Gönderen Konu: Kıvırcık Saç için hangi punch olmalı *  (Okunma sayısı 1522 defa)

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
Kıvırcık Saç için hangi punch olmalı *
« : 14 Temmuz 2018, 15:40:17 »
Merhaba , Diğer konularımı kontrol edenler yeni bir ekim yaptıracağımı biliyorlar ve bir önceki ekimimin patladığını.
İade almak için kontrole gittiğim doktor kıvırcık saçım olduğu için bu kadar kayıp olabileceğini düşündüğü söylemişti. (Op. Dr. Çağhan Baytekim)

Yeni Ekim yaptıracaksanda daha büyük bir punch kullanılmalı dedi 0.7 değilde 0.8 gibi birşey kullanmaları daha iyi olacaktır dedi saçın kıvırcık olduğundan deri altında da dalgalı olabilir kökü alırken kırabilirler dedi ama tamda emin değilim
Hakan hocanın ekibine ekim yaptıracağım bunu belirtmeme gerek var mıdır ? yada doktorun haklılık payı yüzde kaçtır?

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
Ynt: Kıvırcık Saç için hangi punch olmalı *
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2018, 15:42:19 »
kardesim sen hakan hocanin ekibi micromotorla yapacak demistin , bunu senmi istedin yoksa neden manuel yaptirmiyacaksin ?

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2018, 15:43:30 »
kardesim sen hakan hocanin ekibi micromotorla yapacak demistin , bunu senmi istedin yoksa neden manuel yaptirmiyacaksin ?

Ben herhnagi birşey söylemedim abi , Hakan hocaya sorduğumda kimin kullandığına bağlı demişti manuele gerek yok dedi ama işte bu punch olayı kafamı karıştırıyor

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2018, 18:11:18 »
Merhaba , Diğer konularımı kontrol edenler yeni bir ekim yaptıracağımı biliyorlar ve bir önceki ekimimin patladığını.
İade almak için kontrole gittiğim doktor kıvırcık saçım olduğu için bu kadar kayıp olabileceğini düşündüğü söylemişti. (Op. Dr. Çağhan Baytekim)

Yeni Ekim yaptıracaksanda daha büyük bir punch kullanılmalı dedi 0.7 değilde 0.8 gibi birşey kullanmaları daha iyi olacaktır dedi saçın kıvırcık olduğundan deri altında da dalgalı olabilir kökü alırken kırabilirler dedi ama tamda emin değilim
Hakan hocanın ekibine ekim yaptıracağım bunu belirtmeme gerek var mıdır ? yada doktorun haklılık payı yüzde kaçtır?

Dostum 0,7 punch ile ekim yaptırmış biri olarak, kesinlikle özellikle ense bölgesindeki multigreftlerin yoğun olduğu yerlerden 0,8-0,85 çaplı punch ile alım yapılması gerektiğine inanıyorum. Öyle ki bu konu hakkında bana ekim yapan ekimci ilede oturup saatlerce konusup, hasta üzerinde de örnekleme ilede hem fikir olup  ekimcinin benden sonraki hastalarında 0,8 ense yanlar için 0,7 punch kullanmaya ikna ettim.
0,7bpunch ile multigreftlerin birçoğu sağlıklı alınamıyor. Özellikle çoklu greftlerden fire miktarı oldukça artıyor.
Fakat  0,7 punch, 0,8 punch a göre donör alan scar doku anlamında minimum %25 lik avantaj sağlamakta. Yine %5 Te alınan greft etrafındaki dokulara zarar verdiği düşünülürse %30 daha az hasarlı bir donör avantajı sağladığı aşikar.
Mantıklı olan , az açıklık-sağlam dönör İçin 0,85 e kadar punch kullanılması gerekirken , greft miktarının arttıgı açıklıklarda enseden 0,8 yanlardan 0,7 gibi punchlar ile alım yapılmalı.
Punch değiştirmek çok zor olmamasına rağmen bu konuda hassas davranılmamasını aklım almıyor. Ama maalesef paZar büyük, kel çok , rekabet ve buna bağlı iyileştirmelere gerek yok, herkez alıştığı gibi devam ediyor...

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2018, 19:55:17 »
Alınan bölgeye greft e ve greft mikronlarına göre değişir punc kalınlıkları
Global Moderator

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2018, 11:36:43 »
ya Gerçekten bilmiyorum başka ekim şansım olmadığı için çok herşeyi kurcalıyorum inşallah bir sorun yaşamam bir daha , kıvırcık saçlarda okuduğum bir kaç makaleye göre 0.85 kullanıyormuşlar , deri altında da kıvrımlı olabiliyormuş yada 0.9 ama o zamanda iyileşmesi zaman alıyormuş. Uçak biletlerimi aldım bakalım şimdiden bir gün öncesinde orada olacağım bu detayları hakan hocayla paylaşıcam bakalım ne diyecek.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2018, 11:40:11 »
Herşeyi araştırmakla en iyisini yapıyorsun saçma veya mantıklı aklına takılan herşeyi sor araştır güzel bişey bu. Erken değil mi? Ekim için yaptırıcak mısın?
Global Moderator

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2018, 11:44:10 »
Herşeyi araştırmakla en iyisini yapıyorsun saçma veya mantıklı aklına takılan herşeyi sor araştır güzel bişey bu. Erken değil mi? Ekim için yaptırıcak mısın?

7-8 eylülde yaptıracağım , o tarih için erken mi bilmiyorum , ama birkaç farklı görüş aldım , hemfikir oldukları tek şey çıkışın devam etmeyeceği.

dönorda sivilcelenme biraz var belki bu sorun olabilir biotin kullanıyorum sadece şuan belki onun etkisidir.
Kararsız değilim de artık korkuyorum sanırım :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2018, 12:01:57 »
Piskolojik olarak hazırsan net kararını verdiysen ozaman yaptırırsın ama kendini iyi hissetmiyorsan bekle.
Global Moderator

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #9 : 16 Temmuz 2018, 12:06:30 »
Piskolojik olarak hazırsan net kararını verdiysen ozaman yaptırırsın ama kendini iyi hissetmiyorsan bekle.

Psikolojik olarak hazırım ya hatta şuan bile olabilir ama malesef boş günleri yok :) Eylül benim için en mantıklı tarih şu an için :)

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
« Yanıtla #10 : 16 Temmuz 2018, 12:12:42 »
Arabayla gitmiyormusun :d

Nasıl bir piskoloji bu gerçekten zormuş, inşallah bu günleri atlatacagiz

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #11 : 16 Temmuz 2018, 12:23:42 »
Arabayla gitmiyormusun :d

Nasıl bir piskoloji bu gerçekten zormuş, inşallah bu günleri atlatacagiz

Arabamı töbe töbe :) Bir kere o salaklığı yaptım ama son gün bilet alınca çok fark var ya, Birde thy falan gitmiyor sadece sun express direkt uçusu var o yüzden arabayla gitmiştim :)

İnşaALLAH Abi bir daha böyle bir sorun yaşamayız :) Yaşarsak zaten bütün vücüdü kullanmak zorunda kalacağız sanırım :)

Facebook Twitter Instagram