Gönderen Konu: Erken yaşta saç dökülmesi  (Okunma sayısı 2588 defa)

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Erken yaşta saç dökülmesi
« : 09 Temmuz 2018, 19:25:12 »
Selamlar herkese iyi forumlar yaşım 15 saçlarım dökülüyor , ailemdeki herkes kel bu arada dayı dede amca  yani herkes  ;D bundan 3-4 ay önce de dökülmem vardı o sırada okul sağlık raporu istediğinden kan tahlili yaptım ve  d b vitaminleri aldım  fakat vitaminleri kullanıdktan sonra hala dökülmem vardı şuan şakaklarda hafif gerileme ve saçlarımda genel ufak bi incelme var özellekle saçımın sağ tarafı bu canımı sıkıyor doktora gitsem bir şey verse farkeder mi ama eninde sonunda kel kalıcam diye gitmek de istemiyorum demem doktorlar 15 yaşındaki birine etkili bi çözüm bulabilir mi yoksa geciktir mi veyahut hiç birşey fark etmez mi ?( bu arada daha o yaşta yeni ergenliğe giriyosun nasıl saçın dökülsün diyenler 12 yaşında ergenliğe girdim ve şuan yaşımın 15 olduğuna inanan 1kişi bulamazsınız  ;D)

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Erken yaşta saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2018, 22:01:58 »
Genç kardeşim bosver sen bu yaşta saç dökülmesini iyi bir dermatologa görün testlerini yaptır. Hekim tavsiyesine uy kimyasal herhangi bir ilaca bulaşma hayatının keyfini çıkar. 20 li yaslarda dökülmen devam ederse ona göre çözüm üretirsin.

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2018, 22:23:09 »
Abi saolasın güzel tavsiyen  yakın arkadaşlarıma da anlattığımda bu tarz şeyler dediler daha çok gençsin bunları takma falan filan ama duşa girdiğimde şampuanlanırken elime 5-10 tane saç geliyor ve çıldırıyorum ne biliyim 2 kere şampulanınca ortalama 20 saç ve saçım öyle aman aman uzun filan da değil kısa saçlıyım normal gibi gelmiyor bana ve psikolojik olarak buhrana giriyorum.

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2018, 20:12:00 »
Genç kardeşim bosver sen bu yaşta saç dökülmesini iyi bir dermatologa görün testlerini yaptır. Hekim tavsiyesine uy kimyasal herhangi bir ilaca bulaşma hayatının keyfini çıkar. 20 li yaslarda dökülmen devam ederse ona göre çözüm üretirsin.
Selamlar abi dermotolğa gittim abi bana alopexy t  minoksidil verdi benim bildiğim kadarıyla 18den sonra kullanılıyor bunlar?

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2018, 22:01:56 »
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Minoxidile etken maddeli sprey önermiş doktorun. Bu ilaç kan basıncını düşürüp damarları genislettiginden esasen tansiyon hastalarını tedavi etmeye binaen piyasaya çıkarılmış bir ilaç. Doktorun daha iyi bilir kullanıcısı da değilim afaki yorum yapmayayım. Biraz internette ilaç ile ilgili araştırma yaptığımda  Genelde döngü(saçların belli süreden sonra tekrar dökülme rejimine girmesi), seboreik dermatit, kalp ve tansiyon bozuklukları gibi yan etki dönüşleri olmuş. Ben senin yaşında ve yerinde olsam hiç bulaşmazdım. Hem çok gençsin hem de uzun vadede minox saç derini bozabilir. Saçın için daha bitkisel ve doğal çözümler üzeinde dur. Masaj bitkisel çaylar, spor vs.

hercai

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2018, 09:58:41 »
doktor dökülmenin nedenini söyledi mi?  seninki de genetik miymiş?
Ben de de dökülme var ama ilaçlarla idare edeyim diyorum

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2018, 23:11:51 »
doktor dökülmenin nedenini söyledi mi?  seninki de genetik miymiş?
Ben de de dökülme var ama ilaçlarla idare edeyim diyorum
evet erkek tipi saç dökülmesi olduğunu ve bunun erken başladığını söyledi bu arada yaşın kaçtı?

html

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 19 Temmuz 2018, 16:21:38 »
Yaşın çok gençmiş üzüldüm akrabakarın kelliği fazla mı?

hercai

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 19 Temmuz 2018, 16:22:23 »
evet erkek tipi saç dökülmesi olduğunu ve bunun erken başladığını söyledi bu arada yaşın kaçtı?

30 u bıraz gectım   ;D ;D  34

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 20 Temmuz 2018, 20:02:58 »
Yaşın çok gençmiş üzüldüm akrabakarın kelliği fazla mı?
fazla derken? yani  akrabalarda kel olamayan 1 kuzenim var o da 27 yaşında diğer herkes  kel

jajaha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 20 Temmuz 2018, 20:04:16 »
şu 2020 de kellik biticek tarzı haberlere umudumu bağladım belki 20 li yaşlarımda bulunur o zman hayat bana gerçekten gülücek

Facebook Twitter Instagram