Gönderen Konu: FINASTERID BIRAKMA SONRASI SORULAR  (Okunma sayısı 6976 defa)

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
FINASTERID BIRAKMA SONRASI SORULAR
« : 16 Temmuz 2018, 15:33:24 »
Merhaba kardeslerim

Oncelikle forumda bizimle degerli vaktinizi ayirip tecrubelerinizi paylastiginiz icin sizlere minnetarim ve Allah razi olsun.

Finasteridle olan tecrubelerinize dayanarak celiskili bir soru sormak isterim bu ilaci biraktigimizda birden tum saclar dokuluyor ve olmasi gereken halimize mi donuyor saclar ?
yoksa sadece dokulme geri yavas yavas durduruldugu yerden ilerliyor mu ?

aciklik getirmek istedigim nokta bir minoxidil kullanicisi olarak biraktigin anda hersey bitiyor hic ilaci kullanmamis gibi olmasi gereken hale donuyor.  finasda boylemi  yoksa duruduruyor ve biraktigimizda kazanilan saclar veya dokulmeyen saclar birden kaybediliyormu ?

bol sacli gunler dilerim simdiden Allah razi olsun

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: FINASTERID BIRAKMA SONRASI SORULAR
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2018, 15:52:04 »
Soylede bir anektod sizin ile payalasayim dedemin prostat hastaligi vardi ve proscar kullandigini biliyorum adam 80 yasinda 20 lik saclara sahip ki aile ferdleri norwood 4 dokulme seviyelerinde geziniyor dedem haric ;D.

Biradam

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2018, 00:44:51 »
Finasterid genetik dökülmeyi frenliyor bunu biliyoruz zaten ilacı braktıktan sonra kişiden kişiye değişir dökülme oranı.agresif bir dökülmen varsa birden bire bir iki sene içerisinde olan olur dökülmen agresif değilse yavaş yavaş olur.

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2018, 03:53:39 »
dokulmem durdu denecek kadar ama incelme oluyor tepe bolgesinde o da cok hafif yinede dururmak istiyorum minoxidil biraktigim anda hemen olmasi gerektigi hale geliyor umarim finasta birakirsam birden olmasi gerektigi hale gelmez yani en azindan ilerleyisi durdurulmus olmasini umit ediyorum.
keza belli bir yastan sonra zaten yavasliyor sac dokulmesi malum dht az uretiliyor diye biliyorum
yalislarim coktur duzeltme size kalmis efendiler :)

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2018, 21:12:11 »
Finas kullanan tecrubeli arkadaslarin yorumlarini bekliyoruz

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2018, 16:27:31 »
eger saç dokulmen varsa ılacı bırakınca gene olur ve + olarak bugune kadar dokulecek ama fınasterıd sayesınde korudugun saçlarıda kaybedebılırsın 1 sene ıcınde başlamadan öncekı halıne gelır

ama yas ılerledıkce dokulmende az olabılır kısada bırakıp neyle karşılasacagını bırakınca anlarsın net olarak :)
Global Moderator

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 24 Temmuz 2018, 16:38:37 »
Soylede bir anektod sizin ile payalasayim dedemin prostat hastaligi vardi ve proscar kullandigini biliyorum adam 80 yasinda 20 lik saclara sahip ki aile ferdleri norwood 4 dokulme seviyelerinde geziniyor dedem haric ;D.
yaşını başını almış deden bir sor diyeceğim de tık var mi yok mu diye bu saatten sonra da olmaz galiba😀😀😂şaka falan bende cok arastirmaya başladım bu ilacı kısa süreligine kullanip birakanlardanim ben.bu sefer uzun vadede kullanmayi planlıyorum ama kafamdaki sorulari cözmüş değilim

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 26 Temmuz 2018, 00:52:39 »
dedemde prostat sorunu var epeydir o finasteridi baska amacla kullaniyor ama saclari bi gorseniz benbeyaz kalin kalin sik. 18 li yaslardaki gencler gibi...
dedem cok cool bir insan hic birseyi kafaya tamaz rahatini dusunur sigarasini icer uzaklara bakar durur baska.. cok sik tuvalete cikar her saat diyelim tek yan etki bildigim kadari vucudunda kirmizi ufacik lekeler olmasi ama gorunmeyecek kadar.. yoksa her yonden saglikli tas gibi masallah...

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 26 Temmuz 2018, 01:09:46 »
Bu ilacta en korktugum sey olurda birakmak zorunda kalirsak olmamiz gereken goruntuye cindirellanin bal kabagi gibi donusmemiz olasiligi. ilaci kulanmamizin bi yarari olmali en azindan durdursun sonra tekrar devam etsin getirdigi faydalari gotursede olur...

Benim kendi capimda arastirdigim soyle kimi insanlar 5 10 sene gibi uzun zamandir kullananlardan bahsediyorum birakildiginda dokulme tekrar devam ediyor ama 1 sene icerisinde kel olacak bir vakanin kel kaldigini gormedim bu arastirmamda 10 kisinin kulanim tecrubesine dayaniyorum yani bir minoxidil gibi birakinca faydanin tumu yok olmuyor..

avrupada bu ilac kullaniliyor 20 25 li yaslarda baslayanlar 10 sene kullanip agressif dokulme zamanini gecip ondan sonra birakiyorlar boylece yas ilerledikce sac dokulmesi yavaslamis oluyor..

soyle baska bir kisim var uzun zaman kulaniyorlar sonra etkisini kaybediyor ve sac dokulmesi basliyor oyleki once onler gidiyor sonra arkalar ama bu birden olmuyor kisi hic saci dokulmuyorken birden dokulmeler baslayinca farkediyor bu kisim dutasterid e basliyor ve o zaman ilac tekrar etki ediyor.. bu soyledigim kisim bu ilacin bagimlisi haline gelmis 18 yasinden itiaberen kullanan insanlar

bence finasterid sac ekimi ile birlikte kulanilmasi gereken bir ilac zira cogu yerde okudum  on bolgenin korunmasi icin bu ilac pek faydali gorunmuyor uzun vadede... ve gidecek olan saclar er yada gec gitmek icin codlanmis gidecekler abi tutunamadim sarkisi vardi o misal gitcekler bunlari bir omur boyu tutamazsin ki finas bunu bir mudet onluyor..

finasin bence sac yapisini kalinlastirmak icin kulanilmasi gerekir ki ekim sonuclarina faydali oldugu asikar, aksi takdirde minoxidil sacmaligindan bir farki kalmaz

uzun zamandir bu ilaci kullanan arkadaslar bakalim ne diyecekler ben cocuk olayinida cok arastirdim pek birsey bulamadim

green

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2018, 01:21:53 »
bir osmanli tarihini anlatan bir kitapta okumustum hareme alinacak erkekler hadim edilir bildiginiz uzere ve ilginctir bu erkeklerde kellik olmamistir... cinde devlet islerinde calisan erkeklerde hadim edilirmis ve onlardada kellir rastlanmamis... ayni sekilde fransa kraligindada kel olmak erkekligin tamamlanmis olmasini ifade edermis..
bizim zamanimiza gelirsek kisir operationu yapan erkekler gordum tanidim avrupada boyle durumlar oluyor ben artik cocuk asla istemiyorum deyip beli bir yerlerinden testis kabloraini kesiyorlarmi dugum mu atiyorlar oyle bir durumda bu erkeklerinde sac keligi olmadigi goruluyor ve hata soyle dokulen saclar tekrar geliyormus yogunlasiyormus herkezde internet var arastirin..

dolayisiyla finas in boyle spermde kaliteyi azalmasi beklenmesi gereken bir durumdur... benim anlamadigim abi dht yi bloke ediyor sac zarar gormuyor gorsede kendini toparlayacak duzeyde oluyor bu ilaci biraktigimizda tekrar bu sacin dht ila savasi basliyor mucadele ediyor inceliyor dokuluyor tekrar cikiyor fln fln yani kaldigi durumdan dokulme devami beklenirken neden birden 1 senede dokulmesi gerekenler dokulecek ve ilaci hic kulamamisiz gibi olmamiz gereken duruma geliyorsunuz deniyor ki ben bunu kimsenin tecrubesinde gormedim burayi aydinlatmak gerekli  ;D ;D

bu ilaca ara verenler birakmasi zor bu ilaci birakanlar su olaya el atin  ;D

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2018, 22:35:51 »
bir osmanli tarihini anlatan bir kitapta okumustum hareme alinacak erkekler hadim edilir bildiginiz uzere ve ilginctir bu erkeklerde kellik olmamistir... cinde devlet islerinde calisan erkeklerde hadim edilirmis ve onlardada kellir rastlanmamis... ayni sekilde fransa kraligindada kel olmak erkekligin tamamlanmis olmasini ifade edermis..
bizim zamanimiza gelirsek kisir operationu yapan erkekler gordum tanidim avrupada boyle durumlar oluyor ben artik cocuk asla istemiyorum deyip beli bir yerlerinden testis kabloraini kesiyorlarmi dugum mu atiyorlar oyle bir durumda bu erkeklerinde sac keligi olmadigi goruluyor ve hata soyle dokulen saclar tekrar geliyormus yogunlasiyormus herkezde internet var arastirin..

dolayisiyla finas in boyle spermde kaliteyi azalmasi beklenmesi gereken bir durumdur... benim anlamadigim abi dht yi bloke ediyor sac zarar gormuyor gorsede kendini toparlayacak duzeyde oluyor bu ilaci biraktigimizda tekrar bu sacin dht ila savasi basliyor mucadele ediyor inceliyor dokuluyor tekrar cikiyor fln fln yani kaldigi durumdan dokulme devami beklenirken neden birden 1 senede dokulmesi gerekenler dokulecek ve ilaci hic kulamamisiz gibi olmamiz gereken duruma geliyorsunuz deniyor ki ben bunu kimsenin tecrubesinde gormedim burayi aydinlatmak gerekli  ;D ;D

bu ilaca ara verenler birakmasi zor bu ilaci birakanlar su olaya el atin  ;D

Teknik olarak sex yapmayan sex düşünmeyen, bir insanın androjenlere bağlı androgenetic kellik gözükmesi mümkün değil. Böyle bir olasılık sağlıklı bir erkek için mümkün değil. Hadım edilmiş bir erkeğin kel olmayacağı herkes zaten biliyor ve bilimsel litaratürde kanıtlanmış bir şey

Hasan_3

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2022, 22:28:12 »
eger saç dokulmen varsa ılacı bırakınca gene olur ve + olarak bugune kadar dokulecek ama fınasterıd sayesınde korudugun saçlarıda kaybedebılırsın 1 sene ıcınde başlamadan öncekı halıne gelır

ama yas ılerledıkce dokulmende az olabılır kısada bırakıp neyle karşılasacagını bırakınca anlarsın net olarak :)
Hintell Bey isminizi bilmediğim için öyle yazıyorum.Öncelikle böylesine bir site yarattıgınız için teşekkürler.Şimdi siz yukarda Finansteridi bırakınca dökülme varsa yine başlayacak ve finansterid sayesinde bugune kadar ki korunanlar 1 senede kaybedebilirsiniz dediniz.Fakat finansteridi bırakıp herhangi bir başka tedaviye geçilmediği taktirde bunlar olacak dediniz.Peki kişi Finansteridi bıraktıktan sonra Saw palmetto içerikli vitamin  + minoksil ile yola devam ederse Finansteridin korudugu saçları bu tedavi koruma ihtimali yuksek değil mi + ayrıca kazandırdıgı saçları da korunması mumkun değil mi ? Cunku dht saldırısıda zamanlar yaş ilerledikçe azalıyor. Görüşünüz nedir

Sercan Yalçın

• Full Member
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2023, 17:59:38 »
Arkadaslar ben 32 yasindayim dun sac nakli gerceklestirdim verteks bolgem haric komple kapatildi vertekseki acikligin daha asagilari inmemesi hatta kapatabilmek icin finasterid lullanmali miyim eger oyleyse ne kadar zaman kullanmaliyim 2.ekimi dusunur muyum kararsizim vertekse
  • Ekim Tarihi: 02.01.2023
  • Ekim Merkezi ismi Medeks hair center
  • Greft Miktarı 4.500
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi Finasterid

Facebook Twitter Instagram