Gönderen Konu: Saç ekimi  (Okunma sayısı 19528 defa)


TonyMontana

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1061
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #16 : 24 Temmuz 2018, 01:36:22 »
Ekim öncesi, operasyon günü/günleri ve sonrası 10-11 günlük kabuk dökümüne kadar olacak süreci de evde geçireceğim diyorsan 15 günlük izin alman gerekecektir.
The World is Yours

Murat_T

  • Sr. Member
  • ****
  • İleti: 348
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #17 : 24 Temmuz 2018, 13:31:00 »
Bence saç ekimi tekniğine göre değişir izin süresi örneğin manuel alım ve iğneli teknik sanırım iki üç gün sonra hiç anlaşılmıyor .bu gibi durumlarda  çok uzun süreli izne gerek yok sanırım.

saçınıkaybedenadam

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 44
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #18 : 19 Ağustos 2018, 19:13:10 »
Bence saç ekimi tekniğine göre değişir izin süresi örneğin manuel alım ve iğneli teknik sanırım iki üç gün sonra hiç anlaşılmıyor .bu gibi durumlarda  çok uzun süreli izne gerek yok sanırım.

Ama şok dökülme olduğu zaman saç ekimi tekniği ne olursa olsun gene çok pis bir görüntü çıkıyor ortaya .o yüzden bence her halükarda 3 ay  gözden çıkartılmalı tabi izin süresi olarak değil kötü görüntü olarak.

Tarık06

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 26
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #19 : 06 Aralık 2018, 14:52:20 »
saç ekimi hakkında çok faydalı bilgiler teşekkürler.

DieAnotherDay

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 904
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #20 : 06 Aralık 2018, 15:42:43 »
Saç ekimi hakkında güzel paylaşımlar emeklerinize sağlık arkadaşlar.

Hintell

  • Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 49976
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #21 : 07 Aralık 2018, 15:07:52 »
Saç ektirtikten sonraki yıllar da ekim saçları beyazlıyan arkadaş var mı yoksa rengini koruyor mu hala ?
Global Moderator

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #22 : 07 Aralık 2018, 16:30:05 »
Ekilen Saçlarım Çıkmıyor

Saç ektiren pek çok kişi ya yeterince bilgilendirilmedikleri için ya da sabırsızlıklarından saçlarının hemen çıkmasını beklemektedir.

Saç kökünün gelişiminde 3 evre vardır.
Birinci evre saçın geliştiği anajen evredir.
Sekiz yıla kadar devam eder. Bu dönemde saç uzar. Anajen evre dökülmeye yatkın saçlarda giderek kısalır. kısaldıkça kökler küçülür. Buna köklerin minyatürizasyonu denir. Saç kökü küçüldükçe anajen faz kısalır. Sonunda saç kökünden saç gelişemez hale gelir. Normal bir saç anajen fazda ortalama 1.25 cm kadar uzar.

İkinci evre saçın döküldüğü katajen evredir.
Saçın artık dökülmesi gerektiğine ait sinyali alan saç kökü küçülmeye başlar. Saç kökü saçtan ayrılır. Saç iki haaftalık bir süreçte dökülür.

Üçüncü evre telojen evredir.
Bu devre saç kökünün dinlenme evresidir. Bu evre 1-4 ay kadar sürer. Bu süreç sonunda anajen evre başlar ve saç kökü tekrar gelişmeye başlar.

Saç kökleri ekildiğinde hangi evrede oldukları önemlidir. Bir kısım saç kökü katajen evreye girecek ve dökülecektir. Telojen evrede olanlar 1-4 ay süren anajen fazın başlaması ile gelişmeye başlayacaklardır. Bir kısım saç kökü ise anajen evrede gelişimini sürdürüp uzamaya devam edeceklerdir. Saç kökleri nakil sürecinde katajen faza girebilirler. Katajen evre 2 hafta kadar sürer ve bazen 15 gün sonucunda ekilen saçların tümü dökülebilir. Bu nedenle “Ekilen saçlarım döküldü.” diye endişelenmeyin. Bazı FUT veya FUE pazarlamacılarının “Ekilen saçlarınız bu yöntemle dökülmeyecektir.” sloganlarını dikkate almayın. Dökülen saçların kökleri telojen fazda 1-4 ay kadar bekleyeceklerdir. Hatta nakil yapılması nedeniyle yeni duruma uyum göstermeye çalışan saç kökleri şok dökülme sonucu daha uzun bir lag perioda, duraklama sürecine, girebilirler. Endişelenmeyin. Saç köklerinizin en büyük düşmanı strestir. Bunu unutmayın.

Kısaca ekilen saçlarınız ilk ayda dökülebilir, dört ay sonra çıkabilirler. İlk altı ayda saç köklerinizin tamamı çıkmayabilir. Saç ekiminden sonra bir yıllık süreç içinde saçlarınızın son hali görülür. Gereksiz girdiğiniz strese bağlı ekilen saçlarınızın bir kısmı çıkmayabilir.


op.dr Nejdet Uçarın sitesinden alıntıdır.
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2018, 17:57:49 Gönderen: Hintell »

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2018, 16:40:41 »

Saç ekimi ile ilk yayın 1923 yılında Japonya’da Sasagawa tarafından yapılmıştır. İlk uygulayanlar Sasagawa, Okuda ve Tamura’dır. İlginç olan  o dönemde saç ekimi için kökleri teker teker toplarken 1 mm’lik punchları bile kullanmış olmalarıdır. Daha sonraları ekimde 4 mm’lik punch’lar  yaygınlaşmış ve bu da taş bebek saçı görüntüsüne neden olmuştur. Bundan 40 yıl sonra folliküler ünite transplantasyonu (FUT) Uebel ve Unger tarafından geliştirilmiştir. Bu işlemde saçlı derinin arka bölümünden dökülmeye dayanıklı bölgeden 2cm genişliğinde bir şerit alarak bu şeritteki kök gruplarını tek tek ayrıştırarak ekim yapmışlardır. Bu  sayede daha doğal görüntü elde edebilmişlerdir. Alınabilen maksimum deri parçası 40 santimetrakere olduğu için santimetrekarede de 70 folliküler ünite olduğu düşünülürse kökler çok bölünmediği takdirde maksimum 2800 greft elde edilebilmekteydi. İkibin greftin üzerindeki ekimlere mega-oturum adı verilmekte bir mucize gibi görülmekteydi. Bu dönemde yaptığımız ekimlerde bir süre Erbium-YAG veya karbondioksit laser kullandık. Daha sonra laserin ısı hasarı vermesi nedeniyle ekimde laser kullanımını bıraktık. Çünkü sık ekimlerde az da olsa oluşan ısı hasarı problem yaratmaktaydı. 1989 yılında Wood, 2000 yılında Rassman ve Bernstein  folliküler ünite ekstraksiyonu yöntemini geliştirdi. FUE yöntemi ile ekimde ince, 0.8-1 mm çapında silindirik aletlerle kökler toplanmakta ve ekilmekteydi. O zamanlar hastalara  saç ekimi öncesi FOX testi uygulayarak  kişinin FUE yöntemi için elverişli olup olmadıklarına bakardık. FOX testinde denem amaçlı 10 greft alır mikroskop altında değerlendirirdik. Eğer kök etrafında hücreler az ise şerit alarak FUT yöntemini uygulardık. Punch’lardaki teknolojik gelişme ile artık FOX testini uygulamamıza gerek kalmadı. 2005 yılına kadar FUE yöntemi ile günde 1000 greft ekebiliyorduk. Çoğu merkez bunu 600 ile sınırlamıştı. Bu nedenle 3000 greft için 3 gün ardarda saç ekimi yapardık. Daha sonra bu sayıları giderek artırdık. Mikromotor ile de elle alınan greftler kadar sağlıklı greftler elde edebileceğimizi gördükten sonra mikromotoru daha çok vakada kullanmaya başladık. FUE yöntemiyle saç ekimi sayesinde sayı bir günde 3000 greftlere, daha sonra uygun hastalarda 5500 grefte kadar çıktı. Bu seviyedeki saç ekimi için çok tecrübeli ekiplerimiz oldu.  Son yıllarda alım için saç ekimi robotları geliştirilse de robot şu anda elle yapılan kadar hızlı kök toplayamamaktadır.

http://sac-ekimi.com

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #24 : 11 Aralık 2018, 12:04:23 »
ekilen saçlar ne zaman çıkar

Saç ektirme ameliyatının ardından oldukça sabırsız bir bekleyiş süresi başlar. Saç ekimi yaptıran kişi çektiği bu kadar zahmetin karşılığını hemen almak ister. Ancak saç ektirme ameliyatı yaptırıldıktan sonra kişinin yeni saçlarına kavuşma süresi kişiye göre farklılık gösterse de yaklaşık 6 ay sürer. Bu sürenin ardından ekilen yeni saçlar çıkmaya başlar. Yıllarca süren kelliğin ardından sağlıklı ve bir daha dökülmeyecek saçlara sahip olmak için 6 ay daha beklemek çok zor olmasa gerek. Saç ekimi yapıldıktan sonraki aşamalar; saç ekimi, uzama süresi gibi aşamaların hepsi kişiye göre değişir.

Saç ektirme ameliyatından sonra saç derisinde ufak bir kabuklanma oluşur. Bu kabuklanma oldukça normal bir süreçtir. Kabuklanıp dökülme aşamasından sonra ekilen saçın yerine tutunması için 2,5 ay gibi bir sürede uyum sürecine ihtiyacı var. Bu aşama da geçtikten sonra saç kökleri 6 ay gibi kısa bir sürede uzamaya başlar. Tüm bu süreçler çok rahat bir şekilde geçirilir herhangi bir acı ya da sıkıntı yaşanmaz. Bir daha dökülmemek üzere transfer edilmiş olan saç kökleri 6. aydan sonra uzamaya başlar. Bundan sonra ilk 10 ay içerisinde saçlarınızın uzaması daha da hızlanır. Uzayan saçlar birbiriyle uyumlu hale gelir ve nihayet hayal edilen görünüme kavuşulmuş olur. Saç ekiminde en önemli konu hastanın sabırlı olmasıdır. Eğer tüm bu süreçler hakkında doğru bilgilere sahip olunursa beklenilmesi gereken süre kişide sabırsızlık yaratmaz.


Ayrıca saç köklerinin yerleşmesi için açılan kanalların derinliği belli bir ölçüde olup o ölçüyü kesinlikle geçmemelidir. Kullanılan iğneler damardan kan alınan iğnelerin kalınlığından daha geniş ve büyük olmamalıdır. Doktorların bu konuda hassas davranmaları sizin sonraki sürecinizi kolay geçirmenizde çok faydalı olacaktır. FUE tekniğiyle ekilen saçlarda ilk altı haftadan sonra bir anda dökülmeler meydana gelir, bu çok normal bir durumdur. Korkulacak bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bu dökülen saçlar 4 ila 8. ayda yeniden ve bir daha asla dökülmemek üzere çıkar.

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #25 : 11 Aralık 2018, 12:06:51 »
saç ekimi sonrası ağrı
Kellik veya seyrek saç sorunu ile saç ekimi planlayan her kişinin en önemli sorusu işlemin başarı yüzdesi olmakla birlikte, saç ekimi sonrası ağrı, acı olur mu, süreç nasıl işler merak edilen bir diğer konudur. Saç ekimi her ne kadar estetik bir uygulama olarak algılansa da temelinde cerrahi bir operasyondur. Bu sebeple bu tür operasyonlara has bir takım komplikasyonlarla karşılaşılmaktadır. Çoğunlukla öngörü dâhilinde olan ve hafif atlatılan baş ağrısı, kızarıklık, ödem, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi komplikasyonlar bu işlemin yan etkisi olarak sıklıkla görülür.

Saç ekimi uygulamalarında baş ağrısı ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Kafa derisi üzerinde yapılan çalışmadan kaynaklı travma tik dokunuşlar arpının temelini oluşturur. Genellikle operasyonu takip eden bir istirahatle atlatılması mümkün olmasına rağmen, kimi zaman ağrı kesicilerle desteklenmesi gereken şiddet ve süreye ulaşmaktadır.

İşleme bağlı travmanın bir diğer komplikasyonu da minik şişlikler olarak kendini gösteren ödemlerdir. Uygulamanın yapıldığı bölgeye bağlı seyreden ve kimi zaman gözaltlarına vuran bu şişliklerde operasyon sonrası kendiliğinden inmektedir. Uzun sürmesi halinde ödemin inmesine yardımcı olacak medikal desteklerle müdahale edilmesi sürecin atlatılmasını hızlandırır.

Yaralar, kızarıklıklar ve bu açıklıklar çevresinde gelişen enfeksiyonlarda sürecin bir diğer yan etkisidir. Hem don ör saçların tek tek alındığı FUE tekniğinde hem de deri ile birlikte alındığı FUT tekniğinde alım bölgesinde iyileşmeyi sürecine muhtaç tahriş bölgesi veya yaralar olmaktadır. Özellikle FUT tekniğinde ince bir şerit halinde alınan saçlı derinin ardında bıraktığı bölge yara temelli komplikasyonun en başlamasıdır. Bununla beraber FUE tekniğinde de hem donör alınan hem de ekilen bölge de minik kızarıklıklar ve tahrişler öngörü dâhilindedir. Çoğunlukla beklenti dahilinde olmasa da enfeksiyon riski göz önünde bulundurulmalıdır. İyileşme kaydetmeyen veya yavaş iyileştiği gözlemlenen yaralar için doktor görüşü alınmakta ve antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

İşlemin amacının tersine görülse de ekim yapılan bölgelerde saç dökülmesi veya seyrelmesi de rastlanıla gelen bir diğer durumdur. Bu dökülme yeni ekilen saçlarda değil, var olan eski saçlarda olmaktadır. Yine beklenti dâhilindeki bu dökülme çoğunlukla geçici olmakta ve operasyonu takip eden bir kaç ay içerisinde bu bölgede çıkan doğal saçlarla kendini onarmaktadır. Bütün bu saç ekimi sonrası ağrı ve acı verici komplikasyonlar kendi iyileşme süreci ile hafif ve çoğunlukla müdahalesiz atlatılan durumlar olmakla birlikte, alışılagelmedik bir tecrübe halinde kesinlikle uzman hekimlere müracaat ve onların denetiminde tedavi en sağlıklı yöntemdir.

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #26 : 11 Aralık 2018, 12:08:45 »
ekilen saçlar dökülürmü

Eğer saç ekildikten sonra ensedeki saçlar dökülüyorsa ekim sonrası taşındıkları bölgede de dökülme riski doğar.

Ama ensedeki saçlar genellikle dökülmezler. bireyler saçlarının tamamını kaybetmez. Ensedeki saçın kalıcılık özelliği taşındığı yerde korunur. Dökülmeye genetik yatkınlığı olan kişilerde ise  açılma devam eder.

Ancak ilk seans sonunda görülen gerçek, ekilen saçlar dursa da diğerleri dökülüyor. ikinci,üçüncü seans sonrası saçsızlık oluşturmadan görüntünün korunması sağlanıyor. Hastanın genetik yapısıyla ilgili ekilen saçın tutmama riski de var. Eğer hasta ameliyat sonrası yapmaması gerekenlere dikkat etmezse ekilen saçın tutmama riski de artıyor.

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #27 : 11 Aralık 2018, 13:02:06 »
saç ekimi sonrası süreç
Saç ekimi sonrası birçok kişinin temel kabusudur. Aslında işlemin yapılması sırasında yaşananlardan çok sonrasında geçen süreç insanların en çok kaygı duyduğu kısımdır sanırım. Saç ekimini yapım aşamasında yaşananlar kadar önemli bir konu olan sonrasındaki takibin de iyi ve deneyimli ellerde yapılması gerekir. Bu şekilde davranmayan ve ayda yüzlerce ekim yapılan merkezlerde bu bakım kısmının yapılamayacağı ve hastanın kendi haline terk edileceği çok aşikardır.

Tabii ki biz Plastik Cerrahlar konuya normal bireyler gibi empati yaparak bakmamız oldukça zor olsa da biraz deneyim ve görgü ile bu soruların cevaplarını yeterli derecede verebiliyoruz. Saç ekimi süreci birçok sitede yeterince işlenmiş olduğundan çoğu hastamızın saç ekimi ve yöntemlerinden çok sonrasında başından geçecek olan olaylar ile ilgili sorularının yoğunlaştığını gördüm. Bu sebeple konuya biraz açıklık getirmek ve bilgilendirici bir yazı kaleme almak gereğini hissettim. Şimdi sizlere daha önce hiçbir yerde rastlamadığınız bilgileri vereceğim. Buyrun işte saç ekiminin sonrasında yaşayacaklarınız ve yapacaklarınız;

Saç ekimi malumunuz üzere 1 gününüzün 3-4 te 1 ini alan bir süreç, ancak sonrası daha uzun bir zaman dilimi olduğundan süreci temelde 2 kısıma ayırmak mantıklı olacak sanırım.

1-Saç ekimi sonrası tutma evresi

2-Saç ekimi sonrası ekilen saçların çoğunun dökülüp tekrar çıktığı süreç

Saçın köklerinin tutma (İngilizce'de kullanılan "graft take" yerine kullanıyoruz) süreci 5-7 günlük bir zaman dilimidir. Bu süre içerisinde ekilen saçların tutması için en önemli kriter, köklerin hareketsizliğinin sağlanması ve çevresel kirleticilerden (katı veya sıvı) saçlı derinin uzak tutulmasıdır. Bu kurallar ilk 3 gün kesinlikle çok katı olarak hastaya uygulatılır. Yani bu şu demektir; hasta hiçbir şekilde saçını ilk 3 gün yıkamamalı, sağa sola çarpmamalı veya temas ettirmemeli, saçına herhangi bir losyon, kimyasal bir ürün vb sürmemeli, tozlu, dumanlı ve pis ortamlarda bulunmaktan kaçınmalıdır. 3. gün hasta kontrolü sağlanarak ilk yıkama klinikte yapılır ve hastaya bir kez daha yapması ve yapmaması gerekenler hatırlatılır. Bundan sonra genelde 5-7 gün daha saçlı derinin oldukça hassas bir şekilde günde bir kez yıkanıp fön makinesi ile kurutulması sağlanarak saçların “tutma” evresi sağlıklı bir şekilde sonlandırılmış olur. Bundan sonra varsa geride kalan tüm kabuklar hasta veya ekip tarafından gönül rahatlığı ile temizlenebilir.

İkinci dönem ise tutma evresinin bitimiyle başlayıp saçların çıkması ve giderek yoğunluğunun, kalınlığının ve sıklığının arttığı dönem olan “saç çıkma evresi”dir. Dökülme sürecinde sadece ekilen saçlar dökülürken, ana saçlar dökülmezler. Diğer taraftan bu dökülme süreci kişiden kişiye değişen miktar ve sürede olabilir. Bu nedenle ekilen saçların 1 ila 6 haftada , %0 ila %100'ü dökülmüş olur. Hiç dökülmeyen şimdiye kadar 20 hasta gördüm, teorik olarak binde 1 ihtimaldir. İlginç olan hiç dökülme olmayan hastalara 2., 3. seanslar yapılırsa o durumda da yine saçları hiç dökülmeyecektir. Ancak bu konuyla ilgili araştırmalar oldukça yetersizdir. Bu konu açıklığa kavuşturularak bu dökülmemenin sebebi bulunursa saç ekimi yaptıran hasta sayısının artması da mümkün olacaktır. Neden derseniz, bekleme sürecinin hastayı en çok sıkan kısmından hastalar kurtarılmış olacaktır. Saç çıkma süresi ile ayrı bir beklemeyi gerektiren kişiden kişiye değişiklik gösteren bir süreç olup, genellikle 3. ayda başlayarak 1 sene içerisinde tamamlanan bir zaman dilimini içerir.

Böylece saç ektiren bir insan yaklaşık 1 sene içerisinde tam olarak saçalarına yeniden kavuşmuş olur. Eğer sıklaştırma gerekiyorsa da bu aşamada kişi tekrar bu işlemi gerçekleştirebilir.

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #28 : 11 Aralık 2018, 13:09:27 »
saç ekimi sonrası mevcut saçlar dökülürmü
 Ekim yapılan greftlerin etrafındaki kendi saçlarınızda geçici dökülme ve incelme yaşanabilir ki bu durum ekim yapılan bölgede daha da açılma olduğu imajını verir. Bu durum birkaç ay sonra tamamen geriye döner ve kendiliğinden iyileşir. Var olan saçlarda oluşan bu geçici dökülme ve incelmeye ”Telogen Effluvia” denmektedir.
 Ne yazık ki yaş olarak büyük olan hastalarda donör alınan bölgenin saç yoğunluğu ve sağlığı daha zayıf olduğundan bu işlem için saçlarına zarar verir diyebiliriz. Son olarak saç ekimi yapacak olan uzman tarafından yapılan detaylı gözlem sonucu kusursuz bir saç ekimi operasyonunda saçlara bir zarar verilmez. Aksine kullanılan ilaç ve serumlar ile ekim işlemi sonucunda hastanın var olan kendi saçları da korunmuş ve daha sağlıklı bir hale gelmiş olur.

sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #29 : 11 Aralık 2018, 13:19:44 »
saç ekimi sonrası cinsel ilişki
Saç ekiminden sonra belirli bir zaman geçmeden cinsel ilişkiye girmek yasaktır. Bunun en büyük nedeni ise ekilen saçların zarar görme ihtimali ile sarf edilecek efor ile birlikte terleme gibi etkenlerin operasyonun sonucunu etkileyebilecek olmasıdır.


Hastanın doktorla birlikte bütün ekim aşamalarını konuşmuş olması gerekir. Hasta bütün detayları bilmeli ve ekim işlemi sonrası önemli bir süreçtir, bilinçli olunması gerekir.

Saç derisi ince ve hassas bir tabakadır. Ekim sonrası bizim için önem arz eden bir süreçtir. Şöyle ki saç köklerinin tutması için ilk 5 gün  önemli. Saçı tüm darbelerden korumak, yatış pozisyonuna dikkat etmek, saç derisinin terlemesini sağlayacak hamam, havuz, deniz, sauna gibi kapalı alanlardan uzak durmak, yine terletecek derecede ağır sporlardan kaçınılmalıdır.Bununla birlikte cinsel birliktelikte bu süreç için önemlidir.

Çünkü gece uyurken bile ekim yapılan alan yastığa yorgana değdirilmemeli zarar görmemelidir. Dış darbelere karşı korunmalıdır. Enfeksiyon riskini artıracak yağmur, soğuk, sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır. Toz, toprağa maruz kalınmamalıdır. Yıkama işleminden sonra çok hafif, uzaktan tutulan bir kurutma makinesi ile kurutulabilir. Ama dediğimiz gibi saç derisi saç köklerini terlememeye maruz bırakmamalıyız. İki hafta boyunca cinsel ilişkide önerilmemektedir.

 

Facebook Twitter Instagram