Gönderen Konu: Jale Şenyurt | 6 Temmuz 2018 | 4200 Sac + 1000 Sakal | 32 yas | NW 4/5  (Okunma sayısı 11358 defa)

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaslar merhaba. Yaklasik 2.5/3 yildir forumu araliklarla takip ediyorum. Aslinda önceleri pek ektirme fikrim yoktu, sadece bilgi amacli forumu takip ediyodum. Netekim surecleri takip ederek ve saclarimin iyice dökulmesi ile sonunda cesaret ederek bende ektirdim. Buradan takip ettigim arkadaslar ve aldigim bilgilerden dolayi tesekkuru ve diger ilgilenen arkadaslari surecim hakkinda bilgilendirmeyi borc biliyorum :) Detaylariyla surecimi paylasmak istedim, ileriye dönuk elimden geldigi kadar resimler ile konuyu guncel tutmaya calisacagim. Yazi biraz detayli olabilir, ilgilenen arkadaslar icin en ince ayrintisina kadar yazmaya calisacagim.

Ekim öncesi
Yasim 32, dökulme genetik. Baba tarafinda olmasa da, anne tarafinda dayi/buyukbaba falan NW6/7 derecede kellik mevcut. Benimde yaklasik 7-8 yildir yavas yavas dökulerek bu hale geldi. Gecen 2 yil suresince 3 ayri ekim merkezi ile görustum whatsapp uzerinden. Yurtdisinda yasadigim icin gidip yuzyuze görusmek, ekimden sonra istirahat icin vakit uydurmak herzaman sorun oldu benim icin, o yuzden hep muallakta kaldi ekim isi. Bu yil gelisimde uzun sure kalacagim icin hem yakin oldugu icin, hemde ekimlerinin sonuclari ve sonuclara yapilan yorumlar beni tatmin ettigi icin Jale hoca ile yuzyuze görusmeye karar verdim. Jale hoca ile görustugumde aslinda halen tereddutteydim ektirip ektirmeme konusunda netekim yaklasim tarzi, anlattigim herseyi tek tek dinlemesi ve ilgisi beni psikolojik olarak rahatlattigi icin ve ekim kararini verdim. Ekimi 2 ayri seansta yapilacak sekilde planladik ve ekim Koru hastanesinde yapildi.

Ekim sureci  - Ilk seans (4 Temmuz)
Sahsen bi cok acidan hic beklemedigim sekilde oldu. Ameliyathanede olacagini biliyodum netekim hayatimda hastaneye hic yatmadigim icin operasyondan önce biraz tedirgin olmadim degil. Damar yolu acilip sedyelerle tasinma vs olunca biraz strese girdim. Ekimde Jale hoca ve 2 adet guleryuzlu asistani vardi. Jale hoca ön cizgiyi benimde isteklerim dogrultusunda cizdi. Ön cizginin cok öne alinmamasini, suan oldugu yerde kalmasini, dolayisiyla butun acikliklarin kapanmasini, olabildigince sik bir ekim olmasini ve aciklik ile normal sacim arasinda bosluk kalmamasini rica ettim. Sakallarim baya fazla oldugu icin sakaldan alinabildigi kadar takviye alinmasini ve donöre cok yuklenilmemesini rica ettim.

Daha sonra lokal anestezi yapildi, sakinlestirici verildi baya bi rahatladim. Surec boyunca hic birsey hissetmedim desem yeridir. En ufak hissiyatta lokal anestezi tazelendi. Alim meral hanim tarafindan micro motor ile yapildi. Ilk seansta 3000 adet (7.5 petri) greft donörun 3/2'lik kismindan alindi. Alinan saclar ön kisma ekildi. Meral hanim cikan greftlerin gayet kaliteli oldugunu ve alim kisminin kolay gectigini söyledi, baya icim rahatladi bu asamada.

Surecin buyuk bir kisminda Jale hoca operasyona dahil oldu. Kanal aciminda ve ekimde yardimci oldu/direktif verdi. Bir yada iki kere asistanlarini dinlenmek icin gönderip kendisi devam etti. Yaklasik 4-4,5 saat surdu. Sohbet muhabbet bekledigimden rahat bi sekilde gecti. Sordugum sorularin hepsine cevap aldim, rahat etmem icin yapilan herseyi tek tek paylasti Jale hoca olsun asistan arkadaslar olsun. Kafa gazli bezle sarildi ve eve dogru yola ciktim. Pek bi agrim sizim biseyim olmadi ikinci seansa kadar.

Ekim sureci  - Ikinci seans (6 Temmuz)
Hastane giris anestezi vesaire ayni seyler. Jale hoca o gun ne yapilacagini anlatti ve ekim basladi. Bu kez vertex ve kalan kisimlarin tamamlanmasi icin 1200 adet donörun dokunulmayan 3/1'lik kismindan ve yaklasik 1000 adette sakaldan alim yapildi (toplam 5,5 petri). Donörden alim hizli bi sekilde halloldu. Netekim sakaldan alimda deri esnek oldugu icin ve alim acilari degistigi icin biraz daha zorlu oldu. Sakaldan alinan greftlerin ufak bi kismi (alim sonlarina dogru) kalitesiz cikti. Jale hoca özellikle sakaldan alinan 3 farkli grefti secip alip aradaki kaliteli/kalitesiz farkini bana gösterdi ve kalitesiz olanlarin tutmayabilecegini söyledi. Netekim planlamanin yeterli oldugunu ve moralimi bozmamami, ekim sonucunun gayet iyi olacagina inandigini söyledi. Donörden ve sakaldan alinan greftler karistirilarak vertex'e ekildi. Jale hoca yine kanal acimindan önce ekilecek bölgeyi isaretledi. Yer yer kanal acimini kendisi yapti, ufak tefek gözden kacan yerleri detaylica gösterip oralara da kanal acilmasini/ekilmesini tarif etti. Kanal acimini yapan arkadas ve Jale hoca özellikle "burda yön degisiyo dikkat" dedi bi kac kez. Ekim bitti eve dogru yola ciktim. Bu ekimden sonra biraz daha fazla agrim oldu ve baya yoruldum. Özellikle sakal alim kismi cok yordu beni, kafayi otarafa cevir butarafa cevir, birisi deriyi gerdi digeri alim yapti vesaire. Eve gectigimde ilk seansa göre daha fazla agrim oldu, 3-4 saat sonra biseyim kalmadi.

Ekim sonrasi
Ekim sonrasinda pek agrim sizim olmadi. Suan 5. gundeyim (ikinci seanstan sonra) agrim sizim yok ama donör bölgede halen cok az bi sizlama var. Ilk 3 gun yuzumun sol tarafinda baya bi sislik oldu. Sislik icin prednol vermisti Jale hoca netekim kullandiktan 4-5 saat sonra yan etki gösterdi, kaslarimda saatlerce spor yapmisim gibi bi bitkinlik oldu. Jale hocaya bildirdim ve prednolu kesmemi söyledi. Kafamda hala uyusukluk ileri derecede var, netekim hergun azaldigini hissediyorum. Onun disinda antibiyotik kullandim bugun oda bitti. Pek uyku problemi cekmedim netekim rahat rahat uyuyamiyorum tabiki ekim bölgesi saga sola degecek diye. 3. gunde (9 temmuz) sargilar acildi, kafa yikandi ve donör bölgeye ve sakal kismina merhem suruldu. Donör bölgesindeki kabuklar baya gitti bugun, donöre ve sakaldan alim yapilan kisima merhem suruyorum halen. Sakal kismi özellikle hizli toparladi gibi, elimi attigimda agri sizi pek bisey hissetmiyorum artik, biraz morluk var yalniz. Suan icin gunde 1 defa yikamaya devam ediyorum ekim bölgesini. Bepanthol body lotion ile yikama öncesi yarim saat nemlendirip, Sebamed hergun kullanim sampuani ile yikiyorum saclari. Kabuklar bugun birazcik dökulmeye basladi gibi. Bunun disinda riske girmemek icin disari falanda cikmiyorum hic, sanirsam 1 hafta daha böyle devam edecegim :)

Sorusu olan arkadaslar olursa cekinmeden buraya veyahut pm'den sorularinizi yazabilirsiniz. Yorumlarinizi esirgemeyin, tesekkur ediyorum :)

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ilk gun ekimden sonraki resimler (4 temmuz)

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ikinci ekimden sonraki resimler (6 temmuz)
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2018, 16:23:33 Gönderen: Korax »

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Sakal öncesi ve sonrasi

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Yikamadan sonraki resimler (9 temmuz) - 3.gun

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
5. gun
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2018, 16:23:57 Gönderen: Korax »

Erseno

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun çok güzel duruyor umarım yüzümüz güler :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun çok güzel bir paylaşım açıklayıcı bir sayfa hazırlamıssınız emeğinize sağlık planlamanızı ekiminizide begendım insallah güzel sonuçlanır
Global Moderator

samedsuad

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kardeşim hayırlı uğurlu olsun . bende sakal ektirenlerden'im ama sakal'ın garip gelen tarafı bugün 43 gün olmasına rağmen sakal'ım sanki dökülmedi ama boyu ekildiği gibi duruyor. Bene sakallar 7 günde iyileşti şuan nerde %98 iyileşti . sakal nereyse belli bile olmuyor.

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun çok güzel duruyor umarım yüzümüz güler :)

Cok tesekkurler, insallah dostum guzel olacak :)

Hayırlı olsun çok güzel bir paylaşım açıklayıcı bir sayfa hazırlamıssınız emeğinize sağlık planlamanızı ekiminizide begendım insallah güzel sonuçlanır

Cok tesekkurler Hintell :)

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun . bende sakal ektirenlerden'im ama sakal'ın garip gelen tarafı bugün 43 gün olmasına rağmen sakal'ım sanki dökülmedi ama boyu ekildiği gibi duruyor. Bene sakallar 7 günde iyileşti şuan nerde %98 iyileşti . sakal nereyse belli bile olmuyor.

Tesekkurler :) Sakal baya hizli topluyo sanki ya, donörden, ekim alanindan falan hizli sonuclandi :)

Erseno

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum ne durumdasın kabuklar döküldü mü :)

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun ekımını çok özenli güzel bir paylaşım insaşşah sonucuzda çok güzel sonuçlanır

ayildirim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ön hat seyrek olmuş maalesef

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum ne durumdasın kabuklar döküldü mü :)
11. gun bugun, durum iyi, kritik sureci kazasiz belasiz atlattik cok sukur :) Kasinti var biraz, birde kabuklar gittikten sonra yaglanma basladi, yikamayi gunde 2ye cikardim. Yaglanma duzelince normal yikama surecine gececegim. Benim 9. gun sonunda neredeyse dökuldu kabuklarin hemen hepsi. 10. gun resimlerini koyuyorum ekte :)

hayırlı olsun ekımını çok özenli güzel bir paylaşım insaşşah sonucuzda çok güzel sonuçlanır
Tesekkurler dostum :)

ön hat seyrek olmuş maalesef

Hali hazirda orada saclarim oldugu icin oradaki köklere zarar verilmeden aralara ekildi. Sizin beklentiniz ne bilmiyorum yalniz ben suanki görunuse göre bu sikliktan memnunum.

10. gun resimleri

Korax

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
10. gun donör

Facebook Twitter Instagram