between-strip-harvesting-and-follicular-unit-extraction-fair-and-balanced-view adresindeki Number of grafts per session başlığı). Bu sayıların üzerine çıkmak için enseye kadar inmek (buralar da dökülür) yada tepeye kadar gitmek zorunda kalırsınız. Yada çok ince punchlar kullanıp hepli tekli greftler çıkarmak zorunda kalırsınız. Bir seansta çıkarılan 5000-6000 gibi rakamlar bana göre bilimsel değildir ve işin pazarlama kısmıyla ilgilidir.
Vaktim oldukça yazışmalara katılacağım. Okuğunuz için teşekkürler.