Herkese merhaba, yaşım 25, İstanbul'dayım.
Yaklaşık üç senedir saçlarımdan şikayetçiyim, iki sene önce Gaziosmanpaşa'da bilindik bi hastane de dört seans (dört ay) PRP yaptırdım, etkisini pek gördüm söylenemez ancak belki de dökülmeyi yavaşlatmış olabilir. Aynı zamanda Minoxil kullandım. PRP yaptırdığım zamandan bi kaç ay sonra kullanmayı bıraktım. Saçlarımın kumral olması buna bağlımı bilmiyorum ama sadece güneş gördüğünde bu renge dönüyor.
Üç senelik süre içerisinde farklı yerlerde farklı zaman dilimlerinde kan değerlerime baktırdım, saç ile ilgili olan değerlere baktırdım, hiç bir sorun çıkmadı, aksine olması gerekenden daha iyi çıktı.
Ailede bi kaç kişi hariç dayım ve amcamlarımın hepsi kel denecek kadar seyrek saçlı. Saç dökülmem tamamen genetik anlayacağınız. Konuştuğum doktorların hepsi dökülmenin devam edeceğini ve beklemem gerektiğini söylüyor.
Araştırdığım kadarıyla kısmi saçlarını kaybetmiş kişilere ekim sonuçları çok iyi oluyor, malum kapatılacak alan az, greft sayısı çok. Yaşım genç olduğu için ileride dökülme devam ederse ikinci bir ekim yapılabilir, donör bölgesi bunu kaldırır mı?
Nasıl bir yol izlemeliyim, tavsiyeleriniz neler? Teşekkürler.
Şampuan olarak Bioxin Forte kullanıyorum, ne tavsiye edersiniz? Devam edeyim mi?